Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (4 768)

plakát

Boy (2010) 

Waititi mi hodně sedne a kiwi angličtina je tak strašně cool, že je díky ní jakýkoliv dialog o řád lepší. Mix bezstarostnosti a upřímnosti opět funguje - možná by mi přišlo o kus lepší, kdyby v kontrastu s fantaziemi občas víc zabolela realita, ale i tak skvělý film. 4 a 1/2

plakát

Paddington (2014) 

Moc to žene - čekal jsem, že budu mít problém s přílišným patosem, ale nakonec zjišťuju, že by mi ho tu spíš vyhovovalo víc, že bych se rád ponořil do nějaké melancholie a dobroty, ale ten film mi to neumožňuje. Rozhodně ale zajímavý pokus o film pro děti, který k nim nepřistupuje jako k hlupákům.

plakát

Avengers: Infinity War (2018) 

Je to obdivuhodný tesařský výkon, ale samozřejmě je tam moc všeho, takže nic nemůže opravdu přistát. Zajímavé je, že mě tu nejvíc bavili krom redefinovaného Thora zrovna Strážci galaxie, přestože doteď jsem k nim cítil lhostejnost. Celkově fajn event.

plakát

Měsíc Jupitera (2017) 

Gimmick pěkný, ale okouká se... Bylo mi to sympatické, ale to plácání ve vzduchu začalo být už ke konci trochu legrační. Neuškodilo by přesvědčivější chování postav.

plakát

Libanon (2009) 

Jede to na shock value a pro Izraelce to musí být hodně silná káva. Přišlo mi ale, že je to víc manifest než film - a to filmové na něm bylo dost na první dobrou a na jistotu.

plakát

Hastrman (2018) 

Po všech těch českých odpadech poslední doby se nemůžu na tuhle upřímnou snahu o kvalitu zlobit. Nezvládnutost od ujasnění konceptu po technické provedení (je hezké, že chcete kamerou okázale kroužit nad mohutnou českou krajinou, ale když nedokážete obraz pořádně zaostřit a jasově vyvážit, radši bych se držel při zemi) to ale sráží. A jakkoliv jsem se při vedení herců snažil nesmát a přistoupit na jakousi záměrnou stylizaci, nedařilo se to a nadsamec Karel Dobrý s výrazem pedofilního úchyla, ačkoliv se nejspíš mířilo na něco mezi panem Greyem a Edvardem Cullenem, mě bavil takřka komediálně. 35 %

plakát

Tales from the Gimli Hospital (1989) 

Opatrné přešlapování, kde si Maddin nacvičuje svoje budoucí trademarky, ty ale ještě netvoří ten kompaktní a vtahující celek. Především příslib.

plakát

Až na dno (2017) 

Film, o kterém nejde říct nic jiného, než že asi existuje. Unylá manýra podceňující diváky tak moc, že každá vnitřní myšlenka musí být verbalizována hrdiny i ve chvílích, kdy nemají s kým mluvit, tak prostě své pocity říkají sami sobě. 50 %

plakát

Klíčovou dírkou (2011) 

Jednak tomu krutě nesvědčí digitální kamera, Maddinův obraz ztratil kus své hrany, jednak je to poněkud uondané a postrádající energii. Jsem rád, že se mi konečně nějaký Maddinův film trochu nelíbil, už to začalo být podezřelé. Kdybych neviděl jediný Maddinův film, asi bych byl spokojený samotnou jinakostí - ale má na kontě zásadně lepší věci. Tohle je moc... normální...

plakát

Můj Winnipeg (2007) 

"Dokument", ve kterém, hádám, jediná "pravda" je odhalení projekce vlastních komplexů do prostředí. Winnipeg je nejdekadentnější místo na zemi, stejně je nejdekadentnější místo na zemi rodné město většiny lidí. Bavil mě hlavně nevyzpytatelný střet osobního a veřejného.