Reklama

Reklama

Fifth Gear je britský motoristický magazín, který má za sebou už 18 sérií. Poprvé byl odvysílán v roce 2002 na stanici Chanel 5 jako reinkarnace pořadu Top Gear, který v roce 2001 BBC zrušila kvůli nízké sledovanosti. Uvažovalo se i o využití jména původního pořadu, to však BBC odmítla. Část produkčního týmu Top Gearu a několik moderátorů přešlo tedy do Fifth Gearu. Včetně Quentina Willsona, Tiffa Needella a Vicki Butler-Hendersonové. V dalším roce BBC Top Gear obnovila a pořady si teď konkurují. V roce 2010 se jedním z moderátorů stal Ben Collins, skrývající se pod maskou Stiga.
Fifth Gear přináší v každé epizodě recenze a testy nových i ojetých automobilů, motoristické novinky, reportáže, názory expertů a praktické informace pro řidiče a fanoušky motosportu. Moderátoři se v autech opravdu vyznají, většina z nich profesionálně závodí. Základnu mají v kavárně Ace Cafe na závodním okruhu a jednotlivé části pořadu natáčejí na atraktivních místech. Každý rok vyhlašuje Fifth Gear ceny roku. Pro Čechy může být zajímavá skutečnost, že Fifth Gear vyhlásil Škodu Superb Combi rodinným autem roku 2010. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

agent_barton

všechny recenze uživatele

Ne, toto opravdu není napodobenina Top Gearu (aspoň toho novodobého), i když značná rivalita mezi nimi existuje. Jedná se o kvalitní a jeden ze serióznějších motoristických pořadů, který je v mnoha ohledech daleko lepší než Autosalon či jiné konkureční pořady na českých televizích. Dílů jsem zase tolik neviděl, proto nehodnotím. Ale odpad rozhodně ne! ()

Wbcko 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od Top gearu, který je spíše zábavnou show o autech, je Fifth gear motorisický magazín s větší informativní hodnotou s nižším akcentem na vizuální stránku a celkovou zábavnost pořadu. Moderátoři nejsou sice takoví šoumeni jako Jeremy a jeho kumpáni, na druhou stranu se jedná o skutečné řidiče, většinou (bývalé) závodníky, kteří autům rozumí více než kdokoli z branže. ()

Reklama

char_t 

všechny recenze uživatele

Důkaz toho, že historicky nikdy nestačí být jen první. Po zrušení "starého Top Gearu" vznikl Fifth Gear a jako první ukázal, že jde show o autech udělat moderně a s humorem. A tak se udělal "nový Top Gear" a Fifth Gearu natrhnul *****. Ačkoli 5G recykluje moderátory ze starého TG a dokonce v něm chvíli moderoval i Stig, propuštěný krátce předtím z TG, tak to pořád nestačí a trojice z moderního Top Gearu je prostě o třídu výš. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Tento pořad by se neměl srovnávat s legendárním Top Gearem, který dělala trojice Clarkson, Hammond a May. Na pořadu je znát skromnější rozpočet Chanel 5, nyní Discovery Channel. Proto taky trvá jen 30 minut, i když ty poslední série jsou o něco delší. Tohle je tak trochu jiný pořad o autech, tady se víc jezdí a míň blbne. Pořad moderují skuteční závodníci Jason Plato, Tiff Needell, Vicki Butler-Henderson, v jedné řadě se objevil i Ben Collins, doplňuje je lehce nudný Jonny Smith. Pořad nenabízí nic převratného, ale určitě stojí za vzhlédnutí. Jeho ekvivalentem je tak trochu víc česká Garáž na Seznamu než Autosalon na Primě. 2020: Tvl no on to začal dávat Seznam.tv, jedou to teda od začátku ty staré díly, ale mají to nově nadabované, tak nějak levně a divně a bezemočně, ale dá se to, přitom seznam si umí zaplatit slušný dabing u seriálů, co dávají. ()

Novom 

všechny recenze uživatele

Snaha dosáhnout kvalit Top gearu, když už si neumí vymyslet ani vlastní název, který by se nepodobal původnímu pořadu, je to dost smutné. Viděl jsem bohužel pár dílů, je to sice pořad o autech, kde je vážně ukazují a testují, ale proč v tom případě kopírují některé nápady z Top Gearu, když se tak moc chtějí lišit. I tak je to alespoň z Británie a není to tak moc trapné, jako úplná kopie Top Gear USA. Jsem rád, že klasický TG stále vysílá nové díly. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama