Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (86)

plakát

Divergence (2014) 

Život lidí rozdělený do různých frakcí. Jejich systém a chování v životě, ovladatelnost, wow. Tenhle koncept se mi hodně líbí. Škoda, že jsem pouze filmofil, než knižní fanatik. Věřím, že knižní předloha mlaďoučké Veronicy Roth bude určitě ještě lepším dílem než samotný snímek. Ale teď k samotnému filmu. Nechci nic uspěchat, ale pokud tahle trilogie pojede ve stejném smyslu, tak se máme na co těšit. Není to zas takový akčňák na který jsem zvyklý, ale má to své kouzlo. Měl jsem veliký strach z teenagerovského obsazení, ale musím říct, že tihle mladí mají koule na správným místě. Ano je zde nacpáno taky hodně romantiky, ale není to žádný Twilight. Mimochodem Shailene Woodley alias Tris je vážně kočka. Přikláním se k hodnocení mezi 3 až 4*.

plakát

Divoké historky (2014) 

Grandiózní dílo. Šest hodně,ale opravdu hodně originálních příběhů......aneb kam se hrabou "Bakaláři".

plakát

Dovolená za trest (2014) odpad!

Další Sandlerovka na scéně a hned je o klišé postaráno. Taková Ordinace v růžové zahradě již poněkolikáté v repríze. Srdce beroucí komedie a doják v jednom Kinder vajíčku bez čokolády a bez překvapení. Ohrané ftípky typu nákup vložek v supermarketu, omakávání svých koulí či prsou cizí ženský. Jako přes kopírák. Tohle už tady bylo několik let zpět v jiných bijácích a již několikrát a vtipné mi to nikdy zvlášť nepřišlo. Co dodat, jako rodinnou komedii bych to nedoporučil ani mému nepříteli.

plakát

Druhá šance (2014) 

Pokud si myslíte, že máte koule na cokoliv, tak rozhodně se podívejte na druhou šanci. Život je drsný a s nikým a ničím se nepáře a zvlášť když jde o mrňata. Abych pravdu řekl, myslel jsem si, že koule mám i já, ale po shlédnutí musím zvážit situaci."Severní" produkce opět nezklamala a ukázala Evropě (zvláště Česku), že patří mezi top evropskou špičku filmového ledovce.

plakát

Equalizer (2014) 

Po prvních pár minutách jsem si říkal, že návštěva místního kinosálu byla asi chyba. Stačil jsem pochopit, že vše bude lehce předvidatelné a plné klišé. Nicméně s velkou radostí se dalo na to koukat a Denzela jakožto plnohodnotného zabijáka či hodného pracovníka Hobby marketu jsem si zamiloval hned po první kill scéně. Příběh je naprosto jednoduchý, rusáci bodnou a Denzel zabije! Bodnou ještě jednou a Denzel vymaže ruskou mafii ze světa. A když nevíte co by, najdete to v OBI. Soundtrack:****+

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

KATASTROFA. Může za to herecké prokletí Mela Gibsna? Hmm, ne. Nebo došly Stallonemu nápady? Asi ano. Tenhle dojemný příběh mě rozplakal, ale ne dojemným příběhem ale tou katastrofou, kterou jsem musel projít. Snad bych pochválil roli Antonia, který se snažil tuhle šlamastiku odlehčit, ano, párkrát jsem se zasmál. Závěrečná scéna, sakra, tuhle přestřelku zvládne "Čak z Nory" levou zadní. Skoro celou dvouhodinovku jsem si říkal, že se snad koukám na Melrose Place. Dávám 55%, bohužel mám tendenci hodnotit méně, ale byl jsem odkojený na těchto akčních hrdinech. Pokud bude další pokračování, tak očekávám, že budu pít pivo s pěnou a jíst čokoládu, co obsahuje kakao.

plakát

Godzilla (2014) 

Měl jsem Godzillu vždy za zákeřnou potvoru, která nás tady všechny sežere a zničí a ono ejhle, vyklubalo se z toho monstrum, které zachrání jak jinak než Ameriku...pardón, chtěl jsem říci "náš malinkatý lidský svět". Mr. Godzilla je jenom malou rybkou ve velkém akvárku a hlavní roli zde spíše zastupuje mutantí samec (i se svou starou,které musí pěkně smrdět z kotle) jménem MUTA. To vás při sledování tak dokonale zmate, že se sami zamýšlíte nad tím, komu vlastně budete fandit a o čem tohle všechno bude?Nebo pouze stačí vypnout mozek a užívat si dobrodružství. Musím říct, že atmosféra mě dokonale pohltila a krom prvních 15 minut, kdy jsem se vážně nudil při povinné scéně návratu vojáka go home jsem si to náramně užil. O akci a dobrodružství nebylo vážně nouze, a některé zvukové pasáže vás nutily být stále ve střehu. 80%

plakát

Interstellar (2014) 

Hodně těžké sci-fi na koukání a zároveň na hodnocení. Musel bych se na Interstellar podívat ještě jednou, ale nevím jestli to chci ještě vůbec vidět. Ale zpátky k hodnocení. Myslím si, že i sám Nolan si vzal velké sousto na svou hruď a měl problém s konkrétní logikou filmu a ztratil se v galaktické černé díře. Např. závěrečná půlhodinová scéna byla pro mne naprostá nedomyšlená hloupost,která tak trochu celkový snímek zabila. Musím pokárat i počítačové efekty, ty byly snad tvořeny z roku jedna-dvě. Na druhou stranu musím pozdvihnout samotnou atmosféru filmu, herecké výkony a taktéž hudbu. 74 %

plakát

Interview (2014) 

Poslední dobou stačí něco zakázat a hned je poprask na světě. Po telefonu komórkowym nejmenované telefonní společnosti přichází další stopka, ale tentokrát z KLDR. Když se do toho ještě přidá Barák Obáma, tak to musí být vážně bomba. Já sám jsem této reklamní filosofii podlehl,ač to nerad přiznávám. Vím, zakázané ovoce nejlíp chutná ale v tohle případě jde o vážně shnilé ovoce a to já nerad.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Po animační stránce - paráda, po té příběhové již ne. Dvojka ničím nepřekvapila a ničím ani neurazila.