Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (340)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ke konci své kariéry Jamese Bonda se Roger Moore ocitá v Indii. Potkává tajemnou ženu s tetováním Chobotničky. Starší Roger Moore to měl zabalit dříve. Octopussy je trhanou podívanou jako Žít a nechat zemřít. První polovina filmu v Indii neutíká příliš rychle a film musí zachránit druhá polovina s akčními scénami. Scény s vlakem, letadlem a bombou doslova zachraňují tento film a tak i Octopussy patří do série Jamese Bonda. Chobotnička to zvládla o chlup, protože velmi pomalý rozjezd doplňuje absolutně nezajímavý padouch a jeho plán taky neslaví velký úspěch. (72 procent) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Zřejmě nejslabší Mooreova bondovka. Po uměřeně akčním Jen Pro Tvé Oči se někdo zbláznil a ověsil Bonda vpravdě cirkusáckými rekvizitami, a práci příliš nezvládl. Hlavní padouch je nula, Kabir Bedi taky předvede malé kulové, bond girl je možná na svou dobu hezká dáma v nejlepších letech, ale bond girl musí být výjimečná i něčím jiným než svojí druhou účastí v sérii, navíc pod jiným jménem a tak vůbec, prostě celé je to nedotažené. A být zastáncem SSSR, pěkně mě vytočí jak ostře střeženou hranici mezi Západem a Východem v pohodičce přebíhá klaun s balónky:) 60% ()

Reklama

molotov 

všechny recenze uživatele

Asi to není tak špatný na dvě hvězdičky, ale když mě přijdou všechny (úplně všechny) bondovky jako parodie. Děj je vždy trapný, humor suchý a jediný na co se dá koukat jsou bondgirls. Bondovky jsou jako příběhy Austina Powerse, až na to, že se berou vážně a to je na nich to nejzábavnější. Vždy když jsem nějaká bondovka, tak si říkám, to se zase nasměju. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

#13 - Pokiaľ sa v predchádzajúcich bondovkách s Mooreom dala zastrieť jeho staroba, ktorá bola najviac cítiť v akčných scénach, scenárom alebo naopak, tak tu to bohužiaľ neplatí. Kabir Bedi určite po toľkých kladných záchranách v roli Sandokana nie je až tak vhodný do role záporáka, opakom je Berkoff. Bondgirl ja azda najnevýraznejšia a scenár je na svoju dĺžku až príliš jednoduchý. Ale Bonda ako klauna a stopára sa oplatí vidieť. 65%. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Slušná bondovka, která je opět pořádně přitažená za vlasy (Moorovo přistání a nálsedné tankování u benzínky, nemá chybu :-)). Bondgirl je moc pěkná, záporák a jeho pomocníci nejsou vůbec špatní (hlavně ten s jojo cirkulárkou :-)), ale scénář mi přijde dost slabý na to, že film má dvě hodiny. Pro mě tři a půl. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Scény z východoněmeckého nádraží se natáčely v britském Petereboroughu. (Martin_Happy)
  • Pavúk, ktorého Bond strasie z nohy pri úteku cez džunglu, je druh rodu Poecilotheria. Jeho jed je dosť silný na to, aby malo uhryznutie aj nejaké vážnejšie (nie smrteľné) zdravotné následky. (Z0oMb3E)
  • Když má v první třetině filmu slovo generál Orlov, je za ním vidět mapa. Na místě názvu Francie je však v azbuce napsáno Paříž, navíc gramaticky chybně, bez dlouhého „í“ (Пари́ж). (Ricci)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama