Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Sci-Fi

Recenze (972)

plakát

Šingeki no kjodžin - Ten to či no tatakai / Nagai jume / Ano oka no ki ni mukatte (2023) (epizoda) 

Nádherné, téměř bezchybné zakončení, kde Isayama (i s pomocí obrovského talentu animačního studia) opravil několik chyb, které nadělal v závěru mangy (včetně úpravy několika dialogů). S výjimkou nějakých 20 minut čisté akce hlavně v první části, kdy se mi zdálo, že je střih scén trochu kostrbatý (ale animace byla samozřejmě po celou dobu perfektní, o hudbě asi ani nemusím mluvit) jsem po zbytek finále cítil titánskou tíhu emocí - nadšení, děs, dojetí a smutek. Nejen z krutosti a krásy dění (scéna s zoufalým davem na útesu jako strašně silné vizuální znázornění zde probíraných motivů) a myšlenkově a emočně podnětného rozjímání postav na obrazovce (a že tam bylo aspoň tak 5 momentů, kdy jsem musel odhánět onion ninja padouchy, přičemž závěr byl v tomto už přímo smrtící), ale taky z toho, že jsem věděl, že tentokrát to je opravdu, opravdu THE END. Konec jednoho z nejlepších příběhů, jaký jsem ve svém životě mohl prožít. See You Later, Scout Regiment Heroes. See You Later, Eren, Mikasa and Armin.

plakát

Pluto - Episode 1 (2023) (epizoda) 

Na konci jsem slzel. Nečekal jsem, že mě půlhodinový, pomalu plynoucí příběh jednoho starého, životem zlomeného člověka a vzpomínkami trýzněného robota, tak dostane, ale Naoki Urasawa je opravdu mistr hluboce lidského vyprávění o hledání cesty a smyslu. Na jehož pozadí se však často pohybuje děsivé ztělesnění šílenství a krutosti lidské reality a ani tady tomu nebude jinak. Detektivní obal velmi kvituji!

plakát

Sósó no Frieren - Sósó no Frieren (2023) (epizoda) 

In the first age, in the first battle, when the shadows first lengthened, one stood... Burned by the embers of Armageddon, her soul blistered by the fires of Hell and tainted beyond ascension, she chose the path of perpetual torment. In her ravenous hatred she found no peace; and with boiling blood she scoured the Umbral Plains seeking vengeance against the dark lords who had wronged her. She wore the crown of the Legendary Heroes and those that tasted the bite of her magic named her... the Demon Slayer. Nebo něco na ten způsob. :D Frieren je chladnokrevná bohyně pomsty, když jde o démony. Asi jsem se zase zamiloval.

plakát

Džudžucu kaisen - Sekirin (2023) (epizoda) 

Absolutně kulervoucí adaptace jednoho z nejlepších momentů celého příběhu. U několika scén jsem se cítil zase jako malej kluk s obrovskýma, vykulenýma očima a úsměvem od ucha k uchu. Od první do poslední vteřiny režijní, střihová, kamerová, animační nirvána s prvotřídní choreografií. O úroveň výš než vše (v oblasti akce určitě), co zatím MAPPA předvedla v Shibuyi doposud, jak je to vůbec možný? Ale víc jak pět hvězd dát žel nemůžu. Tak to vyjádřím aspoň tady - 11/10. BLOODY PERFECT!

plakát

Ahsoka - Část 6: Daleko, předaleko (2023) (epizoda) 

A long time ago, in a galaxy far, far away. Tolik nastíněných idejí a potenciálních směrů, tolik úvah nad podstatou celého tohoto milovaného fikčního univerza. Epizoda, přelomová svým meta podtextem, svým zasazením i svoji sílou charakterů na všech stranách barikády. Samozřejmě, jsem si téměř stoprocentně jistý, že v tento moment příběhem otevřené možnosti budoucího směřování SW zůstanou nenaplněny, protože v Disney v současném nastavení nebudou ochotni jít do takových risků. Ale tento smutný fakt moje nadšení z "Far, Far Away" a toho, že se v ní něco takového vůbec nahlas vyslovilo, nezmenší. Kromě toho byla epizoda nádherná i čistě po stránce audiovizuálu, tentokrát si s estetikou/duchem místa, nasvícením, zvukovým designem a ambientním soundtrackem fakt pohráli. A došlo i na klasické, dobrodružné SW prvky objevování a interakce s novými obyvateli a místy předaleké (ještě vzdálenější ;-) galaxie. Prostě pro jednou zase absolutně čistá radost z Hvězdných válek. Děkuji za to. What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us. 

plakát

One Piece (2023) (seriál) 

Wealth, fame, power... Gold Roger, the King of the Pirates, obtained this and everything else the world had to offer and his dying words drove countless souls to the seas. "You want my treasure? You can have it! I left everything I gathered together in one place! Now you just have to find it!" These words lured men to the Grand Line. In pursuit of dreams greater than they've ever dared to imagine! This is the time known as the 'Great Pirate Era'!