Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

Carlitova cesta (1993) 

Další výborný příspěvek do mého oblíbeného filmového žánru. Carlito je úžasně napsaná a snad ještě lépe zahraná postava, která si s postupujícím dějem získává víc a víc sympatií. Příběh má pár hluchých míst, ale ty dvě a půl hodiny mi utekly jako voda. Trochu mě iritovala postava Kleinfelda (Penn mi tam nějak neseděl), ale i tak se tento film mezi gangsterkami 90. let rozhodně neztrácí, ba naopak.

plakát

Hotel Rwanda (2004) 

Čekal jsem, že ve mně tak citlivé téma vyvolá mnohem více emocí, ale jinak nemám v podstatě co vytknout. Herci byli výborní, příběh neměl slabé místo a jedná se tak o velmi povedené zpracování jednoho z nejhrozivějších konfliktů v novodobých dějinách. V porovnání s takovým Schindlerovým seznamem tomu ale prostě něco chybí.

plakát

Vetřelci (1986) 

Kvalitou i napětím na úrovni prvního dílu, přesto u mě jednička o kousek vede. Cameron to, jak zde mnozí píší, pojal skutečně akčněji a sérii to prospělo, ale komornější atmosferická jednička mi seděla více. I tak ale jednoznačný důkaz, jak velký je JC režisér.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Poslední Allenovy výtvory mě nikterak nezaujaly, Jasmína je tak značným překvapením. Sice už to není typická odlehčená komedie o vztazích (i když ty tam pořád hrají hlavní roli), plná sarkasmu a (rádoby) inteligentních rozhovorů, ale jsem velmi rád, že se Woody vydal novou cestou. Tohle drama totiž funguje, jak má. Střídání dvou časových rovin je výborné, přičemž Cate Blanchett exceluje v obou z nich, samotný příběh mě skutečně bavil a vyjma trochu nepovedeného konce a slabších vedlejších postav nemám co bych vytkl. A rázem se znovu těším, co pan režisér vymyslí příště. Kdo by to byl řek?

plakát

Návrat do budoucnosti III (1990) 

Můj nejoblíbenější díl série a to hlavně díky zajímavé době i konci, který ponechává prostor pro představivost a případné pokračování. Celá trojice se tak nesmazatelně řadí k nejlepším filmovým sériím vůbec.

plakát

Zítřek nikdy neumírá (1997) 

Předchozí GoldenEye mám o něco raději, ale to nic nemění na tom, že se další bondovka povedla. Brosnan je jako 007 perfektní a i další klíčové postavy byly obsazeny dobře (včetně Pryce jako padoucha).

plakát

Povolení zabíjet (1989) 

Daltona jako Bonda moc neberu, ale musím uznat, že se jeho rozlučka povedla. V rámci série je to sice netypický kousek, ale změna rozhodně prospěla.

plakát

Návrat do budoucnosti (1985) 

V osmdesátých letech to musela být neskutečná pecka, ale musím uznat, že to za uplynulá léta příliš nezestárlo. Cestování v čase je tématem, které stále baví, zpracování je kvalitní a příběh rozhodně nenudí. Má oblíbená trologie z Back to the Future nebude, ale jako oddechovka to slouží více než dobře.

plakát

Chlapec v pruhovaném pyžamu (2008) 

Kvalitní film scénářem, zpracováním i hereckými výkony, ale čekal jsem víc. Byl bych mnohem radši, kdyby tvůrci tolik netlačili na pilu a nesnažili se v každém záběru a dialogu nějak zaujmout a místo toho dotáhli vnitřní boj vedlejších postav (nebránil bych se ani prodloužení stopáže). Takhle šlo spíše o poněkud naivní a povrchní svědectví ze života za války, které sice zřejmě mělo ždímat emoce, ale na mě příliš nezapůsobilo. Slabší 4*.

plakát

Chobotnička (1983) 

Lehce nadprůměrná bondovka, nic víc, ale ani nic míň. Moore sice působí již poněkud staře, ale stále se drží a baví mě. Obyčejný příběh je obohacený zajímavým prostředím a výborným padouchem - gen. Orlovem. Není to nic, co by se vrylo do paměti, ale jako přírůstek do série to beru. Slabší 4.