Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Biografie (12)

Jan Haubert (herec)

23.07.2014

Ing. Jan Haubert, v punkových kruzích známý též jako VZ1 či Hony Ušatec, je český spisovatel, básník a především zpěvák a textař převážné většiny písní legendární kapely Visací Zámek. Narodil se v Janovicích (část obce Rýmařov) v roce 1960 a vystudoval stavební fakultu ČVUT v Praze, kde se seznámil s dalšími členy Michalem… (více)

Jiří Šašek (herec)

21.04.2013

Jiří Šašek se narodil do rodiny ochotnických divadelníků, díky čemuž se společně s rodiči představil na divadelních prknech již ve svých čtyřech letech a to konkrétně ve hře Strakonický dudák. V sedmnácti letech se stal členem studentského divadelního souboru Divadlo radosti, zkráceně DÍRA. Po maturitě se hlásil na FAMU, kam… (více)

Stanislav Vlček (herec)

12.04.2013

Stanislav Vlček (narozen 26. února 1976 ve Vlašimi) je bývalý ligový fotbalista, internacionál a český reprezentant. S kariérou začínal v menším oddílu TJ Jawa Divišov, z něhož ve třinácti letech přestoupil do pražských Bohemians, za které stihl ve svých sedmnácti letech odehrát i několik zápasů posledního ročníků společné… (více)

Ján Pisančin (herec)

31.12.2012

Současný Košičan Ján Pisančin, veřejnosti známejší pod uměleckým jménem Ander Z Košic, se narodil 14.září 1941 v Michalovcích, kde i studoval a dnes je čestným občanem.Narodil se do rodiny pekaře a v mládí byl aktivním sportovcem, který své město reprezentoval ve fotbale, hokeji i házené. V minulosti pracoval na různých… (více)

Daniel Netušil (herec)

02.05.2012

První příležitostí tehdy začínajícího dětského herce Dana Netušila byl jeden ze spolužáků, střídajících se při natírání plotu v adaptaci Twainova románu Dobrodružství Toma Sawyera, PÁNI KLUCI (r.1975), která odstartovala sled podobných „klučičích“ rolí ve snímcích jakými byly například LÁSKY MEZI KAPKAMI DEŠTĚ (r.1979),… (více)

Karel Novák (herec)

12.02.2012

Karela Nováka alias „prďolu“ co čepoval pivo v JÁCHYME, HOĎ HO DO STOJE! (r.1974) si, ačkoliv drobnými rolemi přispěl do několika dalších filmů, širší divácká veřejnost vybaví především jako žárlivého výčepního z již zmiňované komedie Oldřicha Lipského.Narodil se 9.10.1930 v České Skalici a již od mládí tíhl k umění všeho druhu… (více)

Boris Halmi (scénograf / herec)

10.02.2012

Jméno Boris Halmi (14.3.1948 – 3.6.1991) široké veřejnosti již příliš neřekne, ale kotelníka Doudu, který profesoru Kardovi vysvětluje, že uhlí nemá nožičky v legendární komedii SNĚŽENKY A MACHŘI (1982), si vybaví téměř každý.Sám Halmi, který po vystudování Divadelní fakulty Akademie múzických umění zpočátku působil jako… (více)

Martin Krb (herec)

10.02.2012

Bývalá dětská hvězda Martin Krb (mimo jiné bratr herečky Ljuby Krbové) se k filmování dostal shodou náhod, když si ho do dětského komparzu při natáčení komedie Stanislava Strnada BRÁCHA ZA VŠECHNY PENÍZE (1978) vybral na ulici asistent režie. Tato událost a s ní spojený zápis do komparzního rejstříku mu přinesly další epizodní… (více)

Markéta Zmožková-Zahradníková (herečka)

02.02.2012

Markéta Zmožková, provdaná Zahradníková dnes již nepatří mezi herečky, které by byly známé širší veřejnosti. Není divu, mihla se jen ve čtyřech titulech mezi roky 1985 a 1988. Narodila se 5.3.1971 v Havířově do známé hudební rodiny skladatele, zpěváka a vydavatele Jiřího Zmožka, populárního především jako interpreta hitu Už mi… (více)

Patricia Heaton (herečka / producentka)

14.01.2012

157 cm vysoká herečka Patricia Helen Heaton slyšící také na přezdívku „Patty“ se narodila 4.3.1958 ve městě Bay Village v americkém státě Ohio do rodiny známého sportovního novináře Chucka Heatona. Tam také, spolu se svými čtyřmi sourozenci, strávila celé dětství, až do svého odchodu na Ohijskou státní univerzitu, kde… (více)

Michal Kocourek (herec)

07.01.2012

Bývalé dětská hvězda a dnes úspěšný manažer a divadelní producent Michal Kocourek hrával odmalička dětské postavy na jevišti Divadla na Vinohradech. Před kameru ho přivedl režisér Václav Hudeček, který mu svěřil úlohu rozmazleného synka v televizní inscenaci TCHÝNĚ. Následovalo několik desítek inscenací, bakalářských povídek… (více)

Daniel Šedivák (herec)

28.12.2011

Chlapec s vlnitými vlasy a podmanivým pohledem, kterého si ve třinácti letech vybral Karel Smyzcek, aby po boku Michala Suchánka ztvárnil rošťáka Pavla Voříška v dětském dobrodružství JEN SI TAK TROCHU PÍSKNOUT (r.1980) se dostal k herectví podobně jako řada jeho dětských kolegů stylem „Jednou přišli do naší třídy filmaři……“.… (více)

Reklama