Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 5

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 5

Recenze (230)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Ospalá díra z dílny Jane Austenové. A trochu taky Hansel und Gretel. Nebude z toho kult, ale chtělo to koule se do něčeho takového pustit. Začátek je velmi kostrbatý, ale pak to dostává monumentální téměř osudový drajv. Najednou jde o zánik světa a Antikrista, jezdce z Apokalypsy, no docela pěkná pumelice. Líbí se mi, když se toho scénárista nebojí, myslím, že se to zpracování klasiky docela povedlo. Závěr na mostě rozhodně natočené mnohem líp než finále Harryho Pottera. 70% ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Celkom zábavná jednohubka s rozkošnou Popoluškou Lily James v hlavnej úlohe. Musím sa priznať, že som sa celý čas smial - ani nie tak preto, že by to bolo nejako dobre vymyslené a natočené, ale skôr nad tým úžasným faktom, že niekto je schopný napísať a dokonca aj sfilmovať takúto nebotyčnú chobotinu. Je mi to sympatické a herci sa evidentne dobre bavili, niečo z ich pohody sa prenáša aj na diváka. ()

Reklama

Jinny 

všechny recenze uživatele

Mírně řečeno bizardní spojení Austenové (a zároveň citovaní scén z filmu s Keirou Knightley) s filmy o zombie apokalypse moc dobře nefunguje, protože režisér nedokázal téma správně uchopit. Na jednu stranu jako by si byl vědomý nadsazenosti prostředí, na stranu druhou to neumí dobře prodat. Snad jediný správný přístup by tu byl udělat z filmu klasickou zombie komedii, ale na to se polovina scén bere příliš vážně. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší než klasický film Pýcha a předsudek. I zde se jedná o romantický příběh, který mi sedl, herci byli sympatičtí, ale bylo to vhodně proloženo zombíky, díky čemuž ten film nebyl nudný. Myslím si, že to celkem do sebe zapadlo, pro někoho je to možná neobvyklé, že máme v 19. století zombie stvoření, ale mě se ten nápad líbil a natočilo se to dobře. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Lovely. Ale samozrejme je absolútna béčková chujovina a treba mať nadhľad. Konečne som dostal to, čo som čakal od slabého Janka a Marienky alebo príšerného Lincolna zabijaka upírov. Je super, že v jadre to ostala tá tradičná Pýcha a predsudok akurát okorenená o zombíkov, osekané ručičky, nožičky a nejaké tie výbuchy. Proste tá pravá romantika pre baby aj chalanov. Škoda veľmi zlých akčných scén, pretože príbeh Lizzie s pánom Darcym aj vďaka castingu stále funguje ako sa patrí :) 7/10 P.S. poprosil by som som o Búrlivé výšiny s vlkodlakmi ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)
  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama