Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Horor

Recenze (10)

plakát

Americké graffiti (1973) 

Where were you in '62? Hmm, nikde, ještě jsem nebyla na světě (alespoň ne v tomhle těle). A tak mi nezbývá nic jiného než toužebně sledovat hlavní hrdiny, kterak usrkávají třešňovou kolu u Mel’s drive in a z autorádia jim vyřvává Wolfman Jack. Takhle si já představuji atmosférický film!

plakát

Jumper (2008) 

Charismatický hlavní hrdina, povedený scénář, nadupané akční scény…tak toho se u Jumpera tak nějak nedočkáte. Když to trochu rozvedu: Jedinou nosnou postavou byl „vedlejší“ Jumper Jamie Bell a „hlavní" Jumper Hayden Christensen mu to akorát všechno kazil. Musím ale uznat, že mě to vůbec nenudilo, sice místy dost iritovalo, ale nenudilo.

plakát

Casa Carnivora (2010) (amatérský film) 

Velmi dobrá atmosféra i herci, ale konec mě zklamal.

plakát

Transformers (2007) 

Byla jednou jedna kostka…a nebyla to kdejaká kostka…jmenovala se totiž…Zážehnice (a věřte, že to už něco znamená). Příběh - roboti chtějí kostku - je vážně na nic. Navíc se do toho plete ještě Pentagon a armáda, což mě otrávilo úplně. Naštěstí vše zachraňuje Shia. Scény s ním měly švih i vtip. Jinak co se akce týče, je to fakt efektní, ale celé to na mě působilo až příliš rychle a zběsile :)

plakát

Paranormal Activity (2007) 

Bez děje, bez scénáře a s častými logickými chybami. Pokud jste ale schopni si připustit, že něco takového se může ve skutečnosti opravdu stát (i ve vašem domě), nevěřím, že byste ani na chvíli během filmu neměli nepříjemný pocit (a takový ten hnusný vtíravý). Mohlo to být dotaženější, ale spánek mi to zkazilo dostatečně…

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Připadá vám dnešní svět šedý a nudný? Pokud si pustíte Zámek v oblacích, bude vám připadat ještě šedivější a nudnější. Krásná animace, dojemný příběh a povznášející atmosféra.

plakát

Scott Pilgrim proti zbytku světa (2010) 

Barevnost a akce – 2 věci, které Scottu Pilgrimovi rozhodně nechybí. Méně je někdy více – přísloví, kterým se pan režisér určitě neřídil…ale možná měl! Potenciál ztracen v přehršli „vystylovaných“ scén.

plakát

Buffy, přemožitelka upírů (1997) (seriál) 

Skvělý seriál o mladých lidech a jejich starostech/radostech, který je zpestřen o zabíjení nějakých těch démonů (což je super, protože krom vztahů, školy atd. se tu řeší i věci typu konec světa ). Ústřední postavy v čele s „dívčí drsňačkou“ Buffy jsou velcí sympaťáci a zůstanou jimi až do poslední epizody.

plakát

Tajemství loňského léta (1997) 

Svižná vyvražďovačka, která je místy vtipná, místy napínavá, místy strašidelná, ale hlavně zábavná. Líbí se mi tento film a líbí se mi jeho hlavní postavy (zejména muž činu Ryan Phillippe). Nelíbí se mi akorát vrah (a není to proto, že to je vrah, ale proto, že je celý takový mdlý a nevýrazný).

plakát

Thor (2011) 

Velmi zábavná podívaná, která ale bohužel nenabízí žádný přímo „dechberoucí“ moment. Za to má jedno obrovské plus – a tím je ON (Thor aneb mého srdce šampión)! Ten jako by vypadl z představ princezny Dišperandy (Hrátky s čertem): "A to si třebas až do svítání představuji takového ženicha. Musel by být pěkně rostlý, spíš brunet než blondýn, v očích aby mu jiskřilo, tělo samý sval a šlacha, no zkrátka krásný jako anděl…" jen s tím brunetem se trochu sekla ;)