Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krátkometrážní

Recenze (1 077)

plakát

Rod Draka - Potomci draka (2022) (epizoda) 

Upřímně Amazonu nezávidím. House of the Dragon je monumentálním návratem do Západozemí, který upomíná začátky GOT. Ať už tenhle fantasy maratón stream gigantů vyhraje kdokoliv - divák se směje - jedno je jisté. HBO vyrazilo kupředu nelítostným dračím tempem!

plakát

Prehistorická planeta (2022) (seriál) 

Putování s dinosaury nové generace a ten pravý Jurský svět, který se nám v kinech nedostavil. Attenborouch a BBC jsou zárukou dokumentární kvality. Apple jako "třetí" do party přidal tučný rozpočet, a proto jsem bulvy sbíral ze země ještě několik dní. Fascinující animace!

plakát

Kdo přežije - Thajsko (2002) (série) 

Nejvíc sexistická série s převážné většiny protivným castem. Markézská série byla slabá, ale narozdíl od Thajska nebyla protivná. Korunu tomu nasazuje finálová čtyřka a vítěz, kteří patří mezi to nejhorší v celé soutěži.

plakát

Kdo přežije - Markézy (2002) (série) 

Poměrně nevděčná série. Navnadí silnými charaktery a hráči, aby v následující polovině rozčarovala vyřazením nejzajímavějších soutěžících vedoucích k uzoufání nudné finale dvojce. Po právu jedna ze slabších sériích. Vzhledem k unikátnímu prostředí (kam se producenti v budoucnu nikdy nevrátili) a drsným pravidlům si zaslouží silnou 3*.

plakát

Euforie (2019) (seriál) 

Po druhé sérii, která si formálně a vypravěčsky nebere servítky, musím navýšit na max. Pure artistry. Temné a přece naprosto opojné. HBO zažívá nejsilnější dva roky od svého založení.

plakát

Zaklínač - Série 2 (2021) (série) 

Pokud by druhá série tohoto veledíla vyšla v divokých 90s, v současnosti by na tom v hodnocení byla stejně jako Hercules či Xena. Low-budget CGI, laciné paruky, lazy story-telling a soap opera zvraty. Pokud jsem si chtěl legendami opředenou ságu přečíst, tak druhá série mě mohla od tohoto záměru odradit. Naštěstí jsem knihomol a knihy mají v mém životě speciální místo. Adaptaci Zaklínače se to pravděpodobně nikdy nepovede.

plakát

Půlnoční mše (2021) (seriál) 

Nic pro postmoderního diváka zmlsaného rychlokvaškovým vyprávěním či defecitem soustředění uživetele TikToku. Midnight Mass je náročný kousek, který má promyšlenou expozici a vypointované dialogy. Rozhodně nesedne každému a je to jenom dobře. Osobně jsem si tenhle podhodnocený kousek náramně užil. Určítá míra divadelnosti tomu dodává v intimních okamžicích větší váhu. Navíc si Flanagan splnil sen a natočil/napsal milostný dopis Kingovi/Stokerovi. Po vlažném Bly Manor jsem příliš nečekal a dostal jsem poctivou prdelačku.

plakát

Veliká (2020) (seriál) 

Simply FABULOUS! Od dob Gilmore Girls tu nebyly kulometnější dialogy s takhle precizními pointami (čestnou výjimkou Mrs. Maisel - což je ze stejné tvůrčí "stáje"). The Great pravděpodobně nesedne každému a přízemní remcalové budou mručet nad historickými nepřestnostmi (čti odvážným autorstvím). Pro takové mám jediné doporučení. Výbušnou hlavní dvojku na vás! S01: 80%

plakát

Invaze - Poslední den (2021) (epizoda) 

Obrovská očekávání a ještě větší zklamání. Invaze formálně odpovídá současným standardům, ale ve způsobu vyprávění zaostává za produkcí z let 2004. Sam Neill měl být největším lákadlem, ale jeho unavený výkon dokonale ztělesňuje finální produkt. Unavená nuda.

plakát

Mare z Easttownu (2021) (seriál) 

Ústředním motivem seriálu není vyšetřování vraždy, jak by se mohlo na první pohled zdát, ale mateřství. Postavami, které hýbou hlavním dějem jsou matky. Pochybující, tvrdé, leckdy chladné, ale v každém případě milující. Milující matky bojující se ztrátou. ____ Dlouho jsem na seriálovém poli neviděl počin, který by do ústředního dění angažoval mateřské postavy a dokázal s nimi hrát bezchybnou partii. HBO se tenhle kousek povedl. Herecký galakoncert Kate Winslet? Ten je jen vítaným bonusem nad tímhle psychologicky vybroušeným klenotem.