Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (267)

plakát

Hellboy: Královna krve (2019) 

Po hodně dlouhé době velice příjemné překvapení. Podle stávajících hodnocení jsem čekal velký průšvih, ale dostal jsem Hellboye přesně takového, jako jsem si přál. Jízda po celou stopáž bez hluchých míst, celé je to záměrně přitažené za vlasy, ale přitom film zůstává temný, chvílemi až morbidně nechutný (Rko vytěžené opravdu na maximum) a hlavní postava je vtipná správným neinfantilním způsobem. Nečekal bych, že si někdo troufne adaptovat komiks tímto způsobem, který je IMHO o dost věrnější než soft verze od Del Tora ... jen to hold každý neskousne. PS1: Milu jsem neviděl více než 10 let a velice příjemně překvapila. PS2: Při scéně s babou Jagou mi běhal mráz po zádech, což se mi nestává ani u hororů, palec hore

plakát

Temný případ (2014) (seriál) 

Takřka dokonalý seriál s jedinou slabinou, kterou je právě řešený případ. Ústřední postavy detektivů jsou výborně napsané a ještě lépe zahrané (hlavně Matthew McConaughey je neuvěřitelný), dialogy této dvojice, netýkající se případu jsou brilantní, stejně jako vedlejší dějové linky. Paradoxně nejslabší částí je tak samotný případ sériového vraha, který se sice v úvodu tváří zajímavě, ale v průběhu seriálu se takřka nikam nehne, detektivové přešlapují na místě a řeší pořád dokola stejné věci. Závěrečné rozuzlení mi pak přišlo vyloženě slabé a hlavně poměrně hloupé (na poměry takto inteligentně se tvářícího seriálu). Opravdu škoda. Nezbývá než se těšit na druhou sérii. 80%

plakát

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) 

Od Avengers suveréně nejlepší Marvelovka, možná i jedna z nejlepších vůbec. Po prvním dílu neuvěřitelný kvalitativní skok. Vynikající, skvělými akčními scénami napěchovaný scénář, skvělé a bravurně zahrané hlavní i vedlejší postavy (opět si neodpustím vyzdvihnout Scarlett, která je jako zrzka naprosto k sežrání) a k tomu poměrně povedený konec. Konečně zase jedna komiksárna, která se nebojí jít svou cestou. Nemám jedinou výtku. 5*.

plakát

Plán útěku (2013) 

Jedním slovem: MAZEC. Vlastně nemám co bych vytknul. Žánrovka, která hravě strčí do kapsy většinu současné akční produkce.

plakát

Revival (2013) 

Od dob Pelíšků první český film, který si rád pustím znova. Děkuji.

plakát

Enderova hra (2013) 

Po všech stránkách vynikající adaptace dokonalé knihy. Nevěřil bych, že je to možné, ale tvůrcům se podařilo ve mě vyvolat takřka stejné pocity, které jsem měl při dočtení knihy...a to i přes to, že mě nemělo co překvapit. Bravo! Je mi trochu líto jen lehce nadprůměrného hodnocení a vlažného přijetí filmu, které jen potvrdilo mé obavy z toho, že Ender není sci-fi pro masy a tím pádem bude mít problém si na sebe vydělat. Přesto jsem vděčný za to, že si někdo troufl Endera zfilmovat a navíc takto kvalitně (druhá khiha ze série je ještě lepší, želbohu IMHO nezfilmovatelná, takže nemusím truchlit, že nevznikne pokračování). Pro mě zatím jednoznačně nejlepší film roku.

plakát

Re-Play (2009) (pořad) 

Jako dlouholetý hráč a čtenář Score nemůžu jinak než na plné hodnocení. Kvalitní a zároveń vtipné recenze povětšinou od starých známých ze Score, velice kvalitní moderátorská dvojice, která v poklidu strčí do kapsy všechny rádoby celebrity uvádějící všemožné pořady od Novy po Óčko a k tomu v neposlední řadě velice "šťavnatý" vizuál, který se k hernímu pořadu hodí naprosto dokonale (oproti Game Page -RIP- rozdíl o minimálně 4 ligy a 5 divizí). Pro každého, kdo hraje a navíc se o hry zajímá (a nejen brečí, jak už hry nejsou co bývaly) ideální půlhodinka u televize. Jediný pořad, kvůli kterému pravidelně zapínám televizi (když pominu fotbal). Jen tak dál.

plakát

Hobit: Neočekávaná cesta (2012) 

Pan Jackson mě překvapil ještě více než u Pána prstenů. Dokázal natočit úžasný film jak po stránce technické, tak i obsahové a to mu předlohou byla poměrně tupá přímočará pohádka v hodně útlé knížce (Tolkienovci, nekamenujte mě, unávám Tolkiena jako praotce fantasy, ale jeho styl psaní mi opravdu moc nesedí). Výborná podívaná, skvělý zážitek a už teď se nemůžu dočkat pokračování. Čistých 5*.

plakát

Ocelová pěst (2011) 

Velice příjemné překvapení a skvělý filmový zážitek a to i přesto, že už po deseti minutách víte o čem to bude a jak to skončí. Skvěle se na to kouká, snad ještě lépe se to poslouchá a dokonce to se mnou hýbalo i emočně, 90%.

plakát

Spirit (2008) 

V jednu dobu to byl můj nejočekávanější film. Po tragických recenzích a hodnocení jsem na něj nějak pozapomněl a dostal se k němu až po čtyřech letech. A byla to zatracená chyba. Jsou mi úplně ukradené okolní hodnocení i celkové skore 47%, tehle úlet mě neuvěřitelně bavil. Komediální pasáže střídané temnými sekcemi ala SinCity tvoří guláš, který jsem snad ještě neviděl, ale o to je chutnější. To všechno okořeněné stylovým spracovaním a výbornými akčními scénami. No a abych nezapomněl, herecké výkony většiny osazenstva jsou famózní. Je na nich vidět, jak hrozně si své postavy užívají a tím působí přirozeně a o to vtipněji (taková Scarlett Johansson je pro mě nezapomenutelná, její IMHO vůbec nejlepší role). Přesně takhle si představuju uvolněně a s nadsázkou natočenou "komiksárnu".