Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Animovaný

Recenze (1 339)

plakát

Bod zlomu (1991) 

Příjemné překvapení. Point Break je v krimi rovině zcela suverénní a dokáže výborně stupňovat napětí a pracovat s příběhem až do závěrečných scén. Surfařská část je sice vizuálně perfektní (záběry vln opravdu nemají chybu), ale jinak mě příliš nezaujala. Mladý Keanu Reeves překvapivě nevadil, Swayze výborný.

plakát

Assassin’s Creed (2016) 

Zfilmování natolik profláklé herní série není jednoduchým úkolem a svá očekávání jsem tomu před projekcí přizpůsobil. Ač jsem tak (i s ohledem na ohlasy kritiků) počítal s nudným propadákem, dojem z filmu není tak špatný. Problém je že celá zápletka působí poněkud povrchně (hon za jablkem není odůvodněn) a střídání moderní a historické dějové linie bylo na můj vkus až příliš časté - doufal jsem, že druhé jmenované bude věnováno daleko více času. Přesto díky solidnímu tempu, dobré atmosféře a vzpomínkám na hry hodnotím spíše kladně.

plakát

Správní chlapi (2016) 

,,You're a detective, and you can't smell?" Pořádný komediální nářez, na kterém je nesmírně znát, že si to hlavní dvojice opravdu užívá. Ke konci sice množství vtipu trochu upadá, ale nemění to nic na tom, že jsem se po delší době u komedie opravdu bavil.

plakát

Život (2017) 

Ze začátku jsem byl vůči Life poměrně skeptický a příliš jsem nevěřil, že mě dokáže zabavit. Ve výsledku jsem ale docela spokojen. Po klidné úvodní dvacetiminutovce film výborně pracuje s napětím a místy dokáže příjemně překvapit neočekávaným vývojem příběhu. Sice nepřináší nic, co bychom na plátně již dříve neviděli, ale jako vesmírný thriller obstojí bez větších problémů. Ač jsem byl poměrně dlouho přesvědčen o tříhvězdičkovém hodnocení, za výborný konec zvedám na 4.

plakát

Wonder Woman (2017) 

Za poslední roky jsem se naučil od DC moc neočekávat, přesto jsem byl po prvních recenzích na Wonder Woman poměrně zvědavý. Nutno říct, že oproti BvS či Suicide Squad je to o třídu, ne-li o dvě lepší film, ale k ideálu to má pořád daleko. Začátek je fajn - klasické seznámení s původem hlavní hrdinky funguje bez problémů a i když mohlo být o kousek kratší, byl jsem spokojen. Po přesunu do Evropy potěší pár komických situací i dobré vedlejší postavy. Problém ale nastává s příjezdem na frontu. Několik do očí bijících nesmyslů i této komiksovce klasicky odpustím, špatné CGI ale nikoliv. Veškeré bojové scény, skoky a přestřelky na plátně vypadají strašně uměle, což je v porovnání s konkurenty snad největším nedostatkem. Poměrně směšně vypadá bohužel i Ares. Celé poselství o tom, že válku porazíte jedině láskou nijak nezaujalo, ale ani neurazilo. Gal Gadot zaslouží určitě pochvalu a velmi jsem si ji za poslední dobu oblíbil, tyhle dvě a půl hodiny mě s ní ale příliš nebavily.

plakát

Postřižiny (1980) 

Tvorbě dvojice Hrabal - Menzel jsem nikdy nepřišel na chuť a ani Postřižiny na tom nedokázaly nic změnit. Některé scény jsou opravdu kouzelné, Magda Vášáryová neodolatelná, ale měl jsem obrovský problém se přenést přes množství nudnějších pasáží a otravnou postavu Pepina. Další z řady klasických československých komedií, které mě prostě nedokázaly oslovit.

plakát

Nevědomí (2013) 

Postapokalyptický svět plný rozházených amerických památek a nezodpovězených otázek, ve kterém poměrně dlouho není zřejmé, kdo je na čí straně. Právě ona nejistota a tajemnost jsou spolu s povedeným vizuálem největší předností filmu. Pravdou ale je, že jsem čekal o dost víc. Akce nenadchla, v klíčových scénách tomu chybělo více emocí. Líbil se mi konec, ale ta dvouhodinová cesta k němu byla bohužel průměrná.

plakát

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017) 

Příjemné pokračování, kterému sice chybí prvek překvapení, ale přesto šlape, jak má. Překvapilo mě, že ačkoliv druzí Strážci opět spoléhají především na sympatické postavy a množství hlášek, dokáží zaujmout i příběhem. Scénář dává smysl, záporák není jenom do počtu a film celkově působí opravdu pohodovým dojmem. Mohlo to být o 20-30 minut kratší, ale jinak je to zcela srovnatelné s prvním dílem.

plakát

Sinister 2 (2015) 

Po velmi dobré jedničce přichází film, který s ní má co do kvality společného jen pramálo. Výjimkou jsou snad jen jednotlivá videa, ze kterých místy solidně mrazí v zádech. Jinak ale tento horor zcela postrádá atmosféru, lekačky nefungují, postavy jsou nezajímavé. Slabota.

plakát

Na sever Severozápadní linkou (1959) 

Film, kterému se nedá nic vytknout. První polovině dominuje skvostná mysteriózní atmosféra a postupné objasňování zápletky. Druhá půlka pak přidává na tempu a značně připomíná starší bondovky (stylová špionáž, akce, Eva Marie Saint jako pomyslná bondgirl). Ve spojení s promyšlenými dialogy a množstvím zapamatovatelných scén působí tato kombinace prostě dokonale.