Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

Smrt ve tmě (2016) 

,,There is nothing a man cannot do once he accepts the fact that there is no god." Solidně napínavý horor, který bohužel neví, kde přestat. Ke konci už to působí zbytečně natahovaným dojmem, což je škoda. První polovina je ale výborná.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

,,I can't move against Grindelwald. It has to be you." Oproti oddechovému a příjemnému prvnímu dílu je jeho pokračování o poznání temnější a vážnější, čímž ostatně připomíná i vývoj HP série. Problém je, že Grindelwald není Voldemort - jako hlavní padouch neprožívá žádný vývoj, nestíhá si získat větší respekt a takřka z něj nejde strach. Samotná zvířata jsou navíc odsunuta na druhou kolej a jediné co zbývá je pěkná vizuální stránka a naprosto nezajímavý Credencův příběh.

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

,,So, tell me. What makes Queen any different from all of the other wannabe rockstars I meet?" Kvalitní velkofilm natočený pro každého bez ohledu na to, zda patříte k těm, co si Queeny zpívají i ve sprše nebo byste si stěží vzpomněli na dvě písně této legendární kapely. Od samého začátku je to solidní jízda, která ani na chvíli nenudí. Po hudební stránce tomu (samozřejmě) nelze nic vytknout a při některých koncertních scénách vyloženě mrazí v zádech. Čekal jsem ale přece jen o něco víc. Na to jak byl Freddie Mercury zajímavou a kontroverzní osobností se film příliš málo věnuje obtížným chvílím jeho života - hledání vlastní sexuality je odbyto v rámci několika málo dialogů, nemoci není věnován prostor takřka vůbec, navíc jsou některé skutečnosti až zbytečně upraveny pro účely dramatizace filmu. Chápu, nešel jsem na životopis, ale toto mě mírně zklamalo. Do plného hodnocení to i díky vynikajícímu Malekovi nemá daleko, ale lepší 4* tomu za mě sluší víc.

plakát

Venom (2018) 

,,We will eat both of your arms, and then both of your legs, and then we will eat your face right off your head. You will be this armless, legless, faceless thing, won't you, going down the street like a turd in the wind!" Neurazí, nenadchne. Rozjezd je nesmírně pomalý a když už se konečně dostane řada i na akci, film je skoro na konci. Nutno ale říct, že spojení Venoma s Brockem baví, na čemž má velkou zásluhu přesvědčivý Tom Hardy. Průměrná marvelovka - 3*.

plakát

Noční zvířata (2016) 

,,Do you ever feel like your life has turned into something you never intended?" Film, jehož vizuální stránka výrazně převyšuje jakýkoliv příběh. Přesto se nedá říct, že by se na to příjemně koukalo. Zvláštní zážitek.

plakát

Rebelové (2001) 

Film, který se pro mě rovná nostalgické vzpomínce na pozdní dětství. Značně mě však překvapilo, že baví i po více než 15 letech. Možná je to chytlavými melodiemi, které si pamatuju snad od prvního zhlédnutí, možná tou naivitou, která tolik připomíná vlastní roky dospívání, ale Rebelové i dnes působí velice příjemným dojmem, v některých scénách navíc vcelku zdatně reflektují tíživou atmosféru roku 1968. Nejsem si jistý, nakolik by film obstál, kdybych ho dnes viděl poprvé, ale díky kouzelnému pocitu nostalgie se u toho jsem schopen bavit zase a zase.

plakát

Traffic - Nadvláda gangů (2000) 

,,If there is a war on drugs, then many of our family members are the enemy. And I don't know how you wage war on your own family." Zajímavé vyobrazení drogového prostředí z vícero pohledů, nutno ale říct, že mě to příliš nebavilo. Vyprávění působí příliš pomalým a roztahaným dojmem a ani silné téma nedokázalo po celou dobu držet moji pozornost. Kvalitní filmařina, ale čekal jsem víc.

plakát

Mortdecai: Grandiózní případ (2015) 

,,I will have you know that I am not an alcoholic. I am a drunk, and there is a vast difference." Dobře obsazená kravina, která po většinu času spíše otravuje než baví. Světlou výjimkou je role Paula Bettanyho a sem tam povedená vtipná scéna. Nemohu říct, že jsem u toho trpěl, naopak to překvapivě vcelku uteklo, ale na víc než lepší 2* to není.

plakát

Pýcha, předsudek a zombie (2016) 

,,It is a truth universally acknowledged that a zombie in possession of brains must be in want of more brains." S ohledem na můj zcela nulový vztah k předloze, žádné hanobení literární klasiky nepociťuju. Naopak jsem byl zvědavý jestli se tomuhle zvláštnímu crossoveru podaří naplnit potenciál, který rozhodně nebyl malý. Bohužel nikoliv. Chybí tomu nadhled, vtip. Místo řezanice se zombíky převládají táhlé rozhovory a především prostřední část je kvůli tomu vyloženě nudná. Na druhou stranu má film hned několik světlých a zábavných okamžiků, jenom to chtělo menší snahu se jakž takž držet předlohy a zajít více do extrémů. Takhle je výsledkem docela slušně obsazená blbost, kterou bych jen stěží někomu doporučil.

plakát

Světová válka Z (2013) 

,,Mother Nature is a serial killer. No one's better. Or more creative." Možná je to nulovým očekáváním se kterým jsem si film pouštěl, ale je z toho příjemné překvapení. Popravdě není moc zombie-filmů, kterým by vyšší rozpočet tak seděl. World War Z nabízí kvalitní akční scény i zajímavý příběh a v podstatě nemá hluchá místa. Chybí tomu akorát více napětí či strachu, ale jinak spokojenost. ,,Every person we save is one less zombie to fight."