Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 687)

plakát

Země kůlů (2010) 

Kombinace Kingova Pulsu, Úsvitu mrtvých, Cesty, Doomsday, možná i trochu Šíleného Maxe. Prostě to, co mám rád. Překvapivě neBéčkový film, s příliš se opakujícími motivy. Ale strašně příjemné překvapení. Prostě depresivní postapo road-movie horor.

plakát

Halloween (1978) 

Přínos: Každoroční boom hororů na Halloween. Pravděpodobně zakladatel všech těch hororových klišé (na konci se vypaří, bodnout-nechat ho ležet-on vstane-křičet-utíkat-a znovu dokola). Zjištění že i JLC byla někdy pěkná holka.

plakát

Noe (2014) 

Na půl cesty mezi letním dobrodružným blockbusterem a snahou o psychologický art s náboženským podtextem. To první funguje (do 1h 20 min), poslední hodina je už zbytečná a celé to kazí. Škoda. Celá ta linie s neplodnou Hermionou a hledáním žen působila dost trapně. Ze začátku se dokonce vyskytovala povedená (postapo) atmosféra. Hned jsem si potom musel pustit Doomsday!

plakát

Kalvárie (2014) 

Hezké exteriéry, zrzavé postavy, černé pivo, český (irský) humor.

plakát

Zátah 2 (2014) 

Jednička se svým konceptem ještě dala obhájit (uzavřené interiéry s malým prostorem), ale Dvojka se zvrtla v jakože krimi-thriller se spoustou mlátiček (skoro až zbytečně násilných). A 150 minut mluví za vše.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Zbytečný a nudný jako všichni jeho předchůdci. Máme tu klaďase každým coulem; hezounkou tvářičku, kterou prcá (teda to si musíme domyslet, že..); 2 záporáky (jenom?); přičemž ten blb neumí nic jiného než skákat po střechách a stříkat. Síť. Na což se máme dívat 2 a 1/2 hodiny. Jo jo, nic jinýho to zarostlý pako neumí. Možná kdyby ho Sony pustilo do větší party (říkal tu někdo Spider-man vs. Hulk?) tak by se to mohlo oživit, ale takhle ta série s jednou postavou (a to naprosto nudnou a nic nenabízející) je už dávno mrtvá. Jen se divím, že to tolik lidí ještě nepochopilo.

plakát

Bílá paní (1965) 

Oproti Kam čert nemůže mě to totálně minulo. Jo, jo - režim se tam kritizuje na každém kroku, z některých vět dokonale mrazí Lidi s tím přece NEMŮŽE nikdo nesouhlasit. Ale když já si po půl hodině říkal, kdy už to konečně skončí.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

V podstatě celou dobu na úrovni druhé poloviny 1. dílu. Takže za moc to nestálo. Všichni se ve vesnici mají strašně rádi, všechno to se stovkou draků na jednom ostrůvku funguje na výbornou, podvyživený 12-ti letý nerd se proti své vůli stane vůdcem celé vesnice a nikdo se nad tím nezastaví - co víc - všichni mu nadšeně tleskají. Záporák je superzáporný a prohnilý a klaďas je superhodný. Bloncka za ním kdovíproč dolejzá, Bezzubka je tupé, roztomilé zvířátko a všechno je to tak nějak strašně kůůl. Typický produkt 10. let tohoto století. Zalíbit se všem, nikoho neurazit, poučit a ještě aby na to mohla celé rodina. Hlavně děcka. Těm se to bude jednoznačně líbit. Ale od DeBloise bych čekal větší ambice.

plakát

Smrt si říká Engelchen (1963) 

Tak po znechucení z nudné verze z roku 1960 nastává příjemná rezonance z nového zážitku, ač 51 let starého. Mňačko, Kadár-Klos, Kačer. A ten film samozřejmě u nás doma nikdo neviděl. Ale kdejakou střeštěnou komedii si pouštějí 3x ročně. Jejich chyba. Už po prvních 5 minutách vám dojde, že se díváte na něco povedeného. Už jen retrospektivní náhled do vily z vlastního pohledu... pak k tomu přidejte střílení psů, oběšence ve vesnici a hlavně pocit bezcílnosti života, který vám autorské trio naservíruje tak dobře jako nikdo předtím.