Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krátkometrážní

Recenze (4 760)

plakát

Dívka za zrcadlem (2018) (TV film) 

Mé první setkání s postavou Renáty Soukupové, budu muset předchozí tři snímky dohnat. Mám lidské příběhy ve filmech Sedláčkové (tedy, ty, které jsem viděl) docela rád. Tohle je na televizní formát hodně rozmáchlé, příběhově fajn, herecky taky. Tedy, Vilhelmovou mám hodně rád, pokaždé, když se v nějaké roli usměje, má mě zcela ve své moci, její zdejší režisérka není jednostranná, jednovrstevnatá, dá se do ní vcítit i jí pochopit. Kaiser zřejmě musel zestárnout, aby začal dávat skvělé výkony (i když mi tu v určitých okamžicích neseděl). Dyk prostě není herec. Chápu jeho obsazení, aby to klapalo ve vztahových scénách s Vilhelmovou, ale on je takové poleno, že ani v nich nedokázal být přesvědčivý a kdybych to nevěděl, na jejich základě bych nikdy neuvěřil, že v soukromém životě tvoří s Vilhelmovou pár. Na český televizní film hodně příjemné koukání. 3.5*

plakát

Střelci na útěku (1998) 

Průměrný akčňák s přehršlí kýče a klasického devadesátkového sraní na alespoň zběžnou logiku věci. Yun-fat je nudný, Sorvino tedy alespoň hezky vypadá, Prochnow sice má cool ksicht, ale to je všechno, co předvede. 2.5*

plakát

Hellraiser: Judgment (2018) 

Upřímně, Pinhead je má nejoblíbenější horrorová postava. Přeobsazení v předchozím díle mě mrzelo, Doug Bradley se nevrátil ani v tomto díle, ale musím uznat, že zde je Pinhead Bradleymu podání i vzhledu docela podobný. Hellraiser má již tolik dílů, že mi ke spokojenosti stačí vlastně již jen Pinhead a létající řetězy. A obojí je i tady. Kupodivu Pinhead dostal v závěru i dost prostoru a jeho vypořádání se s jednou mýtickou bytostí je až radost sledovat. Zápletky Hellraisera se postupně vydaly svým vlastním směrem. Tohle je tak trochu podobné pětce a nevím proč, ale cítil jsem v tom trochu Silent Hill, asi tím prostředím a některými postavami (proč, sakra, musí být řezník vždycky tlustý prase?). Vzhledem k tomu, že již dlouho od Hellraisera (kromě Pinheada a létajících řetězů) moc neočekávám, nedochází ke zklamání. Předchozí díl mě dějově i zaujal, tohle mě zaujalo tou temnější a krvavější stránkou (vak pro pejska super). Takže zklamaný nejsem, znechucený taky ne, ale ani nijak nejásám. Protože Pinhead a řetězy.

plakát

To byl zítra flám 2 (2015) 

Ano, je to slabší než jednička, ale i tak to obsahuje pár zábavných a humorných vtipů. Řešit logiku věci nemá smysl ještě více, než u jedničky.

plakát

Chuckyho kult (2017) 

Chucky je sice kult a samostatně tohle není zrovna špatné, jen v porovnání se sérií jako celkem... Člověk si musí zvyknout na nová pravidla. Pravdou je, že Fiona Dourif je ve své roli výborná a podobnost hlasu (a hlavně smíchu) s Chuckym je prostě úžasná. Tady se krok obsadit dceru Chuckyho hlasu musí fakt ocenit. Jennifer Tilly je pak už jen třešnička na dortu. Není to špatné, Chucky pořád hlásí, jen už tak nějak s ničím moc nepřichází. Solidní spokojenost.

plakát

Milenci těch druhých (2015) 

Jeden z těch příběhů, kdy je od začátku jasné, jak to skončí. Chvíli jsem si říkal, že budou mít tvůrci koule a ukončí to jinak, ale film je film a tenhle druh filmu nepřekvapuje. Ukecaná romanťárna s docela elektrizujícím erotickým nádechem (a nemůžou za to jen božské nohy Alison Brie), zvláštní je, že to funguje, i když se tam o sexu většinou jen mluví. V závěru film již zbytečně přešlapuje (co se takhle vrátit k osvědčeným 80 minutám?), ale kupodivu to pořád táhne. Amanda Peet má stále jiskru, která zřejmě nevyhasne.

plakát

Táta je doma 2 (2017) 

Proč poslední dobou všechna pokračování rodinných komedií dokurví vánocema? Mel Gibson může být jakýkoliv, ale fotra dal parádně. Každý jeho smích jsem mu věřil. Ferrell pořád blbec, Wahlberg totálně upozaděn, ten předvedl úplný hovno. A ten závěr, to už si připravte blicí pytlíky... 2.5*

plakát

Jackass 3.5 (2011) 

Pro mě jen potvrzení toho, že dvojka byla nějaký omyl. Trochu slabší než 3D ale stejně zábavné a ujeté jako jednička. Začínám obdivovat Steva-O.

plakát

Jackass 3 (2010) 

Jo, jo, jo. Po dvojce jsem skoro nevěřil, ale tohle převálcovalo i jedničku. Návrat od trapných fórků k šíleným kouskům nad nimiž zůstává rozum stát.

plakát

Jackass 2 (2006) 

Tak tohle byl docela razantní sešup dolů. Více prostoru pro bizarní a jen ujeté kousky, těch, při kterých se vám zastavoval dech a s protagonisty jste soucítili, je tam oproti jedničce dost málo. Tady to je spíše často fakt jen opilecká zábava někdy ve dvě ráno na večírku. Jenže oni to dělají za dne a jsou střízliví. Docela zklamání a nuda.