Reklama

Reklama

Vězněm v cizině

(seriál)
všechny plakáty
TV spot
Velká Británie, 2007, 50 min

Hrají:

Adrian Rawlins, Emma Cunniffe, Tom Cullen, Rose Leslie, Mark Wingett, Dwight Worker, Paris Jefferson, Dimitri Leonidas, Todd Boyce, Sean Cameron Michael (více)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Série jednotlivých příběhů pojednávající o tom, jak strašně je jednoduché dostat se do vězení. Jeden z dílů je například o mladičkém automechanikovi, který si oblíbí partu Mexičanů. Je zaskočen penězi a pohodou, kterou oplývají, a nechá se zatáhnout do pašování marihuany přes mexicko-americké hranice. Jenže každého jednou štěstí na chvíli opustí, a pro něj tato chvilka bude znamenat objevení a ztrátu životní lásky, zklamání matky, roky života v mexickém vězení a to, že nikdy nespatří svoji dceru… Vysvobození přichází až s příkazem převézt vězně do Texasu, kde si místo následujících sedmi let odsedí jen několik měsíců. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (44)

janesX 

všechny recenze uživatele

Netuším, koľko to má epizód, ale všetky ktoré som videl, boli dobré. Nie je to len o malých pašerákoch, ktorým na letisku nájdu kilo heráku alebo koksu a mrknutím oka majú po dovolenke. Hlavnými - autentickými postavami (a zároveň rozprávačmi) sú tu aj rôzni zajatci niekde v džungli, alebo tiež mafiáni a dokonca aj agenti a iní "dobrodruhovia", ktorí sa ocitli (alebo sa stále nachádzajú) vo väzení. Každý príbeh je jedinečný. A vďaka dobrej dramaturgii aj napínavý, takže pri sledovaní mu určite aj vy budete venovať plnú pozornosť. Jednotlivé príbehy rozprávajú neraz so slzami v očiach sami skutoční aktéri z pohľadu toho, čo si sami prežili. Odporúčam. 70 - 80%. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Mohl to být docela zajímavý dokumentární cyklus o poměrech v kriminálech rozvojových a exotických zemí, ovšem nebýt toho, že 80% všech případů se týkalo zpovědí pašeráků drog a feťáků, zkrátka nejhoršího odpadu společnosti, jenž nelze za žádných okolností litovat a soucítit s nimi. Tam kam se dostali je nahnala jejich vlastní blbost a touha po snadném zbohatnutí. Na druhou stranu se našly i případy, kdy byl dotyčný uvězněn protiprávně nebo na základě zkonstruovaného obvinění, např. příběh Australana, který si odseděl 9 let na Bali jen proto, že jeho "kamarád" na něj narafičil hašiš ukrytý ve starožitných sochách. Bohužel takovýchto případů bylo v celém seriálu velmi málo, téměř všechny se věnovaly pašerákům drog, kteří na rozdíl onoho Australana i přes svůj vědomý přečin měli paradoxně daleko větší štěstí a mnohdy se vězení vyhnuli úplně (třeba ta mladá feťačka, co přeplavala hranici z Argentiny do Brazílie) nebo v něm skončili jen na velmi krátkou dobu a přitom po celou dobu dokumentu ukřivděně fňukají, jakým peklem si prošli. Pravda, neviděl jsem zdaleka všechny díly, ale pouze ty, co jsou na Youtube, ale na mém hodnocení to nic nemění. Nemíním se prodírat dalšími padesáti díly, abych mezi nimi našel jeden nebo dva, v nichž nefigurují drogoví dealeři, pašeráci a jim podobná chamraď. Za ten nevyužitý potenciál dávám pouhých 40%. ()

Reklama

oje 

všechny recenze uživatele

Někdy je to o hrozném vězení, do kterého se dostanou, jindy zase o situaci, která je tam dovedla. Tak jako tak jsou to vždy zajímavé příběhy obyčejně tupých lidí, líčeny vždy do nejmenších detailů. Vedle vyprávění toho, co se stalo, se pořad snaží vykreslovat a předat i pocity dopadených osob. A i když je to jen tv pořad, jednoduché záběry a kompars, daří se to vcelku dobře. To pašování drog přes kontroly si vždycky vytrpím s nimi. Udivuje mě taky, jak lehce a nevinně se slušní lidé do těhle drogových kejklí dostanou. Podobným pořadem je pak Na útěku. Alternativa: Breakout. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Rozhodla jsem se podívat na jeden díl s mou oblíbenou Rose Leslie a musím říct, že u jednoho dílu nezůstanu. Měla jsem srdce až v krku ve chvílích, kdy ti chudáci prochází letištní kontrolou s hroumadou drog na těle. Dramaticky skvěle fungující krátké příběhy, které dokážou dojmout a napnout víc, něž většina dnešních seriálů. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Od tohoto seriálu jsem čekal asi něco jiného, jak se třeba nevinní turisté nedopatřením dostanou do vězení, ale byl to samý drogový dealer, který si za vše mohl sám a ještě abych ho litoval. Navíc mě na těchto dokumentech vadí to zpracování, všechny na jedno brdo. Neustálé střídaní záběrů z vyprávějících osob na hrané, opakování stejných vět po sobě apod. Škoda, zajímavé to jinak je. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama