Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (1 179)

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Potlesk za neuvěřitelné Rodenovo sebeovládání, když mu v nelehký životní situaci nakráčí do dveří synek s lakonickým sdělením, že zhulenej a bez papírů rozmlátil cizí auto. Potlesk za předurčující scénu s jahodovýma knedlíkama. Potlesk všem třem hlavním postavám.

plakát

Jeden život (2023) 

I když to ve všech detailech nebylo přesné, dozvěděl jsem se spoustu zajímavých věcí, třeba o důležité úloze Wintonovy matky (skvělá Helena Bonham Carter). Celý film směřuje ke slavnému setkání Nicholase Wintona se zachráněnými dětmi ve studiu BBC a emoční zásah je to bez debat. Anthony Hopkins zaujal neskutečnou vitalitou.

plakát

Smysl pro tumor (2024) (seriál) 

Filip Březina a Alžběta Malá naprosto skvělí.

plakát

Saltburn (2023) 

Možná to mám špatně, ale v některých scénách s pošahanou bohatou rodinkou z pompézního šlechtického sídla (Drayton House poprvé ve filmu) mi připomínalo Buñuelův Nenápadný půvab buržoazie. Nádherná kamera a zajímavé dějové zvraty, které naštěstí nakonec ozřejmí zkratkovitá vysvětlivka pro blbečky. Skvělá závěrečná scéna Oliverova triumfálního tance.

plakát

Waterloo (1970) 

Jeden ze záslužných počinů Rudé armády, která poskytla dvacet tisíc komparzistů. Historicky téměř přesné, velkolepé a filmařsky bezchybné. Nikdy mě nepřestane fascinovat Napoleonův pochod z Elby na Paříž, který patří k nejfantastičtějším historickým zvratům v dějinách Francie. Mnozí následovníci by se tu měli přiučit, jak se točí válečný velkofilm i bez umělé inteligence. Korunováno skvělým českým dabingem.

plakát

Tvoje, nebo moje Vánoce? (2022) 

Neskutečně zábavná konfrontace mezi staroanglickou tradiční rodinou a rozdováděným spolkem přistěhovalých čmoudů. Je neuvěřitelný, že jsme ho k tomu přemluvili. - Výhodou je, že když ti někdo postřelí psa, tak ti pak dluží velkou laskavost.

plakát

Vezmeš si mě za mrtvolu? (2022) 

Brilantně natočenou scénu, jak duch zařídí průjezd sanitky ucpanou dálnicí, si budu pamatovat dlouho. A nejenom to, ten film je zábavnej, akční, srandovní, kriminálka, duchařina, žánrově hodně mišmaš, ale skvěle to funguje.

plakát

Předčítač (2008) 

Tyhle příběhy o ovlivňování osudů s přesahem od druhé světové války po několik generací jsou dost depresivní, ale film je to výbornej. Kromě fantastické základní dějové linky mě zaujala hlášky tý židovský dcerky, co odmítla finanční dar: "Negramotnost není úplně židovským problémem."

plakát

Spolu (2022) 

Od doby covidu a Tří tygrů se mohlo zdát, že Štěpána Kozuba je až moc a dostává všude prostor. Ale film Spolu ukazuje, že je fakt neuvěřitelnej talent a naši pozornost si zaslouží. Potěšila i Veronika Žilková a s pár hláškama Václav Kopta v malé roličce.

plakát

Můj policista (2022) 

Bejt baba v konvencema svázaný Anglii padesátých let 20. století a naservírovat jí, že manžel odjíždí se svým šukatérem na měsíc do Benátek, tak to je solidní nářez. Skvělá práce s dvěma časovýma rovinama a dobrým střihem. Díky časovému rozpětí taky střídavě dramatické i dojemné scény o tom, jak moc se během několika desetiletí změnil pohled veřejnosti na homosexualitu. Dvojice Styles-Dawson je fajn, z ženských partů se mi víc líbila Gina McKee jako zestárlá Marion.