Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Horor
  • Akční
  • Krimi

Recenze (63)

plakát

Dracula (2020) (seriál) 

Nebýt posledního dílu, dávám hvězdičky 4. Škoda promarněného potenciálu, protože ten seriál určitě měl... 1.díl top!

plakát

The Russian Bride (2019) 

3.hvězdičky jen díky tomu konci! Jinak to byl spíše podprůměr a celkem se to táhlo.

plakát

Valdemarův odkaz (2010) 

Měli do žánru přidat ještě "romantický/drama", protože to velká část filmu byla.

plakát

I Am the Pretty Thing That Lives in the House (2016) 

Jeden z mála opravdu odůvodněně podhodnocenych filmů. Bohužel. Jinak mám zatím filmy od tohoto herce/režiséra ráda. Škoda, že nedokázal využít potenciálu příběhu. Někdy jen mrázová atmosféra nestačí...

plakát

Death Note (2017) 

Myslim, že pokud divák nebude očekávat horror, může si ten film užít. Neznám předlohu, takže možná jsem co se týče hodnocení vstřícnější.

plakát

Don't Knock Twice (2016) 

Náhodou velmi příjemné překvapení - vzhledem k některým přehnaně negativním komentářům tady. Námět možná ohraný, ale zpracování a rozuzlení nikoliv. Jinak to má v podstatě vše, co by pořádný horror měl mít.

plakát

Humr (2015) 

Zatím nepolíbena tvorbou Yorgose Lanthimose, přesto mě tento snímek už nějakou dobu přitahoval - pravděpodobně svým svérázným námětem, ale i skvělým obsazením. The Lobster je groteskně-znepokojivá satira s opravdu neuvěřitelně jedinečným námětem, který je zasazen do totalitní společnosti, v níž je nepřijatelné být single. Šanci najít si "spřízněnou duši" poskytuje Hotel, v němž na hledání toho správného partnera máte 45 dní. V jiném případě budete přeměněni na zvíře dle vlastního výběru (asi bych brala srnu, přece jen vegetovat v lese jako plaměňák či velbloud by mě moc nelákalo). Prostředí hotelu bylo ztvárněno geniálně - scénky v nichž hotelový personál veřejně demonstruje výhody života v páru, každodenní rituál, při němž pokojské uspokojí své "hosty" ruční prácičkou, hon na uprchlíky v blízkém lese a celková depersonalizace - z toho jednoznačně dělají nejlepší část celého filmu. Život v lese je jakýmsi mezistupněm mezi tím býti zvěří a býti ("šťastně" zadaným) člověkem. Les je plný single běženců a platí zde v podstatě antitetická pravidla - jakýkoliv projev lásky je krutě potrestán, každý člen této "tlupy" musí mít vykopán svůj vlastní hrob (kdyby náhodou), účastnit se cvičení a tančit může pouze osamoceně.. "Všichni tancují sami. Proto hrajeme pouze elektronickou hudbu." Humr je film, který vás nutí klást si otázky nejen sami o sobě, vyvolává ve vás pocit znepokojení - obzvláště diky podivným, tragikomicky reálným situacím a syrově upřímným dialogům postav. Sečteno podtrženo - strhující začátek, uhrančivé prostředí, scénáristova vize blízké budoucnosti světa plného extrémů dohnaná až do absurdity, satira na společnost, jenž dělá ráda urychlené soudy a vše bagatelizováno. Škoda jen toho slabšího finále. (8/10)

plakát

Stud (2011) 

Na tenhle film jen tak nezapomenu. Velmi realistické. Závislost na sexu, absolutní nechuť jakýkoliv vztah - řekla bych, že jde o aktuální problém dnešního světa, kde i když máme vše, nemáme vlastně nic. To vše detail po detailu, a hlavně bolestivě. Mimochodem Michael Fassbender by Oscara zasloužil!

plakát

Julie Lescautová (1992) (seriál) 

Ale proč ne? Nejsem ten typ, který fandí kriminálkám, které jsou založené spíše jen na akci a nesnaží se šokovat hrůzostrašnými vraždami. Radši se podívám na pořádnou zápletku a umírněnější průběh. Radši si odpočinu u téhle kriminálky, u které se vyskytne nějaký ten vtip a normální lidské zápletky.

plakát

TRON: Legacy 3D (2010) 

Abych řekla pravdu, na tento žánr moc nejsem. Původně jsem se tomuhle filmu vyhýbala, říkala jsem si, že to bude jen další přehlídka audiovizuálních efektů s bezduchým dějem. Ale zmýlila jsem se, protože efekty není to jediné, co může film nabídnout. Krom stylových bojových scén, podmanivé hudby a neokoukaného hereckého obsazení na mě zapůsobil jednoduchý příběh se zajímavou zápletkou. Dosud neznámý Joseph Kosinski se tohoto úkolu zhostil překvapivě skvěle a já jen můžu poděkovat za skvělý zážitek.