Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (1 168)

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Cesta ke světlu (2024) (epizoda) 

tak Kotkovu postavu mi vysvětlili svižně ... nu což, díky za to, evidentně to byl pán příliš inteligentní na to, aby se stal sériovým vrahem, co s ním potom v seriálu. Tak aspoń v tomto díle je tím rámujícím případem on. /// Jak lehce Láďa sundaval holky k zemi a ubíral jim kyslkík, tak těžko přijímal vlastní osud. A pan Markovič to odnesl infarktem ... prvním, ale zřejmě ne posledním.

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Ženská oběť (2024) (epizoda) 

Uff, bože, to bylo něco. Zpočátku teda jakoby nic, chlapec vypadá jak mírně dementní andělíček, přizná se hned, tak jaképakcopak, končíme, ne? Jenže pak přijde rekonstrukce a už to jede. Tísnivě děsivé. Stačí se prostě zeptat a chlapec sepíše lejstro že by se jeden zjevil. A pak chudák ta paní, co jí manžel mlátil až upadnul na nůž. 😕

plakát

Metoda Markovič: Hojer - Možnost léčby (2024) (epizoda) 

Miluju, když mě první díl chytne a nenechá vydechnout. Žádné žvatláni a nudné seznamování s postavama. Pěkně šup do tématu. Miluju to a české seriály to moc neumí. Ale tenhle jo. Super a nashle za týden u druhého dílu. /// Jo a vydařená retro-výprava. Trochu se mi vybavil Svět pod hlavou.

plakát

Skryté zločiny osmašedesátého (2008) (TV film) 

Tohle by měli pouštět ve školách při výuce dějepisu. 🎬 Patnáct let starý dokument neztratil během toho času nic ze své síly. Ba právě naopak.

plakát

ABBA: vítěz bere vše (2019) (TV film) 

ABBA, hudba mé puberty... a pěkný, zajímavý, informačně i hudebně nabitý dokument.

plakát

Poslední závod (2022) 

Přemýšlela jsem, proč nedat pátou hvězdičku. A na nic jsem nepřišla. Příběh znám z dětství z filmu Synové hor, který taky není špatný, ale je dost poplatný době (zejména chybějící postavou). Takže jsem od začátku věděla, do čeho jdu. Přesto jsem nespustila oko z obrazovky. Zpracování dokonalé, chytlo a nepustilo. Jarní jaro, zima mrazivá tak, že mrazivá je slabé slovo, vlastenectví v tom půvabném smyslu slova, emoce. A střet dvou tak odlišných dob (1913 / 1959). A neuvěřitelná postava Emericha Ratha, kterou nám komunisti poněkud zatajili.

plakát

Případy 1. oddělení - Trik (2022) (epizoda) 

Už začátek dílu hlásil, že se nás čeká nával emocí - Plíšek s Kozákem rybaří pod Žďákovským mostem a povídají si o práci, KOU-ZEL-NÉ. Situace a dění na 1. oddělení předčilo svou zajímavostí vlastní případ. Dokonce i já, tupoň, jsem si pachatele správně tipla někde v polovině. Tvrdil, že se setkali s těma bitkařema ještě jednou u autobazaru a ti vyhrožovali vypálením, a bitkaři potom tvrdili, že se potkali, ale úplně někde jinde a o autobazaru nic nevědí. Což mě zaujalo, že tenhle rozpor nikdo z vyšetřovatelů nezaznamenal. Chudák snoubenka, jak jí to pak došlo při čekání během časového a prostorového testu. /// Všechno se uzavřelo, e-krávu zpacifikoval Dušan, kterej ji tam nainstaloval. Boží mlýny domlely. Korejs dostál svému výrazu z prvního dílu. Chytrej, zlej a zákeřnej, mistr Hanuš ho vystřihnul skvěle. Hezký bylo, jak se záporáci vykousali vzájemně. Před Andělem klobouk dolů - čtyři děti a studium při práci, to není žádná legrace ani v seriálu. /// Na co se teď budu dívat? Po takovéhle jízdě všechno další vypadá jako blbina.

plakát

Případy 1. oddělení - Loterie (2022) (epizoda) 

Finále Devadesátek v předposledním dílu P1O - za to jedna hvězda navíc. Dalo se to čekat, když byl Kozák tak sentimentální a na Tůmu zavzpomínal. Ovšem realizace opravdu potěšila, zejména ta závěrečná scéna z dálky přes okno, všeříkající a přitom beze slov. /// Samotný případ tentokrát poněkud zastínily šílenosti paní e-krávy ředitelky, kterou skvěle podala Lucie Štěpánková. Uff, co dodat, nejhorší je srážka s blbcem. Jen nechápu Kozáka, že si nestěžuje. Asi hrdost. Kde je doprčic Dušan?

plakát

Případy 1. oddělení - Romeo a Julie (2022) (epizoda) 

Plíšek znovu zasahuje ;). Jak hezky napovídal nezkušenému klukovi, jak mu nechal zásluhu za okénko ... super. Případ sám o sobě děsivý, ale bohužel mezilidské vztahy občas bývají neuvěřitelné. ///  Ve finále mě rozchechtala paní státní zástupkyně s Netíkem, to byla prima scénka na odlehčení. /// Paní ředitelka nám asi chce ukázat, že Korejs nebyl zas tak hrozný. Byť ona je na postu, který na začátku zastával I.Bareš (nepatuju si jméno postavy). Korejs byl (a je) ve srovnání s ní jenom starý protiva, který ale rozumí tomu, co dělá (zvlášť teď, když není vedoucí). Ona je mladá kráva, která tomu, co dělá, vůbec nerozumí. Bože doufám že to bude mít jiné finále než že Kozák vypadne, ale vzhledem ke všem reáliím si myslím, že ne.