Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (559)

plakát

Květy války (2011) 

Guilty pleasure. Nebudu tenhle film nijak zvlášť obhajovat, protože dokážu plně pochopit proč se někomu nemusel líbit, ale... já z něj za celých dvě a půl hodiny nemohl spustit oči. Celá recenze zde.

plakát

Chirurgové (2005) (seriál) 

Jeden z mála seriálů, u kterým zůstávám věrný i v pokročilejších sériích (momentálně končí devátá), a které mě stále nepřestávají bavit. Srdcovka. (Kdybych měl sestavit žebříček deseti nejsilnějších scén, které jsem ve filmech nebo seriálech viděl, minimálně polovina by byla z Grey's Anatomy.)

plakát

Hon (2012) 

Nelze odtrhnout oči, i když by člověk chvílemi chtěl.

plakát

Bídníci (2012) 

Ale jo. Nejsem žádný muzikálový fanoušek, ale Bídníci mne dokázali zaujmout, přestože muzikálové složky tam je naprostá většina - na obyčejný dialog divák takřka nenarazí. Díky skvělému obsazení herců, jejichž zpěv často zní vskutku famózně, lehce experimentální režii (čímž mě Hooper překvapil, protože Královu řeč považuji z tohoto pohledu za lehce nudnou) a geniální kameře, která i několikaminutový záběr na obličej zpívajícího hrdiny udělá zajímavým a zásluhou své občasné roztřesenosti je divákovi skvělým pomocníkem ke vstřebávání atmosféry. Velkolepá výprava je pak už jen třešničkou na dortu, a tak se i přes drobné výhrady k některým lehce zdlouhavým pasážím z předposledního snímku, nominovaného na Oscara, který jsem zhlédl, vyklubal jeden z mých největších favoritů. Edit: Nakonec měním na pět, protože většina písní mi tu hraje dodnes a i film samotný se mi zdá lepší a lepší.

plakát

Atlas mraků (2012) 

Velmi subjektivní záležitost, u které lze chápat jak vynášení do nebes, tak lehké nepochopení až těžkou averzi. Za mě ale dobrý - jednotlivé příběhové linie obstojí i samy o sobě (ač trošku souhlasím s názorem, že ta o uprchlících z domova důchodců ke zbytku moc nepasuje - na druhou stranu však snímek příjemně odlehčuje, takže těžko říci, jak by vypadal bez ní) a díky jejich častému střídání je divák snadno udržován v napětí. "Filozofická" stránka je pak lehce přímočará, ale vzhledem ke zdánlivé složitosti samotného příběhu to není úplně na škodu, zvlášť když myšlenky samotné jsou velice zajímavé (což je nicméně opět čistě subjektivní názor) a s přihlédnutím k vydařenému soundtracku a epické výpravě i monumentálně podané. Herecké výkony, leč usnadněny množstvím rolí pro jednotlivé herce a skvělou prací maskérů, taktéž výtečné (H. Weaving vládne), takže celkově za plný - ale nehodlám se o tom nijak dohadovat, jelikož je to jeden z těch 'divných' filmů a svým nezvyklým pojetím zákonitě nemůže sednout každému.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

[Půlnoční premiéra, Cinestar ČB] ... 85%, celá recenze zde. Edit: Po druhém zhlédnutí (4.2017) zvyšuji na 5 a začínám snímek považovat za nejlepší díl série.

plakát

Akira (1988) 

Hypnotické, krásně hypnotické. Úžasná animace, nadčasový příběh, epická hudba a zvukové efekty celkově, a přehledně a stylově pojímaná akce, okořeněná nezvykle neskrývaným násilím (pro diváka, který se k anime dostal přes pohádkáře Miyazakiho, je to poměrně velký skok). A závěrečná půlhodina, to je epičnost sama.

plakát

Telefonní budka (2002) 

Jeden z nejméně nudných filmů, jaké jsem v poslední době viděl. Jednak díky krátké délce, která zajišťuje, že ani jedna scéna není navíc, jednak díky kvalitní režii a dynamickému střihu, a jedna díky scénáři, který dokáže překvapit a diváka tak téměř neustále udržuje v napětí. A Colin Farrell, ačkoliv nepatří k mým oblíbencům, předvádí báječný výkon. Neuvěřitelné, co na tak malém palce a za tak krátkou dobu (12 dní) může vzniknout.