Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Dobrodružný

Recenze (31)

plakát

Wipeout - Souboj národů (2011) (pořad) odpad!

"Tým československých celebrit se poprvé postaví týmům z Polska, Ukrajiny a Běloruska." To jo. Ale JAKÝM týmům. Česko a Slovensko postaví celebrity proti skutečným sportovcům, takže nám to vždycky "těsně a o vlásek" unikne. Není to vtipné ani zábavné - minimálně ubohé.

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Takový tichý, mlčenlivý a bezmocný snímek, který uvnitř křičí své poselství mimo jiné o tom, že umění v sobě nese abstrakci. Citlivě uchopená myšlenka musí být citlivě pochopena.

plakát

Je to i můj život (2009) 

Ještě před shlédnutím jsem si přečetla několik komentářů siláků, chlapáků a drsňáků z CSFD a říkala jsem si, že já teda brečet taky NEBUDU. Nevyšlo mi to. I přes americké kýče (chytré děti atp.) se na mne všemožné emoce valily celých 105 minut.

plakát

Pokojný bojovník (2006) 

Pokojný bojovník mi silně evokoval knihu Rukověť bojovníka světla od Coelha. A oboje mě neskutečně štvalo. Asi prostě nesnesu poslouchat 2 hodiny moralizující řeči a nesympatického Scotta Mechlowicze. Dokonce mi vadí i životem protřelý Nick Nolte, při jehož pohledech mám pocit, že se každou chvíli zeptá, jestli je daný příběh fakt nebo fikce. Vidím velký potenciál filmu v myšlence překonávání vnitřních bariér, je ale špatně uchopená, protože film je jen dlouhým dialogem namísto toho, aby nechal diváka přemýšlet. Jediným plusem jsou pro mě zpomalené záběry Mechlowicze na kruzích (doteď to nechápu) a výtečná hudba Bennetta Salvaye.

plakát

Farmář hledá ženu (2010) (pořad) 

Doporučení: pusťte si tuhle debilitu nejlépe po náročném dni a přizvěte další lidi. Souhlasím s několika názory níže, je to tak stupidní, až se prostě nejde nesmát.

plakát

Vincent (1982) 

Krátká poeovská poezie odvykládaná Vincentem Princem. Co víc, Tim Burton jak má být.

plakát

Smažená zelená rajčata (1991) 

Vůbec zde nechápu nekonečné vychvalování. Pokud bych si chtěla nostalgicky zavzpomínat, zvolím raději Řidiče slečny Daisy, pokud bych se chtěla pobavit nad osudem ženy ve středních letech, budu raději celý den pozorovat Samanthu Jones a na americký venkov se raději vydám do Cold Mountain. Nedojalo mne to, dějová linie obou příběhů velmi rychle omrzela a dvě hodiny se nad nasládlým a hodňoučkým vyprávěním opravdu vlekly. Hvězdičku za příběh z Alabamy a druhou za sympatické duo Mary Stuart a Mary-Louise.

plakát

Návrat do Cold Mountain (2003) 

Nádherná přehlídka skvělých herců s krásnou Nicole v čele. Velmi zdařilá výprava a děj ani chvíli neskomíral. Už po prvních několika minutách jsem byla naprosto vtažena do děje a střídavě chtěla a nechtěla být na farmě v Cold Mountain s Inmanem a Ady. Jak láska hlavních postav tak i násilí americké občanské války je totiž vylíčeno více než důvěryhodně.

plakát

Mladí rebelové (2008) 

Už jenom prostředí Skandinávie a Norska především má u mě minimálně *** jasné. Navíc sympatičtí herci + skvělý soundtrack... Moc ráda se podívám znova na Muže, který miloval Ingveho.