Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Horor

Recenze (532)

plakát

Jurský svět (2015) odpad!

Bacha... hodnocení bude velmi těžce ovlivněno tím, že sem se na tohle těšil jako před 22 lety na první Jurassic Park. Samsung presents Mercedes World (to jen tak zlehka na úvod). Takovýhle znásilnění původní trilogie sem si nepředstavoval ani v nejdivočejších snech. Odkazy na jedničku? Stylem - hele, tady hraje main theme z JP1 jo? - MRK! Hammond už vás neochrání - MRK MRK! A tim to hasne. Co tam máme dál? Mutantíčka, kterej je chytřejší než půl hereckýho osazenstva dohromady. Jen promluvit. Jé že já nedržel hubu, oni se fakt rozpovídali (ano, bylo to i v JP III, ale tam to eště bylo pouze lehce za hranou snesitelnosti). Co mě totálně dorazilo, byl závěrečnej fight. Nejdřív sem si řikal, no to už je trošku moc... po další minutě, že už je to zasraně moc přehnaný, ale scénáristi mě překvapili a zapřeháněli si tak strašně, že už sem hledal kýbl na zvracení. Tímto se mé hodnocení ustálilo na krásném posledním místě. Pro někoho, kdo neviděl první 3 filmy a má rád ještěrky (což se vzájemně vylučuje), tak asi bude nadšenej, já si akorát zkazil náladu. A já blázen na tohle chtěl jít do kina, tomu vnuknutí tam nejít budu dlouho vděčnej.

plakát

Strach a chvění (2003) 

Ti japonci jsou blázni... ne, takhle jednoduše to neodbydu. Na tenhle film jsem narazil neskutečnou náhodou, ale takhle se právě u mě naráží na nejlepší věci. Sylvie v roli naprosto dokonalá, to střívko sem jí věřil od hlavy k patě. Neni to komedie, že bych se válel smíchy, ale pár (hořce) úsměvných momentů se najde a bavilo mě to až do konce. Věřim, že i když je asi firemní hierarchie vykreslená dobře, tak tady to z jistých důvodů muselo být občas lehce přitažený za vlasy. Protože každej normální evropan by si po tejdnu vzal do práce kapesní atomovku. Každopádně gaijin v Japonsku bych po tomhle filmu určitě bejt nechtěl :-)

plakát

Zlověstné ticho (2007) 

Loutkový horory nemám zrovna v oblibě a eště chvíli před koncem sem si řikal - ale jo, to se nám Wan s Whanellem teprve rozjížděli, tak na ně budu hodnej... ale ten konec mi těžce kápnul do noty. Sám nevim proč, ale o tom se u krále hororů na režijním křesle nediskutuje :-)

plakát

Ils (2006) odpad!

Asi sem zase viděl úplně jinej film než všichni tady. Nemá to hlavu ani patu, pokud jste viděli v životě alespoň 5 hororů, tak přesně víte co bude následovat. Nějakej strach ani omylem. Eště že to bylo tak krátký, což je asi jedinej klad. P.S.: Všechny tyhle děti, byly pěkný smradi... pro fanoušky hororu totální ztráta času.

plakát

Noroi (2005) 

Dokumentární detektivka s klasicky asijským hororovým zakončením (ale špičkovym!). Jen škoda, že pětihvězdičkovejch je jenom posledních 20 minut, rozplétání příběhu je sice zpočátku docela zajímavý, ale tahle pasáž je delší než by musela bejt. Zato ten konec to bezvadně narovná, to byla pěkná mrazivka :-)

plakát

Det okända. (2000) 

Na takovej nízkorozpočťák docela dobrý. Atmosféra slušná, neherci docela uvěřitelný, ale základ je u toho nepřemejšlet, protože paní logika dostává totálně na frak. Vata v podobě "šukali sme jí všichni" je zbytečná, ale co byste v lesích asi tak řešili... Kdyby to byl áčkovej film, bylo by to tak na jednu *.Pořád lepší lepší než Blair witch, kde sem se skoro půl filmu prochechtal (šmarjá já to kdysi hodnotil jako průměr, to sem eště nebyl hororovej otrlík... napraveno).

plakát

Americký sniper (2014) 

Měl sem trošku obavu, že bude převládat psychologická stránka návratu z války, ale naštěstí to tak vůbec neni. Cooperem zahráno skvěle, Clintem zrežírováno zrovna tak (on prostě umí). Absence srdceryvně podbarvenejch zpomalenejch záběrů ála zprávy na nově velice potěšila. Mám chuť si pustit Black Hawk Down... :-)

plakát

Chappie (2015) 

Neill si pomalu koleduje o vyškrtnutí ze str... mojí topky. Je to kvalitativně zhruba na úrovni Elysia (jenom bez kameramanovy epilepsie), ale tady už sem radši přehnaný očekávání neměl. Vyplatilo se, protože za tejden na to sice zapomenu, ale bez pachuti. Zimmerova hudba jako obvykle nezklamala. Velký mínus má ovšem rejža za to, že Copley byl jenom "slyšet". Slabý 3*.

plakát

Jupiter vychází (2015) 

Tak kromě toho, že si hermafrodit Larry uříz koule, evidentně k tomu šmik i půl mozku, protože dva chlapi by takovou ptákovinu těžko vymysleli. Myčka hajzlů Mila chce voš... sbalit prvního buznodlaka kterýho potká (ale ty jeho boty bych bral, to jo...) no a kolem toho se točí zbytek děje. Omáčka v podobě majitelky Země je úplně k ničemu, protože si na to za chvíli nikdo nevzpomene. Vůbec všechny postavy mi příšly šíleně prázdný. Přitom začátek nebyl špatnej, než se do toho strašně násilně musel zapojit Space Twilight. Já nečekal, že z tohohle filmu budu nadšenej, ale fakt to byla sračka. Proč dávám tu jednu hvězdu? Protože Sean Bean nechcíp.

plakát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Klasická Vaughnovka, takže já nemůžu říct ani fň :-) P.S. Bondovci, vyměňte neherce s betonovym xichtem za Colina Firtha!