Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když losangeleský detektiv Stan Zedlov zastřelí při policejní akci syna čínského mafiánského bosse Terenceho Weie, je najat zkušený zabiják John Lee, aby splatil krvavý dluh stejnou mincí. Jenomže Lee nedokáže chladnokrevně zastřelit Stanova syna a sám se tak stane živým terčem Weiových pistolníků. Spolu s kurážnou padělatelkou dokladů Meg Coburnovou vítězně bojuje ve volném hongkongském stylu s přesilou nažhavených hlavní: za svůj život, záchranu rodiny i sedmiletého chlapce, na kterého pomstychtivý Wei nasadil nelítostný zabijácký tandem. Ale profesionál John zná všechny gangsterské triky a ví, že svoji vzpouru musí dovést až do konce. A tak, podle hesla - "Zabij, nebo budeš zabit" - směřuje k rozhodujícímu souboji se samotným Weiem. (Cinemax)

(více)

Recenze (107)

castor 

všechny recenze uživatele

Tak nějak tušíme, co se stane, když nájemný zabiják odmítne splnit úkol. Má prostě pravidlo, že děti ne. Vše se proti němu otočí a stává se z něj terč celého gangu. Jenže v případě Chow Yun-Fata velmi nesnadný terč. Shodou okolností se spojí s padělatelkou dokladů, která ovšem umí držet v ruce kvér a nejde pro ránu daleko. Sic si vysloužili přední místa na seznamu smrti mafiánského bosse, jenže snadno odejít ze scény nehodlají. Klipař Antoine Fuqua si tady kroutí svůj celovečerní debut, hongkongská legenda je na tom stejně: první hollywoodská akce. Producentsky je navíc pohlídal John Woo, takže udělat ostudu snad ani nešlo. Příběh je prostý, tuctový a provařuje veškerá možná klišé, nicméně akce je dostatek, vesměs je vydařená a řádně řízná. Záporáků je hned několik a je radost na ně pohledět – jen škoda, že žádný nedostal patřičný prostor. Vedle kousků Johna Woo jde pochopitelně o chudého příbuzného, přesto tohle béčko chutná i po letech. A Fuqua dokazuje, proč dneska patří mezi širší akční špičku. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"YOU SURE YOU WANT JOHN LEE? BECAUSE AREN'T THERE LIKE A BILLION JOHN LEES IN CHINA?" ------------ Antoine Fuqua, alias ten, čo natočil Training Day, však tri roky predtým zbúchal niečo iné, niečo, čo ak nie je lepšie ako tá famózna vyššie uvedená snímka, je minimálne aspoň rovnocenné s ňou. The Replacement Killers. Každý jeden záber je vycibrený do posledného detailu, doslova každý jeden, možno s drobnou výnimkou niektorých akčných scén. Interiéry vyzerajú autenticky a dokážu vtiahnuť ešte viac, ak ich precítiš, od malých, rozbitých, špinavých, pravdepodobne močom a stuchnutým drevom zapáchajúcich apartmánov cez budhistické chrámy niekde v Čínskej štvrti, starých herní, nočných klubov v mayskom štýle a obrovských kinosál až po samotné veľdielo Franka Lloyda Wrighta a vrchol mayského obrodenia – Ennis House. No dominujú najmä tie čínske, za čo som nesmierne rád. Scénografka sa musela teda zapotiť. Jedna väčšia-menšia chybička krásy je citeľný dotyk Johna Woo z producentskej stoličky, čo má v akčných scénach za následok, že aziati po zásahu lietajú vzduchom ako v starých (nedobrých) osemdesiatkových akčňákoch z Číny a Hongkongu, aké práve Woo zvykol režírovať. Symbióza čínskej mafie, Los Angeles a konca milénia v spojení s priam dokonalou Antoineho réžiou je úplný balzam na dušu a The Replacement Killers jeden z najlepších (a najlepšie vyštylizovaných) akčných filmov, čo som videl. A jediný dôvod, prečo tu nesvieti päť hviezd je, že som až príliš veľký k... Ah, kašlať na to. --- (26.4.2021) Alebo aj nie. --- "Shit. That kid turns that blender on one more time, I'm gonna shoot him myself." ()

Reklama

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Fuqua se poprvé posadil do režisérskýho křesla a výsledkem jeho snažení je akční béčko, který neurazí, ale ani nenadchne. Už od začátku věděl, jak natočit solidní akci, jenom tu pokulhává příběh. Tentokrát ještě o trochu víc, než v jeho následujících filmech. Byl prostě moc jednoduchej s nemalou dávkou patosu (hlavně, když si ústřední dvojice vylejvá svoje bolístky) a dialogy to taky moc nevytrhly. Yun-Fat Chow mi do role moc nesednul, chybělo mu nějaký výraznější charisma, třeba Jet Li by určitě odved lepší práci. Za to Mira Sorvino byla sice zlobivá, ale pěkná kočička. Jako průměrná akční podívaná to poslouží dobře, to je však vše. ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Číňan Wej je moc moc špatnej a nasranej, páč mu polda Zedkow sejme syna, kterej byl zjevně taky moc moc špatnej. A jak už to tak chodí, zlo se oplácí zlem, Wej chce poldovi sejmout syna jako že voko za voko. Jenže, Wej na to nemá koule, tak si najme Džona Lího, kterej na to taky nemá koule, tak zdrhá, a potřebuje pas. Ten mu může vyrobit taková docela pěkná pinda, jenže! než se to stane, tak se stane to, že bezkoulovej Wej ve svým žalu vyšle za Líjem kdekoho za účelem totální likvidace všeho a všech. Jenže kdekdo nemá takový kvality jako Lí a ta pinda, tzn Kdekdo postupně vymírá, a přes neustálé zjevování dalších kdekohů (po zuby vyzbrojených šikmáků), Pinda a Lí ladně poběhují a likvidují kdekoho dál a dál. A tak to jde, vraždí se v tom téměř furt, až se zjevují (konečně) Til and Trejo, který maj koule a zbraně hromadného ničení, a konečně celou tu docela vydařenou taškařici jak vystřiženou z dokonalý akční gamesy--- dostávají na zcela jinou úroveň, částečně díky nekonečným zásobníkům a dílem i díky nezlomnému odhodlání vyvraždit celou Šangaj. No a potěšen nesmrtelností a neprůstřelností všeho co v tom hraje, přilepil jsem prdel na gauč, vytřeštil oka a pln očekávání jsem se dostal k závěrečnýmu finále, který mi palbou odpálilo repráky i s uchamami, a zamotalo mozgozávity do té míry, že jsem vysílením padl na podlahu, kde jsem v křečích smíchu absolvoval epileptický záchvat a zhynul. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Čo sa akcie týka, čistý John Woo - všetky prestrelky sú hrané na efekt a je ich neskutočne veľa. Scenár je tu len na to, aby sa mohli nejak zreťaziť, a to je hlavný problém tohto filmu. Chow Yun-Fat je totiž cool a Mira Sorvino správne hot (však aj skoro celý film odohrá s vystrčenou podprdou) a aj zvyšok obsadenia je veľmi zaujímavý. Škoda, že je to len taká jednorázovka. 6/10 ()

Galerie (25)

Zajímavosti (12)

  • Počas predstavovania "nájomných zabijakov" (počas ich prechodu terminálom letiska) spieva herečka Claire Trevor pesničku "Moanin' Low" z filmu Key Largo (1948). (beso74)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles a trvalo tri mesiace. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama