Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Dokumentární
  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční

Recenze (4 844)

plakát

Na konci světa (1975) 

Tak hlavně zasemenit a osídlit pohraničí...to je to oč tu běží :) no a sem tam do toho nějaký diverzant. 40%.

plakát

Dostih (1981) 

Prostředí originální, herci fajn, ale ten závěr byl vyloženě odbytý. 54%.

plakát

Rozparovač (2020) (seriál) 

Duch doby Velké Británie, kde se to začalo v osmdesátých let lámat politicky, hodnotově, sociologicky atd. a do toho pošahaný vrah, který hodně vynikl i díky práci policie...84%.

plakát

Pán tygrů (2020) (seriál) 

Než jako na kriminální případ (což samozřejmě je klíčové) je to hodnotné také jako kulturní sonda do USA, kde se vše točí okolo byznysu se zvířaty, peněz a prapodivných lidí. Ty stimulují hlavně divoké kočky a tady přesně platí pořekadlo padouch nebo hrdina, my jsme jedna rodina. Carole Baskin není o nic lepší, než Joe Exotic, akorát jemu tak nějak už jeblo. Dokumentární skvělá práce...85%.

plakát

Delfíní muž (2017) 

Nádech jako hlubší vrstva lidské existence...cesta do (vnitřní) hlubiny. Za povšimnutí stojí i jeho povahové nedostatky, to mu však nezabránilo dostat se do zenu, alespoň pod vodou...🐬. Jeho konec úplně tak nekorespondoval z jeho vnitřní filozofií. Světské pozlátko a tíha vlastní existence byla/je zdrcující...78%.

plakát

Přes prsty (2019) 

No já teda jako ne, že bych byl nějaký moderní korektní agitátor, ale Langoš je tam naistalovaný jako totální sexistické prasátko, které tam tak nějak manipuluje přiblblé pipinky, které tak nějak všechny roztahují nožky na počkání. Volejbal je tam jen jako taková stafáž pro jednoduchý plytký vztahový příběh. Celé je to hrozně nepřirozené, pubertální a zkratkovité. PS: Ten Langošův projev v restauraci...až mi bylo stydno. 22%.

plakát

Kolskaja sverchglubokaja (2020) 

Ono vždycky, když člověk leze někde hluboko má to něco do sebe. Má to takové zvláštní atmosférické momenty a na závěr je tam taková dlouhá expozice, kde to vyloženě sází na depresivní (pekelný) běs, který má vyjít na povrch. Něco si to bere se západních žánrových vzorů, něco je speficicky ruské...stojí to za pokus. 66%.

plakát

Zelená míle (1999) 

Čím starší, tím lepší...zraje to jako víno. Pro někoho je ta poslední míle tak dlouhá...96%.

plakát

Lepší už to nebude (1997) 

Taková konverzačka ve vypulírovaném USA stylu, kde se chytře pracuje s emocemi. 73%.

plakát

Hodinářův učeň (2019) 

Silnější v jednotlivých momentech a napsáno (včetně závěru) je to také dobře. Stylem více hloubavější...58%.