Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (2 558)

plakát

Odcházení (2011) 

Ruku na srdce a čístý mozek: "Tohle je špatný film!". Herci se plouží a leckdy až afektovaně hrají. Přesně tak jak se vyjadřovaly k tomu, že hrají v jeho filmu. Havel, Havel, Havel, Havel..........Jenže takto reagují i ti "HavelFans" z veškeré té kulturní obci (a nejen tam). Havel si chtěl natočit film. Natočil. Divadlo není film. Není. Havel není režisér. Není. Film jsem dokoukal a už nikdy nechci vidět.P.S.: V době psaní recenze dostal film 12 nominací na České lvy (!!!) - Severní Korea se od nás má ještě co učit v posmrtné propagandě.

plakát

Shaolin (2011) 

Tak hlavně se moc netěště na Jackieho Chana. Poslední dobou ustupuje do ústraní a v čínských filmech poslední doby hraje hlavně komické role (což i v těch amerických). Prostředí Shaolinu je poutavé, výprava také a akční scény se dají vidět. Po celou dobu se však odehrává bratrský souboj a je to více drama než akční film. Přes dvě hodiny se na to dá dívat hodně těžko, protože po celou dobu se spíše vedou filozofické rozpravy. Mimochodem snad v každém činském filmu jsou vždy lidi ze Západu jen zkorumpovaní zlí lidé pohrdající vším - jako tady britové (?) co prodávají zbraně komukoliv.

plakát

Den zrady (2011) 

Já tyhle politický filmy mám rád. Špína, tvrdá hra, lží, konspirace a mnohem více. Film se začně pomalu rozjíždět, pak však před vlastní půlkou ukáže všechno kolem politiky. Do té chvíli to totiž vypadá skoro až pohádkově (nudně). Gosling v roce 2011 na sebe hodně ukázal a pokud se z toho zájmu nepose*e, tak tu máme budoucí herecké eso. Clooney standartní a zbytek all-star herců si své party uhráli s umem.

plakát

Černobílý svět (2011) 

Americká pohádka, kdy pomalu ten rasismus, tam na jihu v USA nebyl tak zlý. Bílé bohaté a nudící paničky mají své služky vlastně rády. Jen je neberou, protože mají jinou barvičku na obličeji. Film je zahraný dobře a i to celé retro s pěkným soundtrackem funguje. Jenže ten celý příběh z toho filmu dělá pohádku pro Američany a všechny ty festivalové poroty.

plakát

127 hodin (2010) 

Boyle dokázal jednoduchý příběh přetavit v celku poutavý film. Franco ať se vám líbí nebo ne, tak svojí one-man show zváld. Samozřejmě celou dobu čekáte až si tu ruku uzířne. Já bych však upozornil, že Boyle to natočil velmi realisticky, tak si radši připravte silnější žaludky. Navrch Boyle zaplnil film plno zajímavými nápady a kamerovými fajnovkami. Plusem je pak pěkná příroda kolem.

plakát

Děti moje (2011) 

Emociální onanie v prostředí Havaje! Ok nebudu kopat do mtvol, ale vážně, co ten film jiného má než standartně hrajícího civilního Clooneyho? Vyzdvihnu ještě jeho dvě dcery, které mile překvapily. Pak už je to jen hrabání kolem sebe jako pes snažící zakrýt své exkrementy. Clooney má parohy a na krku dvě dcery. Nebýt tam on, tak ten film zapadne a poprávu. Dvě hodiny na téma žena mi zahla, co s dětma a milencem? Problém je pak,co tam dělá ta Havaj? Exotika a jakási dovolenková atmosféra to má celé přikrášlit. Bohužel ta hra na emoce na mě nefungovala. Nejhorší je fakt, že se to snaží po celou dobu a mačká to tak moc, až ten místo citrónu už po zbytek filmu drží v ruce jen zbytky kůry.

plakát

Anonym (2011) 

Kostýmy pěkné, reálie doby také a Rhys Ifans hraje skvěle. Jenže jeden člověk, hadříky a reálie nedělají vše. Bohužel se Emmerichovi nepodaří diváka vtáhnout do děje. Filmy s dlouhými dialogy mu moc nejdou, protože tam kde to začne skřípat a nudit mu chybí ty velké zkázy a digitální monstra.

plakát

Anvil! The Story of Anvil (2008) 

Lemmy: "Musíš být ve správný čas na správným místě". ANVIL v začátku 80.let měla na to, aby se stala velkou hvězdou. Ale jenom o muzice a skvělých živých vystoupeních to není. METALLICA a další podepisují velké smlouvy s nahrávacíma společnostma velkého formátu. ANVIL vydávají desky u nezávislého labelu. Velký kapely mají vlastní týmy managerů. ANVIL nemají nic. Pouze velký sen být velkou rockovou hvězdou. Ten sen se jich drží přes 30 let. Dnes většinou padesátníci dřou v normální práci, aby svůj sen udrželi. Takto jak to je v dokumentu, to funguje u většiny malých a neznámých kapel. Hudbu dělají pro radost a fanoušky, na turné si berou dovolené, pro nahrání desky si berou půjčky a jsou rádi, když na ně přijde aspoň pár fanoušků. Kapele bych asi doporučil kašlat na dodavatelé a překupníčky a prodávat muziku sami. Což nakonec i na konci začnou dělat.

plakát

Jménem krále (2009) 

Filmu škodí veškerá televiznost, která leze a padá ze všech koutů a děr. Jinak se jedná o dobře obsazenou a zahranou záležitost. Rozhodně palec nahoru za to, že u nás někdo udělá historický film mimo období 2.sv.války nebo období komunismu.

plakát

Neklid (2011) 

Technicky dobře režírované jedno velké klišé o dvou ztracených lidech, kteří se tak dlouho hledali až se našli. Hodina a půl hraní na něco více než je ve skutečnosti je.