Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (2 948)

plakát

Stylista (2018) (seriál) 

A short gay internet show. Je mi jasné, že se najde spousta hlasů, na které to bude až moc, ale za mne to funguje. Neblýskané, ale prázdné postavy v neblýskaném, ale prázdném světě. Geniální vtipy se střídají s těmi slabšími, ale díky krátké minutáži i tak zůstává seriál čerstvý o osobitý. Já osobně mám Luďka Staňka rád a myslím si, že je to on, kdo drží Mall TV nad vodou.

plakát

Olo show (2020) (seriál) 

Pro někoho možná infantilní kravina z prostému diváku vzdáleného prostředí, ale já bych spíš řekl, že někteří ještě nejsou na podobný styl vyprávění připraveni. Andrej Polák vynikající, styl humoru musí sednout, jednotlivé epizody tak akorát. Olo show je pro mne synonymum krátkometrážního internetového seriálu.

plakát

Život je hra - Sebrat flašku (2018) (epizoda) 

Že by to nakonec i šlo! Já vím, viděl jsem teprve tři epizody, ale krádež flašky v přímém přenosu považuji zatím za tu nejvtipnější. Jednoduchá zápletka pobavila, komentátoři perlili……jen ten Václav Marhold mi tam prostě nesedí.

plakát

Život je hra - Dostat druhou šanci (2018) (epizoda) 

Určitě dám ještě druhou šanci, ale nevidím to nijak růžově. Špatně obsazené (vyjma Petra Marka), nevtipné a hlavně to, co má být nosným sloupem, tj. sportovní komentátoři glosující život hlavního hrdiny, tak to mi vůbec nesedlo.

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 2 (2023) (epizoda) 

V komentáři prvního epizody jsem psal něco o nápravě pošramocených vztahů mezi mnou a Janem Prušinovským a ejhle. Hned druhý díl a už se nám začíná dostávat písek mezi ozubená kolečka. Ale jak zpívá Mňága & Žďorp „tak dlouho mi trvalo, než jsem se stal optimistou“, takže doufejme, že šlo pouze o politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!

plakát

Dobré ráno, Brno! - Epizoda 1 (2023) (epizoda) 

Trochu jsem měl poslední roky se scénáři Jana Prušinovského problém a ani všeobecně kladně přijatý MOST! na tom moc nezměnil. Po zhlédnutí první epizody nového „ranního“ seriálu jsem nabyl pocitu, že by naše vztahy mohly být opět narovnány…..i když neradno počítat Muchy před zavěšením mucholapky. PS: pan Pavlica vynikající.

plakát

Živí mrtví - Svou cestou (2021) (epizoda) 

Už máme za sebou nějakých 150dílů, a ač fanoušek seriálu, nikdy jsem nepocítil nutkání komentovat jednotlivé epizody. Ale v desáté sérii se tak dlouho mlátilo mrtváky džbánem po hlavě až se jim utrhlo ucho. Sledovat třičtvrtě hodiny střídání lovu na krysu s opravou motorky….opravdu? A to se nebavíme jenom o tomto díle. Myslím, že nastal čas to celé vést k nějakému závěru, protože už to celé začíná srmrdět.

plakát

Armáda jednoho (2016) 

Člověk by si na první dobrou mohl pomyslet, že uvadající kariéra kdysi topového herce (ne, nemám na mysli Matthew Modinea) čekala na tohle roly, ale každou další minutou vám začne docházet, že už nemá víc co nabídnout a jenom se opakuje. Nicolas Cage jako Gary Faulkner, stavební dělník, který se rozhodl si to osobně rozdat s bin Ládinem. Je tam cítit snaha, je to vtipné, má to zajímavou zápletku, Cage to táhne, zároveň je to i bizarní…bohužel ne vždy a ne všude.

plakát

Charlieho andílci (2019) 

A to všichni víme, že mám pro Elizabeth Banks slabost, ale i nadále pro mne Charlieho andílci zůstávají (omlouvám se Farrah Fawcett) Diaz, Barrymore a Liu. Dámský módní časopis s Jamesovou Bondovou na titulní stránce. Dalo by se říct celkem slušně odvedený akčňák, ale když vezmete v potaz okolnosti, tak vlastně zasloužený propadák. Yo, I'll tell you what I want, what I really really want - so tell me what you want, what you really really want a Sporty Spice nikde….a to už se vůbec nebavím o Posh Spice.

plakát

Vládce knih (1994) 

Kevin McCallister a doktor Emmett Brown v kouzelném světě Vládce Knih…..říkáte si, to by nemuselo být úplně špatné. Nakonec co už může být víc, než se tak začíst do dobré knihy, až se ocitnete v jejím světě. Bohužel když srážku nedostatku financí s přemrštěnou fantasií maskujete rozdělením na civilní a kreslený svět, začne to být někde cítit. Ale jinak pestré, dětské dobrodružství, ani zbytečně natahované, ani zbytečně infantilní….takový mix Nekonečného příběhu a osmdesátkového Disenyho animáku. Moje generace dobře zná a troufnu si tvrdit, že najde fanoušky mezi současnými dětmi.