Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (395)

plakát

Boy Culture (2006) 

Zvláštní film, který měl pro mě hodně kvalitativních výkyvů, chvíli se mi líbil a chvílemi jsem ztrácel trpělivost a málem ho nedokoukal. Film zároveň je jeden velký kýč, ale používá klišé na úplně jiných místech, než bych čekal. Q. A. Brocka rozehrává úplně jiné dramatické situace než bych preferoval, přitom mě pořád zajímalo, jak to dopadne. Překvapivě ne zase tak velkým happy endem ani dramatem (gay filmy končí většinou buď smrtí, AIDSem nebo nekonečnou bezmeznou láskou, zde naštěstí jinak). Hlavní hrdina je sympatický (do čehož zahrnuji sexy vzhled a adekvátní herecký projev), stejně tak jeho spolubydlící, přesto prostě ve mě film nezanechal nic. Žádnou emoci, myšlenku, náladu... pozitivní ani negativní. Pro mě prostě průměr.

plakát

Brazilský masakr (2006) 

89 minut plných nudy, absence jakéhokoliv děje, žádná spřízněnost s postavami, žádné emoce, žádný strach, žádné lekání. 1* za to, že na odpad mi to přijde ještě docela dobré...

plakát

Bruno (2009) 

Na to, jak jsem se bál po prapodivném Boratovi, tak mě Brüno mile překvapil. Je mnohem méně "dokumentární" (i když by mě zajímalo, jaké scény byly skutečně autentické, jestli vůbec nějaké). Humor to je opravdu zvláštní, pro konzervativce a homofoby absolutně nepřípustné již po 5 minutách. Závěrené music video špica. Já jsem se bavil, i když je to humor dosti extrémní a pochybuji o zdravém rozumu každého člena tvůrčího týmu a o Cohenovi radši ani nemluvím. A tenm jeho TV pořad, kde "tancoval" by vážně mohl být trhák :-).

plakát

Bulšit (2001) 

Víc než jednu hvězdu si tato ubohá, nevtipná, fekální "komedie" nezaslouží.

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Několik zjištění po zhlédnutí filmu: Captain America má sice svaly, ale ty jeho sluníčkové prupovídky o míru, cti, svobodě bla bla mi lezou krkem. Scarlett Johansson prostě není má oblíbená herečka. Robert Redford herecky zachraňuje, co se dá. Krásně se na to kouká, i když mám raději temnější komiksárny, než tyhle barevné (a to se dle anotace jedná o temné špionážní drama, ehm, no... ne!). Bavilo mě to, ale jednou stačilo.

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Musím říct, že jsem čekal mnohem víc. Tenhle hlavní proud Marvelovek se začíná dost točit v kruhu a nejsem si jistý, jestli se z něj někdy vymotá. Vedle skvělých Netflixových seriálů nebo jednohubek jako je Ant-Man už tyhle týmovky působí unaveně a nuceně. Příliš postav, příběh takový povrchní, jen aby se na v něm všichni vystřídali a zahláškovali. Ani ta akce už člověka tak nebaví, když tvůrci to stokrát viděné CGI neokoření něčím navíc, tak je to prostě nuda. Akční scény z Winter Solidera si pamatuju dodnes, u Občanské války nic moc. Může za to asi i dávkování - největší týmová akční scéna je uprostřed, přičemž bychom vyvrcholení čekali spíš na konci, který se nese ve více komorním duchu. Největším pozitivem filmu je jednoznačně nový Spider-Man, Tom Holland do té role sedí naprosto dokonale a už se nemůžu dočkat jeho sólovky. Nejvíce mě asi štve, že už se Marvel nesnaží ani ty filmy nějak ukončovat. Prostě automaticky předpokládá, že přijdeme na další... A samotného mě štve, že přijdu.

plakát

Carmen (2012) 

Pravděpodobně nejkvalitnější záznam muzikálu, který kdy vznikl, a to i ve světovém kontextu. Skvělá kamera a střih. Nevím proč to někdo nazývá "filmem", je to prostě klasický záznam divadelní inscenace ve 3D (poněkud zbytečné podle mě), nic víc ani míň. Horší je trochu zvuk, ale počkejme na DVD - v CineStaru na Andělu docela špatné. Jinak představení je jedno z těch lepší, které u nás vzniklo - skvělá hudba, dobrá výprava, umělci taktéž kvalitní (rozbírat Lucku Bílou nebudu, mám k ní takový neutrální postoj a do téhle role mi sedla, samozřejmě pokud ji nemáte rádi, tak po tomhle určitě nezačnete). Pak je tu libreto a české texty, které se zrovna nepovedly. Ale v rámci Prahy zaplněné písničkály Michala Davida je to téměř skvost :). Technické provedení záznamu *****, představení ***, celkem tedy ****.

plakát

Casino Royale (2006) 

Naprosto přelomový díl ze série o Jamesu Bondovi. Daniel Craig je jako Bond dokonalý, konečně to má i slušnou akci, ale zase to ztrácí to původní bondovské "kouzlo", kterému jsem já nikdy nepodlehl. Novou generaci Bonda jsem si zkrátka zamilovat a už teď se těším na další díly s Danielem Craigem.

plakát

Catwoman (2004) 

1* za Halle :). Naprosto zbytečný film. Mňau.