Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Sci-Fi

Recenze (27)

plakát

Skyfall (2012) 

Pro mě naprosto úchvatné! Lepší bondovku jsem asi neviděl. A to je přitom mám rád všechny a agent s číslem 007 je mým nejoblíbenějším hrdinou už od dětství. Podle počátečních ohlasů a recenzí jsem tušil, že budu spokojený. Tím pádem hrozilo i jisté rozčarování a zklamání. Nakonec však jsem byl nadšen ještě mnohem víc, než jsem čekal. Co se týká příběhu je tu mnohem více emocí než bylo dosud u bondovek zvykem. Vše je mnohem osobnější a jde více do hloubky. Charaktery postav jsou skvěle prokreslené a herecké obsazení dostává výraznější prostor, kterého beze zbytku využívá. Daniel Craig je úžasný Bond. Ze všech představitelů má spolu s Seanem Connerym nejblíže ke knižní předloze. Je drsný, nesmlouvavý, přitom člověk z masa a kostí a emocemi. Jemu toho agenta lze věřit. Do této bondovky však neměl štěstí na adekvátního záporáka. Troufám si tvrdit, že Javier Bardem je tím pravděpodobně nejlepším. Tvrzení, že akční film je tak dobrý, jak je dobrý hlavní záporák není až tak daleko od pravdy. Shrnuto podtrženo jsem viděl vynikající bondovku a úžasně dotažený akční thriller natočený podle vskutku mistrovského scénáře.

plakát

V lepší společnosti (2010) odpad!

Filmový teror.. Všechno špatně snad jen vyjma výkonů ústřední herecké dvojice.

plakát

Kovbojové a vetřelci (2011) 

Již úvodní trailer mě navnadil. Craig a Ford v jednom filmu? Těšil jsem se a to byla možná ta největší chyba. Už první hodnocení filmu, která se začala postupně objevovat na internetu a posléze i tady na csfd varovala. Jak se mohli Craig s Fordem takto zahodit budiž záhadou. Jaká škoda, že film nebyl pojat jako Coenovská "Opravdová kuráž", tj. jako opravdový a nefalšovaný western. Tento crossover není ani western ani sci-fi, ale podivný slepenec dvou žánrů, které těžko mohou kdy fungovat dohromady i v lepším provedení. Velmi zlé mrhání hereckým potenciálem obou hlavních jinak sympatických představitelů hlavních rolí, kteří chtě nechtě působí spíše trapně. Z blockbusteru bohužel těžká mizérie.

plakát

Kdo chce zabít Nancy? (2008) odpad!

Velmi, velmi zlé.. Nelze nic než jiného, než naprosto souhlasit s uživatelem Zeck. Taková tryzna se jen tak často nevidí. Těžce depresivní film ve kterém se všichni neustále tváří minimálně jako retardovaní. Atmosféra jistě záměrná, i proto si svoje příznivce najde, ovšem i tak 64% hodnocení je "bad joke". Zpočátku si člověk říká, že ten vyloženě divný úvod je jen náhoda, že se to konečně nějak rozjede, bude to o něčem. Opak je však pravdou. Tohlo dílo není založené na ději, ale na dlouhých a mučivých (pro diváka) scénách. Trápení normálního diváka - to je správný výraz! Občas se rád kouknu na špatné filmy a bavím se u nich, tady to moc nešlo. Pro psychicky labilní jedince, anebo pro ty, co považují cokoliv odlišného od "hlavního proudu" za tzv. art (i když to nestojí za nic) bude zajistě Downloading Nancy pochoutkou. Vy ostatní se raději vyhněte.

plakát

Já, padouch (2010) 

Úžasný animák pro děti i dospělé, kteří jsou stále tak trochu dětmi, který má dokonalé animace a spousta skvělého humoru navrch. Máte - li tento žánr rádi, nenechte si v žádném případě "Já, padouch" ujít.

plakát

Jeepers Creepers 2 (2003) 

Pro milovníky klasických hororů s bubákem ve stylu "klasika" Freddyho Kruegera. Doporučuje se ovšem brát celou tuhle jízdu s notnou rezervou a mít na mysli, že sledujete béčko jak vyšité se vším všudy (což asi většina lidí, zde hodnotících neakceptovala). Přijmou - li se pravidla hry a příběh, v němž je vše nadsazené, čeká vás zábavná akce (zejména v druhé polovině snímku), která vrcholí skvělým finálním "lovem". A jak už to tak bývá (a jak to koneckonců mají milovníci žánru rádi) máme zde i otevřená vrátka pro další pokračování Creeperových eskapád. Navíc to vypadá, že se ho brzy dočkáme, neb scénář je pravděpodobně hotov a v průběhu příštího roku (2011) se má začit točit. Těším se!

plakát

Jeepers Creepers (2001) 

Velmi slušný horor, který však mohl být minimálně o třídu lepší. Zejména herecké výkony ústředního dua s jejich neustálým přehráváním připomínají postavy z nekonečného jihoamerického seriálu (o pro horory typicky nelogickém chování aktérů nemluvě). Co se týče samotného děje i zde by se slušelo přitlačit na pilu, přestože v některých pasážích vše funguje jak má. Film má slušný rozjezd a drží si poctivé tempo, jen v samotném finále bohužel příběhu dochází dech. Škoda, i tak ale lepší 3 hvězdy.

plakát

Varan vs. Kobra (2005) (TV film) odpad!

Komentáře, hodnocení a trailery na youtube mě vyloženě navnadily na tento film. I tak jsem však doufal, že se budu bavit o něco líp. Zpočátku je to tak ubohé, až to není normální a je to VELMI směšné, později už to bohužel být směšné přestane a jen sledujete jakési velmi nudné nic o ničem a s nikým (herci jsou mizerní). Celkově vzato se to ale dá shlédnout především díky tomu, že se to tváří a bere sebe samo vážně (tak koneckonců fungují i ty nejlepší parodie), díky čemuž je se aspoň čemu smát. Jako horor je to odpad! jak vyšitý, jako komedii se tomu však dají dvě * udělit za nejstupidněji jednající postavy v dějinách filmu. Zajímalo by mě zda ještě narazím na něco, co tohle přebije, horší film už si představit nedovedu :-D