Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Oblíbené filmy (10)

Černá labuť

Černá labuť (2010)

Dle mého naprosto skvělý film s vynikající kamerou, zvukovou režií, hudbou (Mansell, hlavně Tschaikovsky) a Natálií. Film jsem si nejprve stáhl, pak dvakrát viděl, a pak na něj šel ještě do kina. To se mi u jiného filmu nestalo.

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu

Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (2001)

První díl ze světa Středozemě. Skvělý exkurz do světa, který Tolkien vymyslel, a protože je zde už mnoho chvály, já, i když hodnotím plně, ze zaměřím na chyby: 1. Elfové - v knize to byl krásný, útlý ... lid. Zde? Většinou děs a hrůza. Jakkoliv je Hugo Weaving skvělým hercem, pěkný rozhodně není, tím méně pak elf. Arwen je spíše tlustá mamina, Legolas připomíná zombie (ty čočky, na které zapomínal, to jen dokonaly), ... 2. Zbytečné odklony od knižní předlohy, mající za cíl jen přitáhnout další diváky (Glorfindel ->Arwen, ...). 3. Hobiti vypadají jak malé děti, i když jimi nejsou. A přeci jen něco pochválím: Vize světa, která se povedla, Glum, hudba, Lee jako Saruman, úvodní scéna, balrog.

Harold a Maude

Harold a Maude (1971)

Pěkný, absurdně vtipný film. Harold je mým oblíbencem a závěr mě dojal.

Zlo mezi námi

Zlo mezi námi (2003)

Pěkné nacistické prostředí elitářské školy, proti jejímuž pevně danému řádu se jeden rozhodne vzbouřit. A nakonec se mu to podaří. Film je v celé délce projevu radost sledovat, člověk věří hercům hrdiny, které hrají a atmosféra, která je ve filmu vytvořena by se dala krájet. Další ukázka toho, že skandinávská tvorba nám má mnoho co říci.

O myších a lidech

O myších a lidech (1992)

Dobrá práce s knižní předlohou, především ale vynikající výkon Johna Malkoviche. Dech beroucí.

Dogville

Dogville (2003)

Zprvu pomalé, postupně gradující příběh skoro až kafkovské bezmoci, vynikající kontrast formy a obsahu, kamera ulítlá stejně jako jednotlivé charaktery, fenomenální konec a vším se prolíná nádherná Pergolesiho, Vivaldiho a Handelova hudba. Dlouhé, ale stojí to za to!

Eurotrip

Eurotrip (2004)

Pro mě skvělý odpočinkový film. Člověk se u toho baví, není po něm vyžadováno přílišné přemýšlení a na odpočinek je to tedy jak dělané. A ač bych tomu nevěřil, odpustím-li ty Paříže, Londýny a Berlíny, které všechny znám, neboť chodím denně kolem, tak je to skvělý film.