Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (325)

plakát

Sedm samurajů (1954) 

Skvěle zpracované dílo u kterého jsem se opravdu nenudil (necelé 3 1/2 hodiny). Přesto mi k úplné dokonalosti něco chybělo - 85%.

plakát

Rosemary má děťátko (1968) 

Tohle psycho mě fakt minulo. Klidně mě ukamenujte, ale já vůbec nechápu co je na tomto filmu tak skvělého. Přišlo mi jako by se tam vůbec nic nedělo a celé se to pro mě neskutečně vleklo. Zaujala mě hlavně úžasná Mia Farrow..

plakát

Casablanca (1942) 

Opravdu klasika všech klasik. Skvělý Humpey Bogart i Ingrid Bergman, nádherná dobová atmosféra ve velmi dobře rozehrané zápletce. Ve své době to musel být ještě silnější zážitek. Bravo! Plný počet bodů 10/10.

plakát

Leaves of Grass (2009) 

Tady někdo trochu kopíroval od Coenů. Jinak celkem příjemná krimi komedie s E. Nortonem.

plakát

Velká ryba (2003) 

Poměrně jiný styl než je Tim Burton zvyklý točit a vůbec to není špatné. Nádherně vyprávěný příběh, který je poněkud trochu okořeněný. To však děj vůbec nekomplikuje ale naopak mu to přidává na kráse. Krásná hudba, příjemní herci, nádherná atmosféra. Moc příjemně si mě překvapil, Time! Bravo!

plakát

Okno do dvora (1954) 

Pekelně houstnoucí atmosféra. To jen tak nikdo neumí. Děkuji, Alfrede.

plakát

Twilight sága: Nový měsíc (2009) 

Proč tohle trvá 2 hodiny. Vždyť se tam vůbec nic neděje. Film se dá rozdělit na dvě části - 1. část: Bella řeší svůj věk, Edward jí slibuje, že jí neopustí, aby to pak vzápětí za pět minut udělal. 2. část: Bella řeší svůj věk, vlkodlak jí slibuje, že jí neopustí, aby to pak vzápětí udělal taky. Rozuzlení ve finále žádné. K nejhoršímu hereckému projevu v historii kinematografie (Robert Pattinson - 1. díl Stmívání a Nový měsíc) se přidává Taylor Lautner k jehož herectví se ani nehodlám vyjadřovat. V první díle se mi alespoň líbila Kristen Stewart, ze které se ve druhém díle stala velmi otravná Bella řešící svůj věk (v 18-ti letech to opravdu není normální). Hodnocení Odpad si ušetřím pro třetí díl. Smutý výhled do budoucnosti kinematografie.

plakát

Prokletý ostrov (2010) 

Martin Scorsese v poněkud netypickém žánru, ale ukazuje se, že Martin snad neumí natočit špatný film. Skvělá mysteriózní atmosféra, skvělí herci - zvláště DiCaprio (od Titanicu ušel hodně dlouhou cestu), výborné prostředí, dobrá hudba. Hvězdička dolů za závěrečné rozuzlení - v tomto žánru to už dávno není nic nového. 80%

plakát

Hulk na neznámé planetě (2010) 

Na poli hraném vítězí sice Marvel, ale na poli animovaném jednoznačně DC Comics. Planet Hulk to jen potvrzuje.