Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin - The Final Season (2020) (série)


Ten to či no tatakai / Nagai jume / Ano oka no ki ni mukatte (S04E30)

(epizoda)
  • Japonsko Ten to Chi no Tatakai / Nagai Yume / Ano Oka no Ki ni Mukatte (více)
Trailer

Finální epizoda Attack on TItan adaptuje boj Erena a Ymir proti všem ostatním a budoucnoust po tomto boji. (Michal_Velc)

Videa (7)

Trailer

Recenze (15)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nádherné, téměř bezchybné zakončení, kde Isayama (i s pomocí obrovského talentu animačního studia) opravil několik chyb, které nadělal v závěru mangy (včetně úpravy několika dialogů). S výjimkou nějakých 20 minut čisté akce hlavně v první části, kdy se mi zdálo, že je střih scén trochu kostrbatý (ale animace byla samozřejmě po celou dobu perfektní, o hudbě asi ani nemusím mluvit) jsem po zbytek finále cítil titánskou tíhu emocí - nadšení, děs, dojetí a smutek. Nejen z krutosti a krásy dění (scéna s zoufalým davem na útesu jako strašně silné vizuální znázornění zde probíraných motivů) a myšlenkově a emočně podnětného rozjímání postav na obrazovce (a že tam bylo aspoň tak 5 momentů, kdy jsem musel odhánět onion ninja padouchy, přičemž závěr byl v tomto už přímo smrtící), ale taky z toho, že jsem věděl, že tentokrát to je opravdu, opravdu THE END. Konec jednoho z nejlepších příběhů, jaký jsem ve svém životě mohl prožít. See You Later, Scout Regiment Heroes. See You Later, Eren, Mikasa and Armin. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

U mě se rozhodně nadšení nekoná. Jak bylo finále výborně budováno v předchozím díle, zde nakráčel dost standardní a očekávaný konec. Smršť hodiny a půl neustálých soubojů a snových sekvencí, které dělaly bordel v už tak nesouvisle prezentovaných scénách, či nějaká ta snaha o filozofii a otázky smyslu života. Místy dost prvoplánové, mi přišlo. Jediné, co se mi opravdu líbilo, tak finální epilog, který ukázal, že lidstvo se periodicky vždycky zničí samo, ať má předtím úmysly sebelepší. Jsem spíš rád, že už je konec a natahovaná, desetiletá cesta s tímto počinem, je aspoň trochu uspokojivě uzavřena. ()

Reklama

Isag1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Práve je 3 hodiny ráno, akurát som dopozeral posledný diel anime, ktoré som pozeral od mojích 14 rokov. Nehovorím nič, aj slza mi ukápla... Dámy a páni, takto vypadá právoplatné zakončenie anime. Animácia a CGI boli až na takej vysokej nóte, že sa to ani nedá opísať, jediné čo môžem povedať, že wau a samotný záver s titulkovou obrazovkou "The End" dodal len viac emócií. Hajime Isayama ĎAKUJEM ZA TENTO MASTERPIECE! Eren Yeager... Rest in Peace... ()

UncleMorty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdyby mi někdo před deseti lety řekl že budu na tohle finále čekat tak dlouhou dobu, asi bych mu jednu fláknul a zařekl se, že se na takový seriál už nikdy nepodívám, ale hele ho. Attack on Titan byl už od prvních sérií neskutečnou peckou, která zabírala přední příčky sledovanosti. Díky skvělému světu vznikla dokonce fanouškovská hra, která se těšila stejné popularitě a čekání na další série byl takový mem sám o sobě. To co tomuhle anime tvrdě uškodilo bylo to nekonečný čekání, nadruhou stranu musím přiznat, že to čekání stálo za to. Isajama napsal geniální ending ze kterého by se mohli všichni tvůrci poučit. 5 titánů z 5 ()

Flopik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná časť tohto masterpiece je u konca, a ja neviem inak ako slintať blahom. Neuveriteľné vygradovanie, kde sme dostali kopec akcie, hlavne teda v úvode. Tam sa to nešetrilo a prišla režba na akú sme boli zvyknutí a v akú sme dúfali. Celé to bolo dokreslené neskutočnou hudbou, ktorá pri tej akcii navodzovali zimomriavky. Každá postava dostala kopec priestoru a krásne sa všetko vysvetľovalo v "snových" sekvenciách. Naozaj odpoveď sme dostali skoro na všetko. Takto som si to ani len nepredstavoval a na konci, sa nedalo ubrániť slzám. Krásne, dojímavé a hrdinské zakončenie kde pri brutálnom soundtracku sme dostali rozlúčku s postavami. Toto bude chýbať poriadne, jedno z najlepších finále aké som mal tú česť vidieť a ĎAKUJEM celému štúdiu MAPPA, že previedla túto jazdu na anime. PS: Posledná scéna boja, ako Mikasa a Levi sú poslednou nádejou a letia priamo na titána je jedna z najviac epických vecí čo som videl. Toto treba do kina. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (2)

  • Scéna s pochodem titánů u útesu odkazuje na film Schindlerův seznam (1993). V této černobílé scéně jsou jedinými barevnými prvky matka a její dítě, které je zabaleno v červené přikrývce – to odkazuje na holčičku v červeném kabátě ze Schindlerova seznamu, která symbolizuje nevinnost židovské mládeže zabité během holocaustu. (mikki089)
  • Plačící dítě během scény s Duněním je nahrávka skutečného pláče dítěte Júkiho Kadžiho, který namluvil Erena Jeagera. (mikki089)

Reklama

Reklama