Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Sci-Fi

Recenze (267)

plakát

Blade Runner (1982) 

Opravdu jsem se snažil najít něco, co by mě přinutilo neusínat, ale ani přes enormní snahu jsem nic takového nenašel. Prázdné, nudné, utahané, depresivní...a navíc podkreslené hudbou, která mi nic neříká. Jedna hvězdička je za zpracování, které je na rok vzniku opravdu vynikající.

plakát

Buď v klidu (2005) 

Velice příjemná oddychovka a další film ,u kterého mě docela překvapuje relativně nízké hodnocení. Travolta je dokonalý od úplné úvodní scény v restauraci (třikrát hurá, už bylo na čase) a Uma Thurman se mi zase po delší době hodně líbila. Celkově jsem měl po dodívání velmi dobrý pocit, že jsem zase jednou dostal víc než jsem očekával. PS: Taneční sólo hlavních představitelů na mě zapůsobilo přesně tak, jak asi tvůrci zamýšleli. Be cool :-)

plakát

Podraz (1973) 

Hodně dlouho jsem se tomuto snímku vyhýbal, hlavně díky spojení Hill + Newman + Redford, které mi ve "westernu" BCaSK opravdu nesedlo. Teď můžu říct, že jsem ty roky dělal chybu, protože Podraz je naprosto jiná liga. Úžasně trefená hudba, nadpozemské herecké výkony (Newman i přesto vyčnívá, ačkoli má ve filmu méně prostoru než Redford) a parádní konec dělá z tohoto snímku zaslouženě klasiku. Konečně zase jeden film, u kterého mě celkové hodnocení nepřekvapuje.

plakát

Predátoři (2010) 

K dokonalosti opravdu nechybělo moc. Konkrétně jiný herec v hlavní roli (Brody se snaží, až se z něj práší, ale z každé scény je vidět, že to není role pro něj) a odvážnější režisér/scénárista s volnou rukou. Ze začátku je cítit svérazný rukopis, kdy se s hlavními hrdiny nikdo nemaže a všichni se chovají přesně tak, jak by člověk čekal=jsou drsní až na půdu, přesně jak to máme rádi. Bohužel v závěru filmek trochu ztrácí dech a hlavně se už tak chatrně vykleslené postavy začnou chovat nějak divně (lepší výraz mě nenapadl), což mi trochu nabouralo výsledný dojem. Přesto jsem se výborně bavil a DVD v obchodě dlouho obcházet nebudu.

plakát

Sherlock Holmes (2009) 

Pro mě těžko překonatelný hit letošního roku. Bravo.

plakát

Vlkodlak (2010) 

Ani nevím proč, ale výsledný dojem není nijak valný. Herci jsou skvělí, atmosféra hutná, ale něco tomu chybí (že by příběh?). Navíc je hodně scén neuvěřitelně utahaných a uspávajících (režisérská rozšířená edice na DVD asi opravdu nebyla ta správná volba) a rozhodně by se celý snímek dal prostříhat do příjemných 80-90ti minut a o nic bychom nepřišli. 60%

plakát

Oko (2008) 

Oproti většině ostatních amerických hororů mi tady nebili do očí žádné díry ve scénáři a postavy se vesměs chovali tak, jak bych očekával (asi dobrá asijská předloha). Navíc mi ani Jessica Alba nijak nevadila a přišlo mi, že jí role docela sedí (dobrá herečka z ní nikdy nebude, ale zrovna tady mi to bylo jedno). Pro mě jeden z těch koukatelnějších moderních amerických hororů.

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Nestává se často, aby film splnil nebo dokonce předčil mé očekávání. Druhému Iron Manovi se to povedlo s prstem v (nosní) dírce Scarlett Johannson. Už první díl byl tak trochu jiná komiksovka, druhý díl se od klasického komiksového schématu odklonil ještě více a díky tomu nabízí jedinečný zážitek. Troufám si tvrdit, že i kdyby měl film čtyřhodinovou stopáž a celý se odehrával na pódiu/u soudu s vtipkujícím Tony Starkem, stejně bych se nenudil ani minutu a šel do plného hodnocení...povedené akční scény a herecké hvězdy ve vedlejších rolích jsou jen třešinkou na dortu, ale bohužel 6 hvězdiček dát nemůžu.

plakát

Grindhouse: Auto zabiják (2007) 

Nebýt dokonalé pasáže odehrávající se v baru na konci prvního "příběhu" (konečně dostane prostor Kurt Russell a jeho skvělá postava), tak bych musel jít s hodnocením mnohem níž. Celý úsek, odehrávající se v baru a události bezprostředně následující (včetně mistrovské "pointy"), bych si klidně pustil znova. Druhý příběh už mě pomalu uspal...a to i přesto, že akční závěr je docela dlouhý (na můj vkus až příliš)...no a zakončení celého snímku se mi opravdu nelíbilo

plakát

Max Payne (2008) 

S odstupem si dovolím jít dokonce na 3*...ve výsledku ani nevím proč, neboť tak předvídatelný a klišoidní filmek už jsem dlouho neviděl. Dokonce jsem se musel několikrát dost přiblble usmívat a ujišťovat se, že nesleduju parodii na béčkové akce z minulého tisíciletí. Možná právě díky tomu výslednému dojmu, že se při každé vzpomínce na Maxe přiblble usmívám, dávám hodnocení jaké dávám.