Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (519)

plakát

Cesta za králem trollů (2017) 

Poučný příběh o tom, že nemusíte být chytří, abyste udolali trola a získali princeznu. Můžete být i solidní debil. Hlavně když inteligence vašich protivníků lehce olizuje nulové hodnoty a navíc po cestě v pustém lese najdete spoustu předmětů, které se mohou hodit. Pohádku o tom, kterak blbý, blbější a nejblbější ke štěstí přišli lze doporučit do každé rodiny. I když ten překlad názvu krutě vyignoroval pana Griega, hrdina se nejmenuje Pír, o Gyntovi ani nemluvě, čtvrtou hvězdu přidávám za identifikaci Jana Pavla Filipenského. No dobře, nejen za něj.

plakát

Robinsonův ostrov (2017) (pořad) odpad!

Tvrdit, že Survivor je lepší než tohle mi připomíná snahu povyšovat úžasný a barevný skvrnitý tyfus nad obyčejný a smradlavý tyfus břišní.

plakát

Kvílení (2016) 

Byl by to skvělý film, kdyby se tam všichni nechovali jako pošahaní idioti. Bohužel první dvě hodiny působily tak ohavně sebeparodujícím dojmem, že to poslední perfektní půlhodinka nezachránila. Na tři šamanské to ale stačí.

plakát

Les sebevrahů (2016) 

Tohle byl ale opravdu moc a moc hloupý film. Jak se mi v GoT líbila, tak se mi Natálka tímhle paskvilem zprotivila. A ten konec? No tak to se bez frontální lobotomie nedá vymyslet ani pochopit. Škoda dalších slov. Slint...hyk...bů...bé...šrot.

plakát

Polda (2016) (seriál) 

Už jsem se těšil, jak naplivu síru, bahno, magma a smegma na další trapný výplod středoevropských televizních kuchyní, ale po pilotním dílu jsem prudce přehodnotil své stanovisko. Matásek je drsoň jak z osmdesátkových kriminálek a Orozovič bezvadný upjatý debil. Prostě dvojka k pohledání. Humor není taková křeč, jak bývá v českých seriálech tradicí a s povděkem jsem postrádal i ochotnické herecké výkony. Drhnoucím elementem je scénář. Když odmyslím prostinkou zápletku, známou asi z milionu jiných kriminálek, tak i ta logika tu a tam kulhne. Jestliže je jasně řečeno, že seriál se odehrává v roce 2016 (viz narážka, že Číňani koupili Slávii) a Matásek byl 20 let v kómatu, je trochu podivné, že mu jako vyšetřovateli nic neříká pojem mobilní telefon (v roce 1996 už mobily v ČR běžely pátým rokem), stejně jako nekonformní přístup k vyšetřování, který je obšlehnutý spíš z amerických, než českých poměrů. I když úplně nelovískuju, rozhodně palečkuju, těším se na další díl a plácám dočasné a nekritické 4. Po 8. dílu...nadšení utlumeno. Ač se to stále dá sledovat bez újmy na zdraví, až zase takový odvaz se nekoná. Zůstaneme na průměru.

plakát

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti (2016) 

Silně povědomé barvičky, tlupa opravdu divných dětí, Eva Green s Landovskou dýmkou, techtle mechtle v časoprostoru a navrch trošku Panolabyrintovských démonů...no prostě Burtonovský guláš. Kdo má tohohle pošuka v oblibě, určitě nebude zklamán, byť se mi zdá, že ten svůj osvědčený gulášek dost naředil vodou místo kvalitním knižním vývarem. Vypětit to tedy nejde, i kdybych byl v extrémně rozverné náladě a to s přihlédnutím k nanicovaté první polovině určitě nejsem. Tak jako tak, pořád je to lepší, než 90 % všech rozpohybovaných superhrdinských kokotin.

plakát

Volyň (2016) 

Absolutní jednička v mém osobním žebříčku nejdepresívnějších, nejděsivějších, nejhnusnějších a po všech stránkách nejodpornějších filmů, co jsem zatím kdy viděl. Úvodní půlhodinka na polsko-ukrajinské svatbě sice působí nezáživně, ale prvodivákům doporučuji si jí užít a hlavně sledovat, co se tam děje a kdo co říká. Nevzpomenu si na žádný další film, po kterém jsem ještě týden neměl chuť se ani podívat z okna. Viděl jsem ve filmech mnohdy krvavější scény, ohavnější postavy i bezútěšnější prostředí, ale nikdy tak krutě působivé. To, že jsem si naneštěstí našel kdesi na zapadlých torentech fotodokumentaci z té doby (podle popisků pravděpodobně dělanou Rudou armádou), považuji za hrubou osobní chybu a nedoporučuji nikomu. Jen ve zkratce - oproti skutečnosti jede film jen na poloviční plyn. Zhruba, na tyhle věci se měřítko nenachází.

plakát

Ash vs Evil Dead (2015) (seriál) 

Stádovitost a neoriginalita místních komentátorů už mi začíná lézt krkem. Jste trapní! Kdo má číst ty pošahané výkřiky, jako Ash je zpátky, Bruce se vrátil, Raimi is back a podobně? Parta senilů před důchodem vzpomene na staré časy ještě před Spajdrmením běsněním a udělá rádoby pokračování zasmrádlých filmů z osmdesátek a taky se slintá, jako kdyby se Kulhánek rozhodl napsat druhej díl upírů nebo dokonce třetí díl Cesty krve. Ne snad, že by to bylo špatné, ale takhle vyvádět? Je to nedůstojné a trapné. Starej kardiak Ash zase jednou vzal do ruky flintičku, na pahýl nasadil motorovku, hustě se zatvářil, ustřelil pár démonských květáků...je to von, no je to von, Ash je zpátky, Bruce se vrátil, Raimi si back! Groovy! Pět boomsticků bez váhání.

plakát

Cosmos Laundromat - First Cycle (2015) 

O tom, kterak bukvičný zrzek Viktor ohavného beránka před sebevraždou zachránil. Animace skvělá, ksichty ohavné, děj přihlouplý až hanba. Dobré leda tak na festival amatérských studentských animáků.

plakát

Howl (2015) 

Pomalu a vcelku úspěšně budovaná atmosféra filmu s poměrně snesitelnými postavami vzala v padesáté čtvrté minutě zasvé. V tu dobu se objevil první vlkodlaf. Velmi, velmi smutný příběh o tom, kterak amatérským monstrem, které vyskočilo z osmdesátkových hovadin, zabít celý film. Jsem v depresi a ač jsem první polovinu snímku snil o tom, jak dám po dlouhé době lykantropímu výtvoru minimálně čtyři hvězdy, tak, jak říkáme my angličtináři, mé sny nepřišly pravdivé a v druhé půlce jsem propadl depresím. Tři. Z lítosti. Velká škoda, bylo to tam.