Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (66)

plakát

Strom života (2011) 

Film jsem nepochopil. To se mi často nestane. Ale skutečně si ani netroufnu někomu říct, o čem ten film byl, protože vlastně ani nevím. Ale jestli mám brát film jako umění založené na pohyblivých obrázcích, tak není těžké říct, jestli byl film dobrý nebo špatný. Jako umění byl rozhodně dobrý. Jinak bych asi hodnotil, kdbych bral film jako vyprávění příběhů. To, co bylo vidět občas na plátně bylo až dechberoucí a výkony všech hlavních herců jsou podle mne na velmi vysoké výši. Dávám 4 hvězdy, ale příště chci jít do kina na něco, z čeho si neodnese pěkné dojmy pouze můj zrak.

plakát

Jana Eyrová (2011) 

Walk the Line - Jas (Pardubice) Blade II - něco v Brně Králoství nebeské - Sirius (Pardubice) Billy Elliot - KD Dukla (Pardubice) Policajt ze školky - tuším, že Rosice (Pardubice) atd........... Jana Eyryová - Velký sál Městské knihovny v Praze. U hodně filmů si z různých důvodů pamatuju, v jakém kině jsem je viděl. Ani si to pamatovat úmyslně nechci, ale z nějakých důvodů, mi ty filmy uvízly v hlavě v šuplíčku i s místem, kde jsem je viděl. A tuším, že si budu pamatovat i místo, kde jsem viděl Janu Eyryovou. Vyhíbám se premiéram v multikině, abych si nemusel rezervovat vstupenky, takže jsem naplněný velký sál už dlouho nezažil. Ani jsem dlouho nezažil, aby lidi byli v kině už půlhodiny předem a oblečeni spíše jak do divadla (já šel z práce a oblečení moc neodhadl). Jedna upoutávka na film, který bude knihovna brzy také promítat a jde se na to. Žádné hlučné reklamy na Coca-Colu, které Vám trhají ušní bubínky. Zvuk výborný a o atmosféře v sále ani nemluvě. A to hlavní - film vybrán dobře. Pěkná anglická krajina, pěkná panství, výkony herců velmi dobré a příběh - ten je počítám dílem autora literární předlohy - ale také velmi dobrý. Ale - jak i několikrát v minulosti, něco chybí k tomu, abych mohl dát 5 hvězdiček a nepochybovat o svém hodnocení.

plakát

Moje krásná učitelka (2011) 

Tentokrát nepodlehnu kouzlu kinosálu, který umí i z průměrných kousků, udělat velká díla. Dávám průměrné hodnocení, ačkoliv jsem odcházel z kina z velmi dobrým pocitem. Dobrý pocit rozhodně nezpůsobila pouze skutečnost, že ze Zličína to mám domů mnohem blíže, než z Anděla, kam většinou do kina chodím. Příběh byl velmi jednoduchý, podle plakátl k filmu i lehce předpověditelný. Ale způsob, jakým se došlo k výsledku, který byl předem jasný, byl velmi zajímavý a přirovnatelný k jezení velkého zmrzlinového poháru, kdy pod šlehačkou a oplatkou najdete kopečky zmrzliny, které jste nečekali. Jelikož jsem dal 3 hvězdy, tak je zbytečné film dále nějak komentovat - myslím, že se Tom Hanks nemá za co stydět.

plakát

Půlnoc v Paříži (2011) 

Nerad bych byl neobjektivní z důvodu, že jsem se v poslední době už téměř výhradně přesunul od koukání na filmy k čtení knížek, a tak příběh o spisovateli, který se během svého nočního toulání setká se slavnými umělci minulosti, může být současně velmi logicky pro mě tím nejzajmavějším filmem. Film si mě ale získal spousty jinými důvody. Paříž, ze které jsem spoustu míst poznal. Příjemná hudba. Zajímavý casting. A ústřední myšlenka se kterou souhlasím. Nezbývá, než udělit 5 hvězdiček a uvědomit si, že musíme žít v přítomnosti.

plakát

Králova řeč (2010) 

Výborný film. V kině jsem si po filmu uvědomil, že jsem často desítky minut nevnímal vůbec nic jiného, než jen plátno, jak mě děj a jeho zpracování zaujal - výprava kostýmy jsou výborné a k hereckým výkonům není třeba cokoliv dodávat. Přesto, nedámám pět hvězdiček. A ani nevím proč.

plakát

Srdcová sedma (1998) 

Film nás nutí přemýšlet o osudu. Skrze příběh k nám přichází názor, že osud člověka existuje a že naše životy směřují k naplnění tohoto osudu. Stejný názor sice nesdílím, ale přesto se mi snímek velmi líbil.

plakát

Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí (2006) 

Obyčejné dialogy obyčejných lidí žijících obyčejné životy na obyčejném nádraží v obyčejném městě = přijemný český film který přináší zase něco jiného. Nevím ani vlastně proč, ale české filmy moc nemusím - možná kvůli tomu že mi v nich přijdou vždy ti samí herci a podobné příběhy...Je zvláštní, že dva z posledních českých filmů, ktré mě zaujaly, se odehrávaly na železnici (krom tohoto ještě Hlídač č. 47).

plakát

Ali G Indahouse - Film (2002) 

Jasně, kdybych se na tenhle film kouknul po shlédnutí nějakého vážného a umělecky ambiciózního filmu, musel bych tohle hodnotit hodně podprůměrně - ve srovnání s předchozím. Ale tak to nejde. Je pár filmů, co jsou pro většinu lidí sr*čky, ale pro jiné (filmové fanoušky) jsou takové filmy výborné v porovnání s ostatními filmy, které jsou pro normální diváky také sr*čky. Ali G Indahouse je komedie, která nechce, aby se divák smál jen tomu, že se na plátnu taky někdo směje. Sacha Baron Cohen přináší spoustu výborných okamžiků, které z téhle komedie dělají věc, kterou si můžu každý rok pustit znou. Jasně - najde se tam pár "hluchých" pasáží. Ale vždyť taky dávám pouze 4 hvězdičky a ne plný počet :-) Tenhle film si zaslouží RESPEKT!

plakát

Valkýra (2008) 

Nevím, jestli mámtento film vůbec komentovat...Když tak pročítám komentáře, tak všude samá chvála...Ale pro mě byl film spíše zklamáním...Čekal jsem od něho víc, než jsem viděl. Cruise je můj oblíbenec, tak jsem díky němu a díky trailerům čekal větší podívanou. Ale to co jsem viděl mě spíše zklamalo. Nezdálo se mi to nějak strhující a co nejvíc ovlivnilo můj náhled na film, byl závěr, který se mi zdál divný. No nic - asi si to budu muset pustit ještě někdy jednou a pak své hodnocení a komentář třeba opravím....

plakát

Milionář z chatrče (2008) 

Dlouho jsem se tomuto filmu vyhýbal, protože mě nějak nelákalo to všeobecné nadšení z tohot filmu a taky to, že když jsem byl v Anglii, tak jsem na něj viděl upoutávky na každém rohu - a nějak mě nesedl název v angličtině - zní pro mě tak divně...Ale když jsem byl před 1-2 měsíci na Milionářovi v kině, tak mě to docela pohltilo. Už jen samotný způsob vyprávění příběhu si zaslouží 5 hvězdiček...Závěr filmu se trochu nepovedl - na můj vkus moc natahovaný a vyumělkovaný..Ale když tak přemýšlím, tak to nebyl lehký úkol - takovou výbornou podívanou nějak důstojně ukončit. Nechce se mi komentovat záveřečné indické poskakování, když na plátně běžely titulky - na můj vkus šílené...