Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (248)

plakát

Piráti z Karibiku: Na vlnách podivna (2011) 

Čtyřka Pirátů je zhruba tak na úrovni zábavnosti trojky. Scénář má svý slabý i silnější místa, ale herci byly tradičně dobří a mořské panny se povedly. A Keira ani Bloom mi tu nechyběli. Ovšem co je obrovská škoda, je absolutně nevyužitý potenciál 3D. Nemá cenu si v kině za to připlácet, vážně ne. 4*, ale jen tak tak.

plakát

Pátá rychlost (2002) (seriál) 

O něco lepší než primácký autosalon, ale daleko horší než TopGear. Sem tam náznak humoru, ale jinak docela průměrný pořad o autech.

plakát

Aféra Thomase Crowna (1999) 

Je mi líto - uvažoval jsem o 4*, ale nakonec Crownovi o chloupek unikla. Hlavním důvodem je to, že většinou se film tváří jako odlehčená komedie, ale pak jakoby najednou scénář chvíli psal někdo jinej a všechno je rázem vážný, aby se o něco později opět vrátil ke komedii. Tahle schizofrenie mi dojem z filmu trochu zkazila. Nebýt toho, dám 4* bez váhání, protože děj, herci, hudba i atmosféra filmu na to měli. Škoda tý schízy, no.

plakát

Šéfka (2011) (pořad) 

Skupina lidí, kteří vypadají jako neúspěšní pornoherci, se snaží získat asilukrativní job za 100.000USD. Občas úchylárna, spousta pípání, ale tak asi furt lepší než Suprstár, Yksfaktory a podobný blbosti. I když ne o moc.

plakát

10 000 př. n. l. (2008) 

U hodnocení jsem dlouho váhal, jestli dát 3 nebo 4. Nakonec jsem se rozhod (jak ostatně vidíte) pro 3*, ale ideální by bylo 3,5*. Základní zápletka "srab se stane hrdinou při záchraně svý lásky" tu bylo už x-krát, ale díky efektům je to lepší podívaná, obzvláště závěr s pyramidami a Atlantýdiďany byl audiovizuální zážitek. Jinak spíš ten průměr, no.

plakát

Den po zítřku (2004) (TV film) 

Superman zachraňuje svět, jen jaksi není super. Ani superman, ani film, ani nic jinýho není super. Na druhou stranu viděl jsem bohužel daleko horší filmy, takže pro mě to na odpad není.

plakát

Battlestar Galactica (2004) (seriál) 

Skvělý seriál! Pro mě špička (aspoň do doby, než objevím něco lepšího) a i to z pohledu non-sci-fi seriálů. Výborně a do hloubky propracované postavy, promyšlené zápletky (+hlavní "Kdo je cylon?"), skvělé triky a ta hudba. Slyšel jsem horší hudbu i ve velkofilmech! Navíc jako téma použít přežití lidského druhu je asi to nejlepší, co mohli autoři udělat, protože pro takhle celistvý seriál asi silnější motiv a téma nenajdete. Komu není sci-fi vyloženě proti srsti, tak pro něj je to povinnost. 5*

plakát

Battlestar Galactica (2003) (TV film) 

Tak k tomuhle můžu dodat jenom jednu větu: To byla síla! Zkouknul jsem to na jeden zátah a pak ještě první dva díly seriálu (moc jsem se nevyspal, ale to nevadí). Jen jedno téma na film/seriál je silnější než pomsta - přežití. A když jde o přežití celého lidstva (nebo alespoň toho, co z něj zbylo), pak je to ještě dramatičtější. Tvůrci do BSG navíc implementovali svým způsobem i filosofii, jak dlouho si můžeme hrát na bohy a přidali spoustu skvělých prvků (hudba, triky, herci) a tentokrát nevznikl dort Pejska a Kočičky, ale, když zůstanu u toho jídla, specialita připravená Gordonem Ramseym.

plakát

Výjimečná architektura (2008) (seriál) 

Zajímavý pořad, pokud máte rádi architekturu, neobvyklá bydlení, vtipná řešení v bydlení či jakoukoliv kombinaci těch tří. Mainstreamově to žádnej šlágr není, to přiznávám, ale protože mě ty tři položky výše zajímají, tak dávám 4*. Pokud jsou vám takovýhle věci buřt, tak se tomuhle seriálu vyhněte - unudili byste se.