Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (74)

plakát

Kauza Theranos (2022) (seriál) 

Pro ty, které první díl nepřesvědčil: kvalita stoupá s každým dílem až na úroveň Sociální sítě.

plakát

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022) 

Připravte si alkoholy, jointy či jiné substance a nechte se unášet na vlně vyeskalované debility jako nikdy předtím, protože Marvel vstoupil do světa Braku opravdu velkolepě.. tedy pokud to byl záměr.

plakát

The Orville (2017) (seriál) 

Když chceš natočit parodii na Star Trek, ale náhodou to dopadne líp, než ten oficiální. Gene Roddenberry by měl radost. Členové posádky přece nejen pracují, ale taky pijí a dělají si ze sebe srandu, a to Orville vykresluje znamenitě.

plakát

Rodina na baterky (2021) 

Za tímhle dílem stojí filmař. Kdo jiný by používal změnu ohniskové vzdálenosti a filmové zrno v animáku. Za tímhle filmem taky stojí umělec, neb kdo jiný by dokázal přecházet mezi ručně kresleným filmem a počítačovou animací s takovou grácií. A za tímhle filmem stojí nadšenec, neboť toliko popkulturních odkazů už jsem dlouho neviděl. Namátkou třeba Dial M for Murder a Andy Warholův Burger v jedné scéně. Hudební i vizuální parodie na Trona, Star Wars nebo Jurský park. Apple keynotes, parodie na Siri a asi tak milión dalších věcí které potěší srdce mileniála. Děj je úplná kravina. Ale hodně zábavná kravina stojící na tradičních hodnotách, které naštěstí nepůsobí jako klišé. Teda občas jo, ale to nevadí, protože je to jízda jak blázen. Po Into the Spider-Verse další důkaz, že Sony nejenže nabírá dech v oblasti animovaných filmů. Sony míří na vrchol současné tvorby.

plakát

Zázračná planeta - Série 2 (2016) (série) 

Že se "Planet Earth II" vyšplhala na první místo ve zdejším žebříčku se vůbec nedivím. Dech beroucí záběry, podmanivá hudba a ten nejlepší vypravěč pod sluncem (opravdu se na tento seriál dívejte v originále). Některé scény jsou akčnější, než v jakémkoli blockbusteru poslední dekády. Nechybí humorné momenty a pomocí nejnovější techniky optické stabilizace, vysokého rozlišení a citlivých senzorů namontovaných za objektivy s velkým přiblížením, fascinující vzdělávací detaily. Bez váhání to nejlepší co lze na obrazovkách spatřit.

plakát

Samuraj Jack (2001) (seriál) 

Samurai Jack jsou v podstatě dva seriály. První 4 řady jsou epizodní, veselé, tak trochu pro děti, ale artisticky animované, takže poteší oko dospělého diváka. Naproti tomu pátá řada je temný, emocionální příběh na pokračování gradující v epické finále, jaké jsem už opravdu dlouho nezažil. Takže slabší **** za první čtyři řady, silných ***** za řadu poslední.

plakát

Všemocný (2015) (seriál) 

Z letošních dvou seriálů, které svou kriminální linku zavěšují na úspěšné starší vědeckofantastické snímky, dopadl právě Limitless o mnoho lépe. Nepůsobí jako parazit, ale funguje samostatně, hlavně díky vesele laděné hlavní postavě. Celé to hraje na lehčí notu, no a Debra je stále stará dobrá Debra (i když se jmenuje Rebecca). Vydrží-li nasazená úroveň, myslím si, že s Brianem Finchem se budu setkávat pravidelně.

plakát

Vynález (2004) 

Po opětovném shlédnutí musím film obdařit pěti hvězdami. I ty situace, které se zprvu zdály neopodstatněné mi nyní dávají smysl. První část, kde čtveřice matfyzáků staví "přístroj" se mi líbila už napoprvé. Ale druhá část, je to proč film vlastně vznikl. To kde se hraje s časem, zprvu zdánlivě opatrně v krabici, v garáži a ve skladu. Ale po podrobném prozkoumání jednotlivých scén se teprve začíná rozplétat mozaika časových konstrukcí Arona a Abea, kteří pilují situace v několikanásobných iteracích časových smyček. Na rozdíl od mainstreamových filmů, které trpí potřebou vysvětlovat situace polopaticky aby i Jarda z Horní dolní měl radost že film pobral, zde je odhalení velkoleposti ponecháno čistě na zvídavosti diváka, který může pátrat po těch nejdrobnějších detailech, jako zvuk nahrávky v pozadí, či sluchátko v uchu. Jednoznačně film doporučuji každému kdo se rád nimrá v časových smyčkách a paradoxech a nebojí se film pustit dvakrát či třikrát.

plakát

Žralokonádo (2013) (TV film) 

Celou dobu jsem váhal proč tomu lidé dávají 5 hvězd. Žádný příběh, žádná logika, už vůbec žádná fyzika. Ovšem záverečné scény trhají bránici tak nehorázným způsobem, že nelze hodnotit jinak. Prostě jasná špička mezi braky. Pokračování si rozhodně nenechám ujít.

plakát

Zpátky do školy (2009) (seriál) 

Na takovou školu bych opravdu chtěl chodit, protože škola je asi tak to poslední o co tam jde.