Reklama

Reklama

Tajemství loňského léta

  • Česko Vím, co jsi udělala minulé léto (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Je čtvrtého července a v malém přímořském městečku v Severní Karolíně se studenti loučí s bezstarostným mládím. Krásná Helen dnes večer získala titul královny krásy maturitního ročníku a to je důvod k pořádné oslavě s nejbližšími přáteli na opuštěné mořské pláži. Když se pak Helen, Julie, Barry a Ray vracejí vypůjčeným BMW do městečka, srazí na opuštěné přímořské silnici záhadného chodce v gumovém rybářském plášti. Díky krvavým zraněním nevidí do jeho tváře a zdá se, že neopatrný nešťastník je mrtev. Co sním? Po krátké hádce se přátelé rozhodnou hodit jeho tělo do oceánu. Až na molu ale zjistí, že tajemný muž stále ještě žije. Přesto se ho definitivně zbaví a přísahají, že si své strašlivé tajemství odnesou do hrobu. Po roce. Bývalí přátelé by se nejspíš už nikdy nesešli, kdyby Julie nedostala dopis s hrůzyplným vzkazem "Vím co jsi udělala minulé léto". Přes vzájemné obviňování se vyděšení mladí lidé pouštějí do pátrání po totožnosti své oběti. Domnívají se, že jen tak mohou zjistit, kdo je záhadný mstitel. Je opět řtvrtého července a tajemná postava v gumovém rybářském plášti svírá v ruce velký ocelový hák. Hříchy minulého léta se neodpouštějí. Kdo bude první na řadě? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (322)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Na tehdy 20 letou Sarah Michelle Gellar se zde kouká více než dobře, jinak ten film ale není nic jiného než dementní teenagerská sračka, s absolutně nefunkční atmosférou, děsivě špatnými hereckými výkony a stupidním dějem, jehož nelogičnost je vyloženě směšná. Při novém zhlédnutí v telce po letech tam jen o to víc vyvstanou všechny chyby, které tehdy člověk nevnímal, dílem kvůli své divácké nezkušenosti, dílem kvůli obecně špatnému vkusu, jako u většiny teenagerů. A když tak nad tím přemýšlím, chápu, že se to někomu mohlo líbit tenkrát, ale dnešního přesyceného fandu hororů musí podle mě tento film uspat k smrti - strašidelný není ani trochu, efekty taky dvakrát neoslní, a samotný děj dnes působí neobyčejně ohraně. Osobně tenhle typ filmů - jako Tajemství loňského léta - řadím k filmovým hříchům 90. let, které už dnes za vidění v podstatě nestojí, a klidně bych je už navždy nechal někde spát v archivu. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

PRIMA COOL - Možná, že kdybych to viděl v onom roce 1997, tak by mě to nadzvedlo. Bohužel jsem ovlivněn tím velkým množstvím zhlédnutých hororů, kterými jsem vlastně nasycen a už mě kdejaký horor nepřekvapí, obzvlášť 17 let starý. Hlavní čtveřice celkem ušla, do dneška se v podstatě všichni čtyři aktivně věnují filmům a já jim fandím. Avšak Tajemství loňského léta dnes nemohu hodnotit optimisticky. Ani jednou jsem se nelekl, nebál jsem se a až na poslední půlhodinu se vlastně nic valného nedělo. Taky za můj plytký dojem může fakt, že jsem dříve viděl parodii (Scary Movie), a to ne jedenkrát. Takže tak. 57% ()

Reklama

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Opět se jeden surfař svezl na vlně teenage hororů. Co se příběhu týče nemáme tu nic extra ultra originálního, parta středoškoláků srazí nějakého chlápka, těla se zbaví a jaksi se nepřesvědčí, že je opravdu kaput. Po stránce napětí je to slabé kafe, scény ve kterých by mělo být napětí maximální kazí Jennifer Love Hewittová svým hysterickým řevem, jež v závěrečné scéně nemá ustání. Bizardní zabíjecí scény ovšem nejsou bizardní, ale spíš jednoduché a špetku originality by ste zde hledali marně. Ale zase pro dobro filmu hovoří celkem slušný spád děje, který i to malé napětí dokáže udržet. Ovšem hlavní záporák, no hák to prostě nevytrhne. Takže si to shrňme, herecky tak průměr, režijně tak slabý průměr a scénáristcky lehký podprůměr. Dal bych dvě hvězdičky, ale myslím že v porovnání s Valentinem a nebo druhým dílem této série jde přeci jen o lepší kousek. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

V rámci svého žánru velmi povedený slasher, který překypuje jemným humorem, má skvělý spád a nestíhá nudit. Nedovedu říct, zda je jeho vtipnost způsobena tím, že Scary Movie znám takřka nazpaměť a spousta scének mi tuto parodii neustále připomínala, nebo tím, že je tento slasher prostě jen opravdu vtipný sám o sobě. Vraždy hákem trošku sterotypní, ale přesto oku líbivé s přihlédnutím na stáří snímku. Nechybí pár dobrý lekaček. Atmosféra zapadákova zde také sehrála svoji příjemnou roli. Jako celek to prostě funguje a jako večerní jednohubka to funguje. Chválím i docela mile vymyšlenou zápletku. Stopáž tak akorát, protože přeci jen postupem času zvolní tempo a ke konci jsem vyloženě usínal. [70 %] ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro tenhle film mám velkou (a asi i iracionální) slabost. Kdysi dávno se mi líbil především proto, protože se mi v něm líbila Jennifer Love Hewitt. Ta už se mi sice dneska nelíbí tolik jako dřív, ale tenhle film se mi hodně líbí pořád. Je záživný, napínavý, má spád, nejsou v něm hluchá místa, má příjemně temnou atmosféru a zlověstnou hudbu... Jeho hlavní postavy jsou neveselé, neradostné, zádumčivé, sužované vzpomínkami, výčitkami a vnitřními démony, a ne obligátní uječení a povrchně plkající teenageři. Vynikající je také Anne Heche ve výrazné vedlejší roli, a zajímavostí je jistě mladý Johnny Galecki (Leonard z TBBT) v roli Maxe. Je to výborný thriller pro náctileté (i pro nostalgické cetileté), s prvky teenagerské vyvražďovačky a jemného horroru. Vydatně odpočinková (a dnes už retro) záležitost. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (67)

  • S natáčením se začalo 31.března a skončilo se v průběhu června 1997. Filmování zabralo celkem 50 dní. (Stocki)
  • V originální předloze se liší i několik jmen hlavních postav. Sestry Helen (Sarah Michelle Gellar) a Elsa (Bridgette Wilson) se ve filmu příjmením jmenují Shivers, původně zní příjmení Rivers. David Egan se v románu jmenuje David Gregg a jeho sestra Megan, ve filmu se Davidova sestra jmenuje Missy (Anne Heche) (Stocki)

Související novinky

Zemřela herečka Anne Heche

Zemřela herečka Anne Heche

12.08.2022

Kdo sledoval zprávy ze světa posledních několika dnů, zřejmě tušil, že smutná novina se nevyhnutelně blíží. Před necelým týdnem totiž americká herečka Anne Heche během fatální autonehody v Los… (více)

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

Další adaptace knihy pro mládež na cestě

03.08.2014

S adaptacemi knih s dospívajícími teenagery, především dívkami, se v poslední době v Hollywoodu roztrhl pytel. Máme tu ságu Hunger Games, nedávno se rozjela další velká a nákladná série začínající… (více)

Sequely od Sony

Sequely od Sony

13.07.2005

V Sony Pictures sa pomaly trhá neveľké vrece, z ktorého sa na nás v najbližších rokoch vysypú hneď tri pokračovania k známym filmom. Začnime najmenej zaujímavým - ROAD HOUSE 2: LAST CALL, ktorý bude… (více)

Reklama

Reklama