Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (531)

plakát

Zázračné přistání na řece Hudson (2014) (TV film) 

Moc hezký dokument o této havárii se šťastným koncem, který se skládá především ze vzpomínek přímých účastníků.

plakát

Někdo to rád horké (1959) 

Řeknu jenom jednu větu k tomuto geniálnímu filmu: "Nikdo není dokonalý..."

plakát

Agatha Christie's Poirot - Opona - Poirotův poslední případ (2013) (epizoda) 

Díky Davidu Suchetovi, díky Hugh Fraserovi, všem ostatním hercům a lidem ve štábu za všechny ty Poiroty, které za těch přibližně pětadvacet let natočili. Každý z nich byl skvělý a to stejné platí i pro poslední díl, tedy pro Oponu. A hned na úvod musím říct, že se jedná o skvělý příběh. Svým způsobem velice smutný a plný nostalgie, ale skvělý. Navíc, mnou zmiňovaný smutek tam není nijak vyumnělkovaný, žádné násilné vnucování, což je jedině plus. A vzhledem k tomu, že jsem zatím nečetl knižní předlohu, závěrečné rozuzlení mne absolutně dostalo. Dokonce bych jej označil za takový "poslední majstrštyk" Poirota. Dovolím si tvrdit, že by byla spokojena dokonce i Agatha.

plakát

Goldfinger (1964) 

Jedna z nejlepších bondovek, jaké jsem kdy viděl. Skvělý Connery, skvělý Goldfinger, skvělý Oddjob, nezapomenutelné hlášky, moc se mi líbila i zápletka (až na tu skoro zázračně rychlou proměnu Pussy). Tomuhle filmu bych zkrátka padesát let nehádal (krom očividných znaků jako kvalita obrazu, atd), kam se na to hrabou novodobé díly s Craigem.

plakát

Vězněm v cizině (2007) (seriál) 

U většiny těch příběhů mě naprosto fascinuje začátek: "A tak jsem začal krást auta.", "A tak nás napadlo, že začneme obchodovat s trávou." Co si jako ti lidi mysleli? :D Jinak se však jedná o skvělý dokumentární seriál a je tím lepší, pokud daný jedinec z vězení utekl.

plakát

Profil zločinu (2009) (seriál) 

Asi nebudu stoprocentně objektivní, ale asi jsem se zamiloval. Jak do Chloé, tak do samotného seriálu. Moc příjemná francouzská kriminálka. Je tedy pravda, že ta "kriminální" část v několika dílech slušně pokulhávala, ale díky často velice zajímavému "vedlejšímu" příběhu mi to nevadilo až zas tak moc. Teď stojím na prahu druhé (ve Francii třetí) série a přemýšlím, zda bude nový major alespoň z poloviny tak dobrý, jako Matthieu. UPDATE: Upřímně řečeno, poslední díl čtvrté řady bylo docela psycho. Nejen, že autoři tak nějak zapomněli, jak v první/druhé řadě vysvětlili celou tu záležitost (a ukázali ji ale úplně naprosto jinak, ve všech možných ohledech), ale ještě to pojali dost šíleným způsobem. A navíc tak neuvěřitelně velký cliffhanger... No fuj.

plakát

Možná přijde i kouzelník (1982) (pořad) 

I jako člověk, který dobu vzniku tohoto pořadu nezažil a logicky jsem tedy některé narážky a vtípky nemohl bez dodatečného vysvětlení rodičů pochopit (například komentování jednoho dílu jako narážka na "českou verzi" německého Ein Kessel Buntes), považuji Možná přijde i kouzelník za legendu české televizní tvorby. Trojice Lábus, Kaiser a Korn začátkem osmdesátých let společně s ostatními účinkujícími (namátkou Wimmer, Černoch, Srstka, Hanušová a další) zkrátka naprosto dominovala a i dodnes dokáže naprosto převálcovat kterýkoliv novodobý pokus o zábavný pořad.

plakát

Francouzská revoluce (1989) (TV film) 

Francouzskou revoluci nakonec hodnotím pěti hvězdičkami. Ano, má sice spoustu chyb, především někteří herci přehrávají až hamba (třeba Danton v podání Klause Maria Brandauera mě většinou neuvěřitelně vytáčel), ale cením odvahu tvůrců, že vůbec šli do podobného projektu a co víc, že se nestyděli ukázat revoluci také z té druhé strany (třeba zabíjení vězňů v záři 1792 mne až vyděsilo). Stejně tak děkuji ČT, že se nebála do vysílání pustit nesestříhanou verzi, jak jsem se dočetl v jednom z místních komentářů. Mimochodem, může to znít zvláštně, ale celou dobu jsem neustále soucítil s královským párem a upřímně, bylo mi jich líto... :( Co všechno oni museli v těch posledních letech vytrpět, hrůza.