Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Oblíbení herci (10)

Edward Norton

Nepamatuji si ho v roli, která by se dala zapomenout. Ať se řekne jakýkoliv film, který jsem s ním viděla, jeho jméno se mi vybaví jako první a nezáleží na tom, jestli jde o roli hlavní, vedlejší, kladnou nebo zápornou. Edward Norton je pro mě dneska zkrátka už pojem, který vždycky láká ke shlédnutí. A nikdy nezapomenu na ten šílený výraz v očích Dereka Vinyarda, tenhle výkon už těžko někdo překoná.

Johnny Depp

Líbí se mi na něm, že se dokáže vžít do každé role a v každé vypadá úplně jinak. Zvládne vyjukaného Edwarda, pomstychtivého Sweeneyho Todda, praštěného Willyho Wonku, charismatického inspektora Abberlina i schizofrenního Morta z Tajemného okna. Při tomhle všem vypadá dokonale a navíc...já mu to věřím.

Ewan McGregor

Trvalo to, než si tenhle herec získal místo v mém top 10, protože jsem se nechtěla snížit k tomu, abych tady někoho měla jen proto, že se mi líbí fyzicky, a také ještě z jednoho důvodu, který nebudu rozebírat a který by pochopila jen jedna osoba. Každopádně tahle věc nemá nic společného s jeho hereckým nadáním. Potom jsem ale viděla dost filmů na to, abych zjistila, že se Ewan může zařadit po boku Colina, Johnnyho nebo třeba Gérarda, tedy po boku hercům, kteří jsou nejenom fyzicky přitažlivý, ale mají taky hodně toho hereckého talentu. Podle toho jsem vytvářela tenhle žebříček a Ewan ho má tolik, že si místo zde právem zasloužil. V komerčních filmech předvádí vždy dokonalé výkony a v těch nekomerčních bývá zpravidla hlavním tahounem.

Morgan Freeman

Uh...tohle je kapitola sama pro sebe. Poprvé mě opravdu zaujal ve filmu Vykoupení z věznice Shawshank a moje srdce si nadobro získal svým výkonem v Řidič slečny Daisy. Je to prostě úžasný herec s obrovským charisma, nevím, co víc říct. Prostě je to tam. :)

Adrien Brody

Naprosto mě okouzlil rolí Wladyslawa Szpilmana v Pianistovi (pokud se to takhle vůbec dá říct, u takovéhle role a filmu). Zase jeden chlap s ohromným talentem, kterému to zkrátka věřím.

Gérard Depardieu

Má obrovské charisma a je to neuvěřitelný herec. Pořád vzpomínám na jeho podání Honore de Balzaca, které jsem jednou chytila v televizi a od té doby se je snažím všude možně najít... Zatím bohužel bez úspěchu. Díky alespoň za jeho další filmy a doufám, že nás bude okouzlovat ještě hodně dlouho.

Rudolf Hrušínský

Má cenu zde něco psát? Pan Hrušínský je pro mě legendou, jeden z nejúžasnějších herců naší historie, se kterým se jen málokdo může rovnat (včetně amerických a dalších zahraničních "kolegů"). Nejlepší role (IMHO): Kulový blesk, Vesničko má středisková, Obecná škola, Jak básníkům chutná život.

Ivan Trojan

Na současné české scéně se nenajde příliš herců, na které bych se pokaždé ráda podívala a bavili mě, ale Ivan Trojan k nim patří. Něco v něm je, je sympatický, umí pobavit a hlavně...umí hrát.