Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Zajímavosti k filmům (588)

Iveta

Iveta (2022) (seriál)

V seriálu je znázorněna scéna, kdy po tiskové konferenci k vydání alba „Natur“, které vyšlo v roce 1991, přijde za Bartošovou (Anna Fialová) novinářka, které v kabelce zazvoní mobilní telefon. První hovor z přenosného telefonu byl u nás uskutečněn až v září tohoto roku a šlo o velmi rozměrnou Nokii MD 59, která v té době stála kolem 60 000 Kčs a vážila téměř čtyři kila. I kdyby novinářka telefon vlastnila, což je velmi málo pravděpodobné, do kabelky by se jí nevešel.

Iveta

Iveta (2022) (seriál)

V seriálu můžeme vidět tiskovou konferenci k příležitosti vydání alba „Natur“, které vyšlo v roce 1991. Je zde položena otázka týkající se odchodu sestry Ivany (Eliška Křenková) do ciziny. Ve skutečnosti se Ivana Bartošová do Švýcarska odstěhovala až o několik let později.

Studio Kamarád

Studio Kamarád (1980) (pořad)

V roce 2024 v jednom z rozhovorů vtipkoval dřívější moderátor Jiří Chalupa, že postavy Jů a Hele, které mluví ve třetí osobě, předběhly dobu a už tehdy byly genderově vyvážené. Záměr byl, aby byly blízké klukům i holkám.

Studio Kamarád

Studio Kamarád (1980) (pořad)

V jednom z dílů byla scénka, kde figuroval plamínek. I když byl odvysílán několik měsíců před výročím upálení Jana Palacha, snesla se velká kritika, že šlo o záměrnou provokaci.

Studio Kamarád

Studio Kamarád (1980) (pořad)

Ota Jirák uvedl, že když v jedné ze scének měl ve scénáři text: „A jsme v rejži,“ tak jelikož v té době se zrovna rýže zdražovala, dramaturgie se bála, že by to bylo považováno za provokaci a text změnila.

Studio Kamarád

Studio Kamarád (1980) (pořad)

První díl se vysílal 19. října 1980 pod názvem Studio A, který se tvůrcům moc nezamlouval a v lednu následujícího roku byl změněn na Studio Kamarád.

Studio Kamarád

Studio Kamarád (1980) (pořad)

Pomocí manželky tehdejšího šéfredaktora, která byla původně z Kanady, se tvůrci dostali k několika epizodám Sezame, otevři se (od r. 1969). To, že se jimi nechali inspirovat, se tehdejší vedení televize nesmělo dozvědět.

Soutěž

Soutěž (2004)

Jelikož filmový štáb vůbec nerozuměl skateboardingu, ukazovali představiteli hlavní role Jakubu Brožovi fotky z časopisů a ptali se ho, jestli by náročné triky, které v nich byly vyfocené, zvládnul.

Soutěž

Soutěž (2004)

K účasti na castingu byl představitel hlavní role Jakub Brož osloven bratrem úspěšného influencera a skateboardového reprezentanta Maxima Habance – Matyášem, který v té době pracoval pro castingovou agenturu.

Alois Nebel

Alois Nebel (2011)

Film získal přes německého a slovenského koproducenta grant z německého fondu a od slovenského ministerstva kultury.

Alois Nebel

Alois Nebel (2011)

Producent filmu se snažil vyjednat sponzorství s Českými drahami, RWE nebo Českou spořitelnou, ale jednání nedopadla.

Burácení

Burácení (2015)

Režiséra a scenáristu Adolfa Ziku s představitelem hlavní role Tomášem Hajíčkem (Adam) pojí punková minulost. Zika hrál na elektrickou kytaru v hardocorových Serious Music a Hajíček byl bubeníkem Oi punkové kapely Huber Macháně.

Scrooge; or Marley's Ghost

Scrooge; or Marley's Ghost (1901)

Stejně jako v divadelní hře „Scrooge“ od od J. C. Buckstonea nejsou použiti duchové minulých, současných a budoucích vánoc jako v povídce Charlese Dickense a hlavnímu hrdinovi se zjeví pouze duch jeho zesnulého obchodního partnera Jacoba Marleyho.

Reklama