Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (749)

plakát

Normal (2009) 

full strike, i když tam je spousta materiálu ke kritice (Havlová, pokulhávající scénář, vykrádání Kar-wai Wonga a dalších...)..ale ta forma je tak samonosná a úžasná, že nemůžu jinak než 5* (i když procentuálně spíš tak 85 % - ano, vím, že to nevychází matematicky)

plakát

El Paso (2008) 

amaterismus mylně prezentovaný za autenticitu.. prvoplánovité, trapné, stereotypní, nefunkční.. teda to platí pro filmového diváka, nikoli pro čtenáře časopisu Ryspect!

plakát

Barmský videožurnál (2008) 

důkaz, že i v dnešní době lze natočit dokument, který něco skutečně říká..paráddní práce

plakát

Gomora (2008) 

přesné převedení knihy

plakát

Valkýra (2008) 

napodruhý výrazně lepší

plakát

Cinka Panna (2008) 

tak tohle byla desiva zalezitost

plakát

Wrestler (2008) 

nadhera..wrestler je film, kterym se Mickey Rourke nikam nevraci, ale dostava se tam, kde nikdy on, ani vetsina jeho hereckych kolegu nikdy nebyl..dosahuje herecke dokonalosti.. co se tyce aronofskeho, pote, co svymi tremi predchozimi filmy dokonale zpracoval divacky mozek, provadi nyni frontalni utok na jeho srdce.. a fantasticky promyslenou formou se mu dari vzbuzovat emoce i tam, kde by si asi vsichni jeho kolegove vylamali zuby: wrestler je totiz dojemnou elegii nejen nad jednim lidskym osudem, ale nad omylností celych sedmdesatych a osmdesatych let, ktere Rourkova postava symbolizuje milionkrat lip nez stupidni Staloneho navraty (jejichz je Wrestler dokonalou antitezi) .. ano, neni to tak kulervouci jako Rekviem za sen, ani imaginativni jako Fontana, natoz sbesile silene jako Pi... je to dojemne jako Wrestler.. Aronofsky poctvrte v rade za sto!