Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Oblíbené filmy (10)

Rocky

Rocky (1976)

Jednoznačně nejlepší "sportovní" film všech dob, dle mého názoru. Zcela poprávu Oskar za nejlepší film roku 1976 + další dva za režii a střih. A samozřejmě též nominace v dalších sedmi kategoriích. Sylvestr Stallone ve své životní a asi i nejlepší roli, kterou už bohužel nikdy nepřekonal. Ale my jsme rádi, že tento snímek vznikl. Navíc je to i můj nejoblíbenější film ze všech, co kdy zatím spatřily světlo světa !

Přes palubu

Přes palubu (1987)

Pro mně jednoznačně nejlepší romantická komedie co kdy byla natočena. Spojení Russell, Hawn a Marshall funguje na jedničku, i vzhledem k době kdy byla natočena. 80-tá léta přála těmto typům filmů (nenáročných, pohodových...) a tento je pro mně nejlepší ve své kategorii. Jinak druhý celkově.

Halloween

Halloween (1978)

Naprostá klasika. John Carpenter vynikající režijně i hudebně. Jamie Lee Curtis super. Michael syrově dokonalý. A ta atmosféra ta atmosféra ! Totéž s atmosférou se povedlo i ve Věci, ale tohle je první ! a jediný Halloween always. No co víc chtít !

Lepší už to nebude

Lepší už to nebude (1997)

Vynikající film s Helen Hunt, v její dosud nejlepší roli. Jack Nicholson hraje jako o život člověka s Bipolární Obsedantně kompulzivní poruchou. Oba po právu oskar. A i ostatní herci, především pak J.L. Brooks a hlavně Greg Kinnear, se přičinili o jeden z nejlepších filmů posledních 20-ti let. O psu Verdellovi nemluvě. Skvělééé!

Vetřelec

Vetřelec (1979)

Určitě nejlepší a nejzásadnější snímek Ridleyho Scotta. Film bude jen těžko někým překonám ve svém žánru horor sci-fi thriller. Navíc dnes už se moc takové snímky ani netočí. Z filmu vyzařuje upřímná radost z práce na něm jako taková, navíc ve své době nesmírně průlomový snímek, který právem patří do zlatého fondu světové kinematografie. Pro mně navíc kult.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Naprosto neskutečná klasika, kterou již dnes asi těžko někdo překoná. Arni, triky, ale i další herci v čele s vyzionářem Jamesem Cameronem v dosud nejlepší formě.

Spalovač mrtvol

Spalovač mrtvol (1968)

Nesmírně osobitý a "silný" film. Rudolf Hrušínský hraje famózně. Jeden z nejodpornějších zloduchů. Kam se hrabe Hanibal Lectter ("-"). Vlasta Chramostová hraje sympaticky, ale jinak one man show, vlastně three. Výborná režie i kamera. Skvostná klasika české kinematografie.