Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (1 687)

plakát

Nick Cave: 20 000 dní na Zemi (2014) 

Nick Cave a jeden nezapomenutelný den v jeho životě. Příjemná sonda do života stárnoucího rockera, která funguje spíše jako osbní lehce dramatické vyprávění, než běžný dokument. Podobný přístup asi nesedne každému, nicméně minimálně pro fanoušky to bude nezapomenutelná zkušenost. Skvěle natočený dokumentární snímek, který podkreslují emoce, výtečná hudba a jedna z nejzajímavějších osobností hudební scény. [85%]

plakát

Rohy (2013) 

Někdy člověk musí probudit tu bestii uvnitř aby dosáhl toho co je třeba. Horns jsou překvapivě příjemně pohodová pátračka po vrahovi mladé dívky, kterou ozvláštňuje ďábelský element ve formě skvěla hrajícího Daniela Radcliffea. Žádná brutalita i nijak extra zvláštní film, jen skvěle natočená a solidně ozvučená podívaná dospělejšího charakteru, kde se Alexandre Aja tentokrát nebojí tnout i do něčeho jiného, než jen do lidí. [75%]

plakát

Kite (2014) 

Předlohu neznám ale to asi ani není příliš velký problém. Kite totiž těžko přesáhne rámec v celku solidně natočené hovadiny. Všechno a všichni se tváří tak surově a nevybíravě, nicméně v jádru je film překvapivě suchou a nepříliš zábavnou žánrovou záležitostí, která sice nabídne několik momentů které mohly být dokonalé, nicméně jakoby někdo zapomněl, co to vlastně chce točit. Škoda. Alespoň že ten Samuel tu vypadá a hraje jako by byl tak o patnáct let mladší. Na slabou hodinku a půl to ale i tak nevydá.

plakát

Zmizelá (2014) 

Co kdyby se vám jeden den ztratila manželka a vy jste byli obviněni z její vraždy? David Fincher natočil další atmosfericky hutné drama, které staví na neskutečně vypilované vizuální stránce, geniálním soundtracku Trenta Reznora a Atticuse Rosse, sympatickém obsazení a podmanivém příběhu. Zmizelá má pár svých chybek, především ve střední části, to ovšem nemění nic na tom že se jedná o prvotřídní kinematografii, která překonává hravě drtivou většinu současné filmové produkce. [80%]

plakát

Gotham (2014) (seriál) 

Po pilotu: První díl celkem solidně nastavuje divákovi svět, ve kterém si hodlá rozehrát svoji rutinu. Problém jsou ovšem postavy, které zkrátka moc dobře nefungují. Uvidíme do dalšího dílu.

plakát

Equalizer (2014) 

Denzel Washington a jeho názorná příručka jak se stát neskutečným badass zabijákem. Remake kultovního seriálu dopadl daleko lépe, než jsem se odvážil doufat. Pro někoho sice možná průměrná věc, pro mě precizně natočená surová žánrová práce, která příjemně přesahuje někam úplně jinam. Skvělé obsazení, herecké výkony, kamera, výtečná hudba a především zase projednou akčňák, který obratně pracuje se svým ratingem a neuchyluje se k digitální krvi. Ono finále a záverečná chůze v dešti, to jsou už jen takové drobnosti, které jen podtrhnou skvělý dojem, který ve mě tato akční pecka zanechala. [90%]

plakát

Transformers: Zánik (2014) odpad!

Jsem od Baye zvyklý na spoustu věcí, i na povrchní, patosem přeplněnou splácanost, která nedává moc smysl a ani nějak nebaví. Ostatně od toho tu byly předešlé díly této série. Ale že trumfne v tomto ohledu i otřesnou dvojku o několik tříd, to jsem vážně nečekal. Ano, infantilní humor tu tentokrát není, stejně jako absentuje transformeří šourek, všechno ostatní ovšem atakuje nové hranice, herecky se jedná o neskutečnou bídu, akce je naprosto bez jakéhokoliv zápalu a všemožný řemeslný fetiš který tentokrát Bay servíruje je spíše otravnou připomínkou toho, proč se tomuto tvůrci začalo říkat král filmové akce. Fakt, že mu tentokrát unikají i v některých scénách digitální triky je už jen špičkou ledovce. To že hudebně zklame i Steve Jablonsky který vykráda kde to jde (Batmani, Tron nebo i třeba Deus Ex) a navíc až příliš mockrát opakuje motiv hlavní skladby filmu "Battle Cry", to už byla pro mě taková rána z milosti (nebo nemilosti?). Ono relativně vysoké hodnocení, které tu snímek má, je mi pomerně záhadou. Spíše totiž než kvalitní film mi tohle připomíná natřikrát ohřívanou svíčkovou. Z automatu. Na guláš. Zkrátka břečka největšího kalibru, kterou všichni pasují na filmovou událost ale spíše by si zasloužila konečně utnout, tudy cesta totiž nevede. A pokud ano, já další tři hodiny svého života nad bezhlavě glorifikovanou hovadinou podobných rozměrů vážně ztratit nehodlám.

plakát

Elysium (2013) 

Až příliš mnoho promarněného potenciálu. Elysium je solidně natočené průměrné sci-fi, které ovšem hladinu průměru příliš nepřesahuje. Docela špatný a moc smysl nedávající scénář, spoléhající na neskutečné klišé, podivná Jodie Foster, zatímco na druhé straně skvěle fantasmagorický Sharlto Copley a solidní hudba Trenta Opalocha. I přeze všechno se ovšem jedná spíše takovou podivnou futuristickou jednohubku, než nějaké smysluplnější dílo, jímž byla Blomkampova prvotina. Tenhle námět se zkrátka dal předvést v daleko osobitějším stylu.

plakát

Zloba - Královna černé magie (2014) 

Na jednu stranu chápu, co se zde přítomným na této kombinaci klasické pohádky a takového přístupnějšího avšak temnějšího fantasy nelíbí. Ovšem nechápu, jak pak moho glorifikovat ostatní, podobně laděné remaky klasických pohádek. Osobně jsem sice měl docela problém s prapodivným vrstvením scénáře, stejně jako s místy trochu ujíždějícími hereckými výkony, nicméně v konečném důsledku je Zloba velmi příjemnou pohádkou pro ty méně náročné s docela zajímavě vyvedeným temným fantasy twistem. Angelina Jolie si roli neskutečně užívá a i přesto, že ji moc nemusím, jsem musel jen uznale přiznat jak moc jí ta role sedne. U ostatních to už taková sláva nebyla, nicméně i tak solidní. K tomu další z prvotřídních ukázek toho, jak geniální skladatel James Newton Howard ve skutečnosti je a hodně solidní vizuální audiovizuální stránka. Celkově tak někde mezi třemi a čtyřmi hvězdičkami.

plakát

Selfie (2014) (seriál) 

Po pilotu: Zatím hodně fajn, titulní dvojka je nezvyklá nicméně John Cho nikdy nezklame a Karen Gillan mu zdatně sekunduje. Pokud to dokáží udržet, klidně bych to zvedl i o jednu výše, nicméně se obávám, že se tento formát docela dost rychle vypotřebuje a tvůrci budou vařit z vody.