Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (15)

plakát

Sladká Laura (2005) (seriál) odpad!

Ano skutečně je něco horšího než jihoamerické telenovely. Něco co mě nejen nudí když je to zaplé a právě obědvám, ale především nevýslovně štve demencí prakticky všech postav.

plakát

Persepolis (2007) 

Miluju animovaná dramata a Persepolis je dokanlým příkladem. Naprosto geniální animace, hlavně v historických scénách a krásná hudba. Nadhled kombinovaný s drsností, krása s ošklivostí. Jsem taky rád za citlivost a snahu příkře nehodnotit. Ta bohužel chybí některým zdejším hodnotícím, podle mě ve filmu komunismus nijak glorifikován vlastně není, tak byl její strýc komunista a co ? Prostě je to popis, a Marjane se projevuje prostě jako idealistka. Mimochodem takovou babičku jako ona bych chtěl mít.

plakát

Michael Clayton (2007) 

Zmatená a chladná nuda. Po hodině filmu jsem se stále neorientoval v postavách ani ději, a měl jsme pocit že uplynul celý večer. Samotná zápletka není nijak zvlášť originální a celé je to jaksi bez života emocí. A například úvodní dialog je natolik afektovaný že působí spíš komicky. Taky se mi nelíbilo věčné opakování scén při přeskakování záběru do záběru.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Do odletu od madame Sullivan nejen nádherné ale i logické, pak to skoro jakoukoliv logiku ztrací. Hlavně konec mě naštval, nepochopil jsem ho, byl strašlivě rychlý a bez pravcýh emocí. Ale určitě z Myazakiho filmů nejromantičtější a nejlépe nakreslený. Hudba jako vždy nádherná, nápady skvělé, jen ten scénař no. Ale na druhou stranu Cesta do fantasie mi občas o moc logičtější nepřišla a zážitek to byl nádherný. A Howl je prostě dokonalý :-)

plakát

Gándhí (1982) 

K tomuto filmu jsem ze začátku přistupoval s nedůvěrou, přece jenom tři hodiny biografického dramatu. A po pár minutách mě film chytil a nepustil. Skvěle zahraná role Gándhího, úžasné záběry do krajiny a historie snad největší bitvy 20. století jež nebyla vybojovaná zbraněmi. Neříkám že občas to nebylo zdlouhavé, ale kupodivu to vůbec nevadilo. Oko za oko by oslepilo celý svět !

plakát

Sebastian (1995) 

Film který někdo pořádně zkazil, na poměry gay filmů sympatičtí hlavní dva hrdinové a věci jako plakáty Doors či Nirvany tomu rozhodně dodávají civilní a nepřeslazený nádech. Aspoň v nějakém filmu se ukazuje že coming out nemusí být strašná hororová událost. Problémem jsou ale dost nelogické scény (hlavně ta ve vaně) a jakási snaha dát do filmu vše a zalíbit se divákovi. Na druhou stranu jsem u toho občas dost nasmál a myslím že při (mnoha) úpravách by to mohl být dobrý film. Takhle však jde víceméně o hloupost (a reklamu na colu).

plakát

Fontána (2006) 

Podle mě hodně přeceňovaný film, z filmařského hlediska jde samozřejmě o skvěle odvednou práci ale tenhle film mě prostě nechyt. Hugh Jackman a Rachel Weiss hrají sice výborně, ale jejich postavy jsou stylizované a svým způsobem chladné. I "reálné" části filmu máte pocit že se odehrává někde "jinde" a scény ze středověkého Španělska a vesmíru jsou vlastně samoúčelné, jen jinak vyobrazují co se děje v realitě. Vizuálně nádherné ale chladné a bez duše

plakát

The Doors (1991) 

Film díky kterému se The Doors stali jednou z mých nejoblíbenějších kapel. Neskutečná psychedelická jízda, která mě přesvědčila že Jim Morrison, alespoň ten Olivera Stonea, je znovuzrozený Dionýsos. Herecký výkon Vala Kilmera je neskutečný a může se mu rovnat jen Ben Kingsley v Gándhím.

plakát

Dagon (2001) 

Na začátku filmu jsem měl pocit že si mistra Lovecrafta někdo dělá pořádnou srandu, ale postupem času začala atmosféra houstnout a lehká parodičnost se mění v poetickou absurditu. Výprava má určitě něco do sebe a z horrorových Stínů nad Innsmounthem se stává spíš krásná a snová ilustrace jež lehce zatíží vaší duši. Jen ten humor tam hapruje a dost celkový dojem kazí.

plakát

Transformers (2007) 

No poměry holywoodského akčního sci-fi nebývale kvalitní. Mladá dvojice hlavních představitelů je sympatická, humor docela vkusný a hudba skvělá. Hlavně tu vcelku chybí klasické klišovité kecy o svobodě a když se objeví jsou tak naivně podané že patos zmírňuje. Jen snad konec je zbytečně akční a nepřehledný.