Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (70)

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Pořad mi vždy přišel bezvadný, ale první díl páté série mi připadá, jako by pořad změnil režiséra a tím šel dolů. Přijde mi, že se z toho vytratil vtip a hlavně tempo. Ten pořad sedí na prdeli, jak by pan Pohlreich řekl. Mimochodem - hudba v pořadu... to si dělají legraci asi. Na naprosto nedojemné části hodí dojemnou muziku a dělají z toho rodinný film? V těch dřívějších sériích bývala většinou svižná, zábavná a známá muzika. Tohle skládal někdo doma v garsonce... Ten nový díl na mě působil smutně, zatímco dříve tam režisér hledal hlavně pobavení a optimismus.

plakát

Babicovy dobroty (2008) (pořad) odpad!

Kdyby to byla cílená parodie na teleshopping nebo na pořady o vaření, byla by to pecka.

plakát

Balada pro banditu (1978) 

Jeden z nejkrásnějších filmů, co jsem kdy viděl.

plakát

Boty (2007) (studentský film) 

Gustav Řezníček báječný! Ale Onřej Kokorský coby hlavní hrdina přehrával, jak jen mohl. A i musím vytknout režisérovi Hubáčkovi, že si na tom mohl dát víc záležet. Některé scény vypadají, že byly natočeny napoprvé, a když se zdály být jakž takž, tak se přijaly.

plakát

BrainStorm (2008) (TV film) 

Napůl legrace, napůl drama. Lidi jsou sice sobecký svině, ale občas se v nich hned svědomí. Pěkná pohádka. Trojan báječný, ještě víc možná Brzobohatý. Potěšili mě herci z Dejvického divadla v menších rolích (Krobotová, Plesl, Melíšková). A Chýlkové sedla její role jako hrnec na...

plakát

Cesta do hlubin študákovy duše (1939) 

Filmová klasika. Krásný film i po stém shlédnutí, který neztrácí svoji kvalitu ani s dobou, ani s počtem shlédnutí.

plakát

Comeback (2008) (seriál) 

Po dvou epizodách jsem dal odpad, nicméně po dalších asi deseti, které jsem neplánovaně shlédl s mým bratrem, který se na týden opět stal starým mládencem, měním na dvě hvězdičky, neboť jsem se opravdu dokázal do toho nesmyslu ponořit. Je to stupidita, ale ne nekoukatelná. Těm postavám nemůžete ten jejich charakter - pokud jste nehulili - věřit. Jinak, pan Dejdar by zasloužil dostat pořádnou roli v pěkném českém filmu.

plakát

Česko vaří s Pohlreichem ŽIVĚ (2013) (pořad) 

Líbí se mi to. Sice by mohlo být méně řečí jak od Polyho tak od jeho kolegyně Kostkové, ale strašně se mi líbí, s jakou energií a rychlostí dokázali jednotlivé chody uvařit (a s jakým glancem, zejména teda Poly!). Má to šmrnc a sem tam i vtip (senza narážky na doktorku Kateřinu). Navíc je vidět, že si dobré věci dokáže člověk uvařit i doma, když chce. (a ani to netrvá dlouho!)

plakát

Grandhotel (2006) 

Nevadí, že charaktery jsou přitažené za vlasy, a že jejich chování je více než nepravděpodobné, protože ten snímek na člověka může působit i jinak. Mě to bavilo, líbilo se mi spoustu hlášek, i když mi teda lezlo na nervy Fleischmanově "jako prostě". Výborný byl Jaromír Dulava jako úchylný recepční, kdežto mě štval český "američan" coby Jaroslav Plesl. A postava Německého nácka je skvělá perla. Pokud jde o samotné hraní, nemám výtky - zejména Fleischman jako tak blbá postava je Taclíkem zahrán výborně. "Tak člověk se tady snaží, abysis nehonil až do smrti ptáka po vokolí a ty si budeš dělat prdel?"

plakát

Hospoda (1996) (seriál) 

Chvílemi sice stereotypní a je pravda, že v jedné epizodě se toho většinou za 25 minut nic nestane (některé díly jsou v podstatě anekdoty), ale nemůžu si pomoct kvůli těm sympatickým postavám, které ztvárňují výborní čeští herci. Absolutně u mě vedou Nárožný, Dvořák a lehce za nimi Potměšil a pan režisér Menzel.