Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (103)

plakát

Gebrian versus (2012) (pořad) 

Naprosto mě to změnilo pohled na architekturu a stavby. S něčím sice nesouhlasím (Hradecká knihovna vážně není hezká), ale hodně poučný a inspirativní pořad.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Prví řada neskutečně dobrá, druhá připomíná rodinný pouta. A ta třetí má vzestupný náběh, ale první řadu už nikdy nepřekoná. Stejně Velký respekt a děkuji autorům za dlouho trvající zážitek.

plakát

Diktátor (2012) 

To byla ale jízda. Výborně vymyšlená komedie. Dokonce Cohen nebyl ani moc nechutný a sprostý a o to mě to ještě víc bavilo. Jen škoda té metráže, 83min zábavy není málo, ale vydržel bych více. Jen tak dále:-)

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Veliké uznání. Nolan jde cestou, která musí bavit. Dokáže profláklé téma natočit naprosto jinak, možná i zajímavěji nežli kdokoliv před ním. Nakonec jeho spojení s fantastickým hercem Ch.Balem se stává z této série něco nezapomenutelného. Poslední dobou je celý filmový průmysl takový jalový a Nolan je jeden z mála, který točí filmy co mají aspoň nějakou hodnotu. Ještě musím zmínit T.Hardyho, jeho podání Banea bylo fantastické. Každému doporučuji si ho dát v originálu a užívat si jeho projevu. Klobouk dolů, fantastické, tleskám a těším se na něco dalšího i když to třeba už Batman být nemusí, uvidíme.

plakát

Cesta (2009) 

Dlouho jsem se nemohl odhodlat k recenzi k tomuto filmu, protože je to velmi těžký film na promyšlenou kritiku. Asi začnu citací jednoho mého neoblíbeného režiséra - nedělám filmy pro lidi co u něho jí popcorn. Takže divák ,který se soustředil na tento film a nebyl vyrušován, musel dostat depku. Protože svět jak nám byl představen, asi není to, čeho bych se chtěl dožít. Navíc kamera, prostředí a V.Mortensen musí každého vyděsit. Ale nadruhou stranu mám rád tyto post apokaliptistické filmy, ale scéna ve sklepě byla i na mě silná káva.

plakát

Okresní přebor (2010) (seriál) 

Čeští filmaři se často snaží natáčet lidské příběhy umělecky. Proto se dost často neshodne kritika s širším veřejným hodnocením. To je stejné jako dělat umění jen pro umělce. Takže musím tímto pochválit filmaře a scénáristy, za to že konečně někdo dělá filmy pro lidi. Já osobně očekávám od české tvorby, že se budu bavit. Okresní přebor je počin, který baví celou republiku. Dlouho se mě nestalo, že v práci probíráme to co večer bylo v TV a náramně se u toho ještě zasmějeme. Navíc když na mě lidi mluví stejně jako Áda, tak musím uznat, že označení kultovní seriál je namístě. Škoda, že nebude druhá, třetí a další a další řada, protože dobré české zábavy je velmi málo. Moje hodnocení je maximální a asi dlouho nedám českému dílu 100%.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Závislost může být v podstatě na cokoliv. Moje závislost je StarGate a na její další varianty. Velice mě baví jak srozumitelně vysvětlují a spojují děj hvězdné brány s naší historií. A někdy mě jejich vysvětlení dějů minulých, dává větší smysl, nežli námi známé fakta. Děkuji tvůrcům za léta zábavy::-)

plakát

Život je krásný (1997) 

Neskutečný film, který zprvu svojí nadsázkou neskutečně baví, ale poté si musí každý pomalu uvědomovat, že to není film o zábavě, ale o lásce k rodině a životu. Po prvním shlédnutí jsem byl hodně rozhozený, dojatý a smutný. Po dalším a dalším shlédnutí si uvědomuji hloubku a krásu tohoto příběhu. Tento počin patří k tomu nejlepšímu co jsem kdy viděl:-)

plakát

Kazatel (2011) 

Naprosto nevšední film. Já osobně tento počin beru jako sci-fi film, který patří mezi pár nejlepší počinů letošního roku. Doufám, že bude brzy pokračování.

plakát

Matrix (1999) 

Co tomuto filmu schází k dokonalosti? 30.8.2011 je to 10%