Reklama

Reklama

Noroi

Obsahy(1)

Dokumentárně zpracovaný horor nás seznámí s pátráním Masafumi Kobayashiho po paranormálních úkazech. Jeho žena zahynula během požáru jeho domu a on sám je nyní nezvěstný. Snímek, který se nám dostává do rukou, je posledním dokumentárním dílem dokončeným těsně před těmito událostmi. Jsou všechny vyšetřované události na sobě nezávislé a nesouvisející, tak jak se na první pohled zdá? Máte odvahu být svědky dokumentu podobnému The Blair Witch Project, ale tentokrát z prostředí Japonska a tamější mytologie? (Cedr)

(více)

Recenze (154)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

"Pozor na holuby!" Noroi je výborný, japonský, hororově-dokumentární snímek o cestě za účelem zjistit pravdu. Celý průběh filmu na mě působil úžasným dojmem, až jsem si občas říkal zdali to nejsou skutečné (autentické) záběry, taková představa mi u sledování tohoto filmu rozbušilo srdce nervozitou na tolik, že jsem si myslel, že při posledních 20 minutách prodělám infarkt (naposledy mi takto bušilo srdce nervozitou při Argovi). Rozhodně doporučuji všem co mají rádi duchařské hororové snímky a fanoušci found footage si zde také přijdou na své! ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Japonské vtělení Radka Johna, Josefa Klímy a Standy Motla v jednom a se nějakýma těma kilama navíc se přes zdánlivě nesouvisející případy paranormálních aktivit dostane až k momentům desetkrát strašidelnějším než partička honící ježibabu z místního lesa. Velice působivý "dokumentární" horor s velmi nepěkným koncem a stupňující se děsivou atmosférou a to i v úplně obyčejných denních scénách. ()

Reklama

Soundtrack 

všechny recenze uživatele

Noroi by celkem obstál i jako opravdický dokument. Tu dokumentární podobu trochu kazí přidaná hudba, bez ní by to bylo možná o něco mrazivější (viz Funny Games USA), ale jinak se to celkem podobalo ostatním japonským hororům - dlouho nic a konec nabušený, akorát s těmi vychvalovanými embryi jsem žádný problém neměl, protože mi připomínaly Kodamu z Mononoke :) ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Velmi nevídaný děj a skvělou atmosféru nabízí Noroi na stříbrném podnose. Jak jsem se u Jisatsu sakuru už zmínila i Noroi bych zařadila do těch podivnějších japafilmů, protože někdy si už fakt klepete na palici. Pamatuji, když byl Noroi ještě v červených číslech. Nedivím se, byl to zážitek. Až na ty televizní ústřižky. ()

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Pro mě rozhodně lepší než Záhada Blair Witch i když ani v tomto případě nemohu jít na čtyři hvězdičky, jelikož některé momenty mě přišly dost směšně (hlavně ty ve kterých vystupoval pan Hori) místo toho aby byly děsivé. I tak se ale druhé projekci vůbec nebráním. Protože Noroi má pár opravdu zajímavých scén. 65% ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Kromě názvů studií, která se podílela na výrobě filmu, nejsou uvedeny žádné závěrečné titulky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama