Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do pražských ulic se vrací vyřizování účtů mezi ruskojazyčnou mafií. Bohužel v rámci jejich boje přijde o život i zcela nevinný člověk. Mocní ve vedení mafiánských skupin jsou neúprosní a kdo nehraje podle jejich pravidel, musí z kola ven. Proniknout do těchto struktur vyžaduje vynikající úsudek, a ještě lepší kontakty. (Česká televize)

(více)

Recenze (62)

Mulosz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vím, že je to jen naprostá shoda okolností, ale režisér Michal Blaško (samozřejmě se svými spolutvůrci) mě dnes emociálně i formálně rozšvihal hned dvakrát. Nejprve v kině jeho filmový debut Oběť, následně doháním tuto včerejší televizní epizodu. Sám o sobě silný díl, kdo navíc ještě viděl a prožil si (aspoň na obrazovce) Devadesátky, musel řvát nadšením, dojetím nebo obojím. Strašně mě těší, že stále jsou u nás mladí tvůrci (kromě něj hlavně např. Adam), kteří opakovaně dokazují, že mají nakoukáno, myslí jim to a kombinaci obojího dokážou přetavit v zážitek po všech stránkách. ()

Vajonek

všechny recenze uživatele

Nemívám příliš ve zvyku komentovat jednotlivé díly seriálů, spíše si počkám, dokud to celé neskončí. Po té dnešní jízdě mi to ale nedá. Tu je pár mých nesouvislých postřehů, prostě jak mi přicházejí na mysl:) Obsahuje drobné SPOILERy... V prvé řadě přemýšlím, jestli mám větší chuť jednu vrazit miss Radce nebo mistru Pražákovi. Tolik záporných emocí, které ve mně dneska zejména tihle dva vzbudili, se mi u sledování jednoho dílu seriálu dlouho nenakupilo... Trochu poťouchle po odvysílání tohoto dílu taky čekám další "pěknou" slovní přestřelku pánů skutečných kriminalistů M. a Š. A tentokrát by se mohl přidat i Tůma. Protože (zvlášť v kontextu dnešní doby) zaplést se s Rusákama prostě není jen tak. Odstartování přestřelky dávám den, maximálně tři... Půjdu si asi taky vsadit na nového vedoucího 1. oddělení (teda vlastně oddělení násilné kriminality) a jsem moc zvědavá, jestli to nakonec bude tutovka nebo nás čeká nějaké překvapení... Dostalo se mi i poučení, že až si mě někdo najme na vraždu, měla bych si pořádně prohlédnout, koho se chystám krouhnout. I když se mi to "povede" tak, jako výtečníkům z dnešního dílu, mám ale furt šanci, že se to nepovede dotáhnout strážcům zákona a včas před bání prchnu. Takže vlastně dobrý? Nebo spíš mám mít pocit, že "to je v p*rdeli", jak by shrnul pan "Korejs loupe jablíčko"? ()

Reklama

Pepi74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ordinace v 1. oddělení. Tam byl nějaký případ? Jo vlastně, oni tam někoho zabili a pak druhýho zastřelili ale to není tak důležitý jako, že si vedoucí neumí dupnout o odměny pro své podřízené, že je šikanovaný a že ho nakonec vyhodí. Pardon, sám podá výpověď. Je to ještě krimi nebo potřebujeme vidět hysterickou dceru šéfa kriminálky s jejím veganským bistrem, kam její otec dovede kolegy aby se jí tam posmívali? Těsně tři *! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyšetřování případů, v nichž figuruje některá z východních mafií, mě nikdy příliš nebralo, a ani tentokrát se můj názor na věc nezměnil. Víc než samotný případ mě zaujalo spíše dění na oddělení, a to asi není u kriminálního seriálu úplně dobře. Tvůrci mě navíc silně otrávili tím, že se vydali ve stopách některých našich sportovních komentátorů, a tak jsem se opět jednou dočkal používání vzorů Němec a Japonec, takže podezřelým nebyl Armén ale Arménec... Co bude dál? Slova jako Mongolec a Kazachstánec už znám z džudistických tatami, budou následovat i Angličanec, Francouzec a Italec? No, případ mě příliš nebral a násilí spáchané na naší rodné řeči mě úplně otrávilo. / Poučení: Uč se cizí jazyky, tím naším se za chvíli nedomluvíš ani doma. 3*- ()

milwaukee 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po shlédnutí tohoto dílu mě napadlo pouze jedno slovo a bude to novotvar. E-kunda. A moc bych se divil, kdyby tato postava byla pouze fiktivní. Bohužel znám pár takových a jsem rád, že už jsem od nich na míle vzdálen. A když se dívám na fotky z příštího, čili posledního dílu, začínám tušit, kdo bude ten práskač, které líže hýždě již zmíněné E-(cenzurováno :-) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečná němá scéna ze setkání Kozáka (Ondřej Vetchý) a kriminalistů Plíška (Bolek Polívka) s Tůmou (Petr Štěpánek) se natáčela v restauraci U Zpěváčků. Právě tato restaurace sehrála významnou roli v reálném případu, kdy se sem na toalety přiběhli umýt pachatelé potřísnění krví. Provozovatelka restaurace podezřelé zakrvácené papírové utěrky z toalety pro jistotu zajistila a předala policii. Následně z nich genetici zjistili DNA jednoho ze spolupachatelů. (fallrock)
  • Tvůrci uvažovali o variantě, že by vyšetřovatele Tůmu z Devadesátek (od r. 2022) hrál také zde Ondřej Sokol. Sokol byl pro a navrhl, aby ho o třicet let „ostaršil“ umělecký maskér David Šesták, se kterým se znal z natáčení pořadu Tvoje tvář má známý hlas (od r. 2016) a také z divadelní spolupráce na hře „Ujetá ruka“. Vytváření masky starého Tůmy by ale zabralo několik hodin času, což bylo časově neslučitelné se Sokolovým nabitým harmonogramem. Hledal se tudíž jiný herec ve věku sedmdesátníka. Byl osloven Jan Kanyza, který ovšem odmítl s argumentem, že už s herectvím skončil. Na roli nakonec kývl Petr Štěpánek. (fallrock)
  • Scéna, kdy Kozákova (Ondřej Vetchý) dcera Majda (Jindřiška Dudziaková) vykoukne z kuchyně do interiéru kavárny, byla poslední klapkou této série a celého seriálu vůbec. Došlo k tomu 1. března 2022 v podvečerních hodinách. Scéna se natáčela v reálné kavárně Hlína v Hybernské ulici, kterou v areálu zdejšího kampusu spoluzaložila a provozuje sestra spoluautora seriálu Jana Malindy. (fallrock)

Reklama

Reklama