Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Animovaný

Recenze (36)

plakát

Někdo to rád blond (2004) 

Tenhle film mě přišel jako jedna velká urážka staré dobré Wilderovi klasiky. Starý příběh přepsaný do nového prostředí s párkem černochů, kteří nám (při vší úctě) toho moc nepředvedli. Ano, asi tam byly i nějaké zábavné momenty, kterým jsem se zasmála, ale nejsem si jistá, zda to bylo jejich ftipností nebo spíše trapností. Zkrátka někdo to radči horké..!

plakát

Cizinec (2010) 

Vykonstruovanější film by člověk pohledal. Velké haló, ale skutek jaksi utek. Samoúčelné dialogy a spousta přihlouplých rádoby ftipů zasazených do romantických benátek. Spousta jakési nevěřícné akce a domělého ohrožení. Na vrch k tomu přidejte podivně upjatou Angelinu Jolie a nákou tu hvězdou stafáž. Jediné ale, ale, ale...je Johnny Depp. Když bych měla hodnotit jen jeho herecký výkon v tomto navýsost podprůměrném filmu, tak i přes to je jeho herectví perfektní. Výraz tváře, gesta, proměna z ušláplého a nesmělého profesora matematiky na hledaného "superzloděje". Pokud se člověk odpoutá od všech rušivých elementů (tudíž celého filmu) a sleduje, jen tohoto hereckého boha (ano boha), může prožít skvělý zážitek (nikoli filmový, herecký). Tudíž, co se filmu týče, tak jen o něco lépe než odpad, co se Johnnyho týče - tenhle herec zkrátka udělá i z té největší blbosti něco, alespoň trochu dívatelného. Proto cizinče za tři.. Btw..řekněte kdo z vás při scéně, kdy Johnny běží po střeše benátských dómů, zcela jasně neviděl Jacka Sparowa :oD Btw 2:když se na tenhle film podíváte s velkým nadhledem, tak se můžete docela solidně pobavit..já osobně jsem se musela smát při každé druhé scéně, a řekněte, kdo by se nesmál při pomyšlení, že Angelina Jolii přijíždějící na lodi v jakési podivné kápy se nápadně podobá rytířům Jedy??

plakát

Billy Elliot (2000) 

Naprosto dokonalé a strhující. Tenhle film mě zcela dostal. Skvělý scénář, perfektní hudba a naprosto jedinečný, úžasný a dokonalý Jamie Bell. Film, který zkrátka musí citově pohnout i tím největším emočním zabedněncem. Víc takovýchto filmů. A snad už je převeliké díky!

plakát

Agatha Christie's Poirot - Tragédie o třech jednáních (2010) (epizoda) 

Poirot s Davidem Suchetem je vždycky zárukou kvality..Jenže u tohoto, řekněme dílu, mě osobně trochu vadil jakýsi novátorský přístup režiséra (režisérky?)...proč dávat do Poirota nové filmové triky? Myslím, že ta stará, poctivá a nefalšovaná filmařina jde k těmto příběhům daleko lépe...ale zase - proč nezkusit něco nového? Možná, že jde jen o zvyk. Ale možná taky ne! Na tři hvězdičky nemám odvahu, protože je tu vždy dokonalý Suchet, který zraje ještě lépe než víno! Takže čtyři..

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

asi toliko...jako úvod k druhému dílu je to prima., ale brát to jako samostatný film prostě nemůžu...tudíž se těším na dvojku, která bude podle mého názoru prostě bomba! Ps. co musím hodnotit velmi kladně, jsou výkony herců...především z Ralpha Fiennese jde opravdu nefalšovaný strach...

plakát

Ach, ty vraždy! (2010) (seriál) 

Taková trochu česká slečna Marpleová s umírající kvalitou českých seriálů....ale jinak místy i vtipné a řekla bych, že Bohdalová si tu roli docela užívá..i když...kdo ví...dneska za tři ;o)

plakát

Perličky na dně (1965) 

Menzlův, Němcův a Jiřešův film byl, dle mého skromného názoru, velmi vydařený..řekla bych, že těmto třem režisérům se povedlo vystihnout Hrabalovskou poetiku v pravém slova smyslu..narozdíl od Schorma a Chytilové, bohužel..řekla bych, že oba autoři, čerpali jen z námětu literární předlohy a udělali si film po svém..(neříkám, že je to špatně), ale řekla bych, že u filmových adaptací je fajn, když režisér vystihne poetiku literární předlohy.. celově u mně převažuje pozitivní dojem z filmu, takže čtyři hvězdy (a to hlavně díky Menzlovi...on a Hrabal se prostě dokonale doplňují..zkrátka geniální kombinace ;o)

plakát

Habermannův mlýn (2010) 

Juraj Herz opět předvedl perfektní režisérské vedení. Podařilo se mu dokonale vykreslit lidské charaktery, které byly ve většině případů, bez ohledu na národnost, značně pokřivené. Důkazem jsou skvělé výkony herců, především Karla Rodena a Marka Waschkeho. Syrovou atmosféru Herz dokreslil dokonalými a precizně vystavěnými záběry. Kamera (Alexander Šurkala) zaměřená na detaily umocnila celkový dojem z filmu. Třešničkou na dortu byla samozřejmě citlivě vybraná hudba (Ilja Cmíral), která vše výstižně podbarvila. Habermannův mlýn je velice emocionálně silný a realisticky vylíčený film, který čerpá z naší nedávné minulosti a ukazuje nám, že nic není jen černobílé. Nic jako dobří Češi a zlí Němci neexistuje. Existují jen lidé, a to dobří a zlý. Film je, podle mého názoru, hereckým a režisérským koncertem, který si nemůžete nechat ujít. Proto hned příští pátek vyrazte do kina a vychutnejte si nevšední filmový zážitek v pohodlí vašeho oblíbeného kina.

plakát

Agatha Christie's Poirot - Viděla jsem vraždu (2010) (epizoda) 

Poprvé, co jsem viděla mého miláčka Poirota v původním znění...nic proti perfektnímu dabingu dříve Petra Kostky, nyní Jaroslava Meduny, ale až teďka jsem docenila celou genialitu Davida Sucheta...předtím to byl perfektní představitel, dokonalý herec, ale teď..od teďka je opravdovým Herculem Poirotem;o) všechna jeho gesta, pohyby, dokonalá sebekontrola, mimika obličeje..to vše dokreslil jeho opravdu skvěle vysledovaný přízvuk a "neaglicky" znějící angličtina..takže já opravdu před tímhle dokonalým a skvělým hercem smekám...všechna čest! A k filmu: skvěle vykreslená, mrazivá, halloweenská atmosféra..

plakát

Sex ve městě 2 (2010) 

Nevím jestli to bylo tak blbé, že jsem se tomu musela smát nebo tak dobré, že mě to skvěle pobavilo...