Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (768)

plakát

Austrálie (2008) 

Takhle sterilní film od Baze Luhrmanna? To snad nemůže být ani možné?!

plakát

Star Trek: Film (1979) 

Takovéto filmy už se dnes prostě netočí. Kdo by si totiž dnes dovolil několikaminutové sekvence prohlídky vesmírné lodi, byť vyšperkované skvělou goldsmithovou hudbou? Triky jsou z dnešního pohledu bohužel hodně staré, až úsměvné, nicméně přes to se dá přenést a atmosféru to nijak zvlášť nekazí. Příběh samotný se závěrečným "šokujícím" odhalením není úplně originální, ale jako jeden z dílů skládačky do výsledného dojmu zapadá více než dobře. Pro dnešního diváka je však takto výpravné sci-fi bez vlastně jediné akční scény naprosto unikátním úkazem. Zajímalo by mne, kolik by v dnešní době na podobný film přišlo do kina diváků. Já bych klidně zašel.

plakát

Všemocný Batman: Zvířecí instinkty (2015) 

Dobře zvolená sestava reků v kostýmech působí v žánru animáků jako živá voda. Tady jde však bohužel o jediné zásadnější pozitivum, jinak je nový Batman čistý průměr, byť řemeslně (bitky, animace, hudba) dobře provedený. Každopádně k boji proti Tučňákovi a jeho bratrstvu kočičí pracky se po zhlédnutí už nevrátíte - prostě jednohubka.

plakát

Pravidla zasnoubení (2007) (seriál) 

Další z celé řady sitcomů tentokrát s kopií Barneyho Stinsona ve vedlejší roli. Jako vždy se najdou i dobré frky, stejně tak šeď a nuda.

plakát

Tři kluci a nemluvně (2012) (seriál) 

Průměrný sitcom, sem tam dobrý vtip, sem tam těžké klišé. Celkově ale docela sledovatelné, nicméně nic co byste cíleně vyhledávali.

plakát

Muži sobě (2012) (seriál) 

Pro mě osobně velice příjemné překvapení, jelikož tenhle sitcom jsem donedávna vůbec neznal. Potěšila mě i účast oblíbence Danny Mastersona (Hyde z That 70's Show). Fórky jsou dobře dávkované a chemie v ústředním bromance kvartetu funguje na jedničku.

plakát

Fantastická čtyřka (2015) 

A kde je zbytek filmu? Kde je cameo Stana Lee? Kde je zbytek scén s Dr.Doomem? Při natáčení se asi musely opravdu dít šílenosti, když na výsledném snímku je tolik vidět, že minimálně dalších 30 minut chybí. Bolestně znatelné je to zvláště v druhé polovině filmu, který je slepený způsobem, jenž ve výsledku dělá z Fantastické čtyřky tak nesourodý projekt, jaký tu nebyl od dob scottova paskvilu jménem Prometheus. Je to škoda, jelikož minimálně podle první půlky filmu to vypadalo, že tahle komiksová adaptace bude v úplně jiném stylu než ostatní Marvel projekty. Bylo fajn vidět i relativně neokoukané tváře v hlavních rolích, navíc přeměněný Dr.Doom byl se svým vybuchováním hlav opravdu "badass", jenže co je to platné, když byl na plátně asi tak 8 minut, F4 ho vyřídila asi tak za minutu a v celkovém pohledu pak neshody režiséra a studia poslaly celý film do kopru. O to víc mě to mrzí, jelikož komiksová předloha je prostě klasika a ani mi moc nevadí, že si tvůrci příběh značně upravili. Tohle prostě mohlo být ve světě komiksový adaptací něco úplně odlišného. No a místo toho vzniklo něco úplně, ale úplně odlišného.

plakát

Bojovník (2015) 

Bohužel šablonovité až běda. Jake Gyllenhaal je opravdu výborný, jenže co je to platné, když rutinér Antoine Fuqua a scénáristé Kurt Sutter s Richardem Wenkem vyplodili to vůbec nejklasičtější sportovní drama s kostrou příběhu o pádu a škrábání se zpátky na vrchol, jaké může být. Ani nemám co dalšího napsat, jelikož tohle už víc šedivě průměrné být nemůže. Nebýt Gyllenhaala, tak nevím, nevím. Pro dokreslení - v sále při ČSFD projekci přede mnou seděl Franta Fuka a vypadal, že každou chvílí usne...

plakát

Malé královny krásy (2009) (pořad) odpad!

Zrůdnost nejvyššího kalibru. Nejvíc mě ovšem děsí, co vyroste z těch dětí za individua, když jsou jejich rodiče takoví ... no ehm, jak to jen nazvat slušně a vychovávají je tímto způsobem. K názvu pořadu by se navíc hodil podtitul "Ráj pro pedofily".